• kisaca adobe creative cloud. cs6'dan sonra adobe urunlerinin alacagi isimdir ayni zamanda(adobe photoshop cc, adobe after effects cc vs. gibi). yani cs7 falan olmayacak. creative suite donemi de boylece sona ermis oldu.

    bundan kelli adobe aylik bir ucret karsiliginda urunlerinin lisansini satacak. ornegin photoshop kullanmak istiyorsaniz her ay 29.99$ lisans ucreti odemeniz gerek. kullandigin kadar ode mantigini getirilmis.

    adobe bu sistem ile daha cok para kazanmayi hedeflemis belli ki ama bana kalirsa warezin onunu daha da acacak bir adim. zira programlar yine bilgisayar uzerinden calisacak ve illaki calismasinin bir yontemi bulunacaktir. acikcasi benim cok param olsa dahi her ay aktivasyon yapmak istemem.

    http://www.adobe.com/…buying-guide.html?pid=3485381
  • adobe un urunlerini artik satmayacagi, kiralayacagi hizmet. bulut falan guzel ama sadece bahane... kiralik urunle is mi yapilir yahu?
  • (bkz: ccc adobe ccc)
  • adobe bu olayla tasarımcı alemine domine eden programların yaratıcısı pozisyonundan, tasarım alemi üzerinde diktatörlük seviyesine upgrade olmuştur. sıkıntı büyüktür, bir sürü kavram karmaşası da cabasıdır. bu aleminin en kral programlarını ben yarattım uyacaksın ulen demektedir sinsice. birde korsana büyük darbedir ki, zorunlu olarak aylık 49 $ istemek her yeni kullanıcıdan müthiş saçmadır. senelik 588 $ demek oluyor bu. kim kaybetti o parayı sana verelim adobe, ilahi sen...çözüm bulunana kadar creative suite 5,5 - 6 semalarından devam edecektir çoğu kullanıcı tıpış, tıpış...
  • adobe un updateler ile özellikleri parça parça eklediği ve bu şekilde cazibesini güncel tuttuğu ürünlerinin yeni adı.
    açıkcası normal şartlarda yaşam standartım arttıkça satın alma ihtimalim artarken bu sisteme geçilmesiyle tereddüte düştüm. yıllık abonelik alırsam eğer her ay sabit bir tempoda kullanmama ihtimalim var. kısa periyotlarla alsam fiyatlar yüksek. artı yıl boyunca 1000 küsür lira verdiğin ürünün ay sonunda ödeyemedin diye kullanılmaz duruma gelmesi var.

    tamamen profesyonel, çok aktif kullanıcılara ve bu programlarla sabit şekilde iyi para kazananlara cazip gelebilecek bir yönteme geçilmiş. şu durumda alternatif programlar üretenlerin önünün biraz açıldığını düşünüyorum. 150 tl verip programa tamamen sahip olmakla 1000 tl verip bir yıllık kiralamak arasında çok büyük farklar var. kaldı ki yeni özelliklerin bazıları gerçekten kullanışlı iken bir kısmı da ayda yılda bir kullanacağın türden şeyler. adobe'nin bu agresif tekelci tavrı eskiden beri beni rahatsız ediyordu, bu durum tırmanmaya devam ediyor.
  • şu deivrde aylık 3o tl'ye 20gb alan sunması ayıptır.
hesabın var mı? giriş yap