• türk basketbolunun yeni devşirme umudu.

    http://www.basketfaul.com/haber?haber=73776
  • usman garuba ile birlikte gerçek yaşını merak ettiğim basketbolcudur.
  • tam olarak kaç yıl mağarası var merak edilen basketbolcu.
  • basketbola henüz birkaç senedir başlayan biri için hayli iyi oynuyor. 16 yaş altı avrupa basketbol şampiyonasının blok krallığında 3. sırada. furkan haltalı ile birlikte jenerasyonunun en iyi oyuncusu alperen şengün'ü yedeklediğini ve sınırlı dakikalarda süre alabildiğini söylemek gerekir. blok haricinde ribaundlarda da etkili ve oyun esnasında çok istekli olması dikkat çeken diğer özellikleri.

    http://www.basketfaul.com/haber?haber=73776
  • birkaç videosunu izledim bugün, basketbola geç başlamış. oyun sezisi, bilgisi yaşına göre geri fakat mükemmel bir atletizmi var. tekniği, şutu gibi teknik özellikleri de yaşıtlarına geride kalıyor. sıkı bir çalışma ile aşılamayacak şeyler değil bunlar. yeter ki o isteği, azmi göstersin. şimdilik gelecek vaad eden şeklinde nitelendirilebilir.
  • pınar karşıyaka'ya transfer olmuş nijerya'lı hemşehrimiz.
  • pek devşirme sayılmaz. netice itibariyle türkiye'ye daha iyi bir kariyer için geldiğinde 13 yaşındaydı. türk basketboluna alt yapıda dahil oldu. bu nedenle dixon, wilbekin veya preldzic ile bir tutmak doğru olmaz.

    artık küreselleşen dünyada bu tür şeyleri normal karşılamak lazım.

    u16, u18 avrupa şampiyonalarındaki görüntülerini izledim. basketboldan az biraz anlarım. bence çok üst seviye bir oyuncu. şansı varsa ileride nba play-off oynayan takımlarda ilk 5 başlayabilir.
  • ademtokounmpo yakıştırmaları yapılan, gerçekte 22 yaşında olduğu söylenen arkadaşımız. bu sene oynanan yıldız erkekler basketbol şampiyonasında yaptığı smaçlara bakılırsa yaşına göre fazla gelişmiş. halihazırda devam etmekte olan 18 yaş altı avrupa basketbol şampiyonasında da en azından kağıt üzerinde diğer oyunculardan 2 yaş küçük olmasına rağmen takımın en iyilerinden. 2 yaş farkına rağmen genç-yıldız-küçük milli takımlarda etkili olabilen enes kanter, ömer faruk yurtseven gibi sadece bir kaç isim var. bu açıdan eğer küçültme değilse nba potansiyelinde bir oyuncuyu izliyor olabiliriz.

    https://www.youtube.com/…atch?v=luedd6gcsf0&t=1m20s
  • yunanistan'daki avrupa u18 şampiyonası'nda atletizmi ile dikkat çeken türk basketbolcu. giannis ile karşılaştırılması için çok erken ancak pınar karşıyaka'da düzenli süre alıp kendini sürekli geliştirirse ve hücumda farklı opsiyonlar yaratabilirse sahip olduğu kumaşı iyi değerlendireceğini düşünüyorum.
  • yerli ve milli antetokounmpo.
hesabın var mı? giriş yap