• türk telekomun yeni icadı. sevgili telekom 8mbps bağlantı hızı veriyor lakin çok bulup abartmayın diye ayda 15gb lık bir adil kullanım sınırı koyuyor ( bu sınırı belirleyenin gözlerinden öperim ) bu adil* sınırı aştığınızda ise hattınız 512kbps e geri dönüyor ve bir ay sonuna kadar öyle kalıyor.

    edit:mbps/kbps değişimi atropos sağolsun.
  • ne zaman, "gerçekten" geleceğini merak ettiğim sınır..
    türk telekom ne zaman bizi kullanmaktan vazgececek de biz adam gibi internet kullanmaya başlayacağız?
  • işin aslı şudur;

    daha 4 mbit hızı kaldıramayan telekomun bakır telleri, 8 mbit hız yüzünden günde 65840654 defa çökeceğinden yapabildiğimiz 15 gb downloada bile şükreder hale gelicez. sonra al sana adil kullanım sınırı. *
  • bir hizmeti yalan söyleyerek pazarlamanın türkçesi. yalnızca internet bağlantısına özgü değildir, cep telefonu operatörleri de bangır bangır "sınırsıaaaaaaz" diye bağırıp alttan hızlıca kayan yazılarla sınırsıza sınır tanımlarlar. kullanıcının 15gb üstü trafiğinin/1000 dakika üstü görüşmesinin adil olmadığını düşünen kurumlar, ticari yalan söylemeyi adil bulabiliyor.
  • hesaplayalım:

    8 megabit/saniye= 976,56 kilobayt/saniye
    15 gigabayt=15.000.000 kilobayt
    15.000.000/976,56=15.360 saniye
    15.360 saniye/60=256 dakika
    256 dakika/60=4 saat 16 dakika

    kalabalık olanından vazgeçtim, 4 kişilik bir işyerinde çalıştığınızı düşünün. ayda adam başı 1 saat 4 dakika tam hızla internet kullandıktan sonra, kağnı hızına düşüyorsunuz. ekstra ücret falan da almıyor, direkt kağnı hızına düşürüyor. çaresi yok, alternatifi yok. 512'yi 4'e bölüştüreceksiniz. daha kalabalıksanız, daha çoka bölüştüreceksiniz.

    niçin? telekom'un hiçbir objektif kritere dayanmayan, kafasına göre belirlediği bir sınırı aştığınız için. hiç olmazsa daha çok para al, elimi taş altında bırakma, değil mi?

    farzedin bir reklam şirketi, grafik dizayn şirketi, matbaa ya da benzeri bir işyeri. prezantasyonlar, grafikler, avi ya da benzeri medya dosyaları gönderip, alıyorsunuz. hazırlıyorsunuz, müşteriye gönderiyorsunuz. müşteri üzerinde işaretlemeler yapıp geri gönderiyor, düzeltip yeniden gönderiyorsunuz vs. işiniz bu, telekom'a mecbursunuz ve telekom buna darı ekiyor.

    böyle birşey olabilir mi?

    edit: olamayacağı aşikârdı, değilmiş nitekim. söz konusu sınır, adı "8 mbps'a kadar" adlı yeni bir tarife için geçerli imiş.

    http://www.ttnet.com.tr/evde_3
  • 1 mbps hızda 700mb'lık bir medyanın yaklaşık 2 saatte indiğini düşünürsek 8 mbps gibi bir hızda aynı medyanın indirilme süresi akılalmaz bir şekilde azalacak ve kullanıcılar o 2 saatlik sürede bile 15 gb'lık kotalarını tüketme riskiyle karşı karşıya kalacaklardır. gayet iyimser bir yaklaşımla konuya eğilirsek; bir ayın 10 gününü versek 15 gb kotanın erimesine, kalan 20 günde bilmem kaç sene öncesinin 512 kbps hızına mahkum kalacaktır aboneler.

    bu kampanya benzeri tezgaha konulacak en güzel isim bence "bir adım ileri iki adım geri gitme özgürlüğü".
  • nasıl bir adaletle belirlendiği anlaşılamayan sınırdır. bir dvd yaklaşık 4 gb. yeni uygulamada sözde sınırsız bir internet kullanıcısı eğer matematiğim çok kötü değilse dört adet dvd indirmeye kalksa adil sınırı aşacaktır. uygulamanın temel amacı muhtemelen korsan program ve filim download'ının önüne ekstra bir sınır getirmektir. yeni uygulama ile hem yetersiz altyapının aşırı kullanılmasının önüne geçilecek, hem türkiyede internet ucuzluyor ve gelişiyor imajı verilecek, hemde internetten korsan media ve programların indirilmesine isyan eden kesime selam çakılacaktır.

    (bkz: adaletinizi seveyim)
  • sadece yeni gelen "esnek tarife"lerden limitsiz seçeneğinde olan şeydir. halihazırda sahip olduğunuz tarifeleri etkilemeyecektir!!!

    (bkz: #16146636)
hesabın var mı? giriş yap