• batarya ve bağlantı kullanımında vpn app'lar gibi istisna bir durumu olan uygulamadır. yani gerçekleşmiş tüm trafiği sanki tek başına yapmış gibi görünür, bu yanıltıcıdır. aynı durum nispeten batarya kullanımına da yansır. bağlantı kaynaklı batarya kullanımında da günah keçisi muamelesi görür.

    ah minel ask ve minel mevt'in sorusu üzerine bunu entry olarak izah edeyim dedim. olay şu şekilde işliyor.

    adguard'ın firewall vb. tüm özelliklerini kullanmak istediğinizde sisteme kendisini bir vpn olarak (aslında vpn özelliği yoktur) tanıtır. çünkü root'suz bir sistemde trafiği kontrol edebilmenin en makul yolu budur.

    bunu yaptığında ise aynı vpn uygulamalarında olduğu gibi, tüm trafik onun üzerinden filtrelenir. bu nedenle sistemin tüm bağlantısını tek başına yapmış gibi görünür. bağlantı kaynaklı batarya kullanımının bir kısmı da aynı şekilde sırtına kalır.

    gerçek verileri görmek ise kolaydır. app management (uygulama yönetimi) ekranından gerekli tüm istatistikleri tek bakışta görebilirsiniz. batarya kullanımı için böyle bir ekranı yok, zira onun hesaplanması çok zor.

    uygulamaların detaylı trafik analizi vb gelişmiş ihtiyaçlar için filtering log (filtreleme kaydı vs.) özelliği de mevcut olmakla beraber, batarya düşmanı olduğu için kapalı tutulmasını öneririm.

    son iki önemli detay olarak da;
    * ayarlardan https filteringmutlaka açık olsun. bok var ya amk, reklamların yarıdan fazlası https'den döndürülür. filtre şart.

    * general sekmesi altından da block ads in all appsyine mutlaka aktif olsun. böylece sadece browserde değil, app'larda da reklamsız kullanımın keyfini sürün.

    it'ci ergenlere ek not: bu entry'nin yazarı bendeniz yazılım ve tasarım işi yapmakta, mobil pazarda olmasa da parasını internet'ten kazanmaktadır. kısacası bunun altına gelip de "ama onlar nasıl kazanacak rerörömö" yapmayın boşuna. ben onlardanım.

    kafası çalışmayan, gidip de 3 paralık yazılımı için çok bir bokmuş gibi her tuş altına reklam gömen andaval zaten kazanmayacak. kazanmayacak ki siktirolup gidecek bu pazardan, android market vb. mecralardan çöp yazılımlar silinecek. ortam rahatlayacak.

    böylece ahlaklı ve kaliteli yazılımcılar yol alacak, son kullanıcı da hırsız veya arsız zihniyetle yazılmış bloatware'lerden kurtulacak. win win

    kaliteli (diye iddia ettiğim) yazılımcıların reklamları ne olacak diye soran çıkar... neredeyse hepsi yapması gerekeni biliyor merak etmeyin.
  • 3 farklı android cihazda kullanıyoruz bir tanesinde internet kopma sorunu yaşatıyor. çözümü bulmuş değiliz ama canı sağolsun. cadılar bayramında premium aldığım uygulama.
  • root'suz çalışabilen, sisteme vpn olarak (simülasyon) entegre olup tüm trafiği kontrol altına alan, böylece uygulamalara gömülü reklamların da çoğunun hakkından gelen yazılım harikasıdır.

    en sevdiğim yanı ise firewall özelliğidir. bağlantımı sömüren uygulamaların ve güncelleme manyaklarının mobil data trafiğini engelleyerek tasarruf ettim.

    ücretli sürümünde özellik ganidir, parasını dibine kadar hakediyor. sağlam promosyon buldum ailenin alayına yükledim.
  • nerdeyse her gün bir şeyini öğreniyoruz.

    bundle uygulamasında bazı haber sayfalarındaki reklamları engellese bile link yazısı çıkıyordu. mesela bunun gibi https://ibb.co/syd7pwh

    arayan bulurmuş derler ya aradım buldum, bazı android 7+ cihazlarda bu durum olabilir diyor ki benim de eski android 6 sistemde gerçekten böyle bir durum yoktu.

    https://kb.adguard.com/…ltering-issues-on-android-7

    çözümü ise basit root'lu sistemde magisk modüllerinden move certificates modülünü kurun ve yeniden başlatın bitti gitti hepsi bu.

    ben bugün bunu öğrendim.
  • rootsuz android telefonlar için reklam bükücü. işini çok iyi yapıyor.

    https://adguard.com/…/adguard-android/overview.html
  • her android telefonda mukakkak olması gereken muhteşem uygulamadır. sizi hem can sıkıcı reklamlardan hem de gereksiz kota harcamalarından korur. yıllardır hangi telefonu kullanırsam kullanayım, kurduğum ilk uygulamalardandır.

    hem pc hem android sürümü için link!
  • henüz yeni kurdum. ücretsiz kullanıyorum ama daha reklam engellediğini görmedim. chrome da var, sözlüte var, youtube instagram falan zaten yetkisi dışında galiba. neden böyle oldu bölgelerde yardım edebilir mi? ben de reklamsız günler istiyorum.
  • root'lu olan cihazda daha az mı kaynak kullandığını merak ettiğim uygulama.
  • kendi sayfalarından:
    ''adguard içerik engelleyicisi root gerektirmeyen sadece yandex ve samsung tarayıcılarında reklamları engelleyen bir uygulamadır. adguard içerik engelleyicisi diğer uygulamalarda reklamları engellemez.''

    diğer uygulamaları etkilemediği gibi sadece yandex ve samsung browserı üzerinde etkilidir.

    doğru bilmekte fayda var.
  • sırasıyla senelerdir adblock, adblock plus, ublock kullandıktan sonra bu uygulamayı gaza gelip black friday indirimi ile ömür boyu lisans satın aldım. filtreden kaçan reklamları da bildirince hemen ilgileniyorlar.

    bu uygulamanın bir de ücretsiz tarayıcı uygulaması var onunla da karıştırmamak lazım o tamamen ücretsiz ama sadece masaüstü/laptop, android için ise yandex ve samsung tarayıcılar ile çalışır.

    uygulama ise tamamen tarayıcıdan bağımsız desteklediği sistemde bütün reklamları filtreler.

    uygulama çok güzel ama nedense beni sonradan biraz kıllandırdı.

    nedeni ise ssl filtresi evet bu filtre ile ssl ile yayın yapan reklamları bile engelliyor fakat telefonda banka uygulaması da kullanıyoruz tabii haliyle bunları da taramış oluyor. ha buna karşılık kendileri de diyor ki biz zaten binlerce banka adres ve uygulamasını tarama dışı bıraktık korkacak bir şey yok diyor ama işte bilemiyorum altan bilemiyorum.

    tamam zaten korkacak kadar paramız yok bunda sıkıntı yok da, bir de bir yerlere borçlanmasak bari diye insanın aklına gelmiyor değil, sonuçta burası türkiye hayatında hiç gitmediği istanbul'daki bir köprüden izinsiz geçti diye ceza kesiliyor birilerine böyle kel alaka durumlar insanı biraz korkutuyor.
hesabın var mı? giriş yap