şükela:  tümü | bugün
  • adobe premiere'in şuan için yayınlanmış son sürümü. cs6'ya göre daha basit olduğu falan söyleniyor.
  • link media olayında auto search hizmeti getirerek gönlüme taht kurdu. renkte de çağ atladı artık, gerekliydi. hoş program.
  • gerek kullanım paletleri gerek arayüzü olsun avid media composer 'a çok yaklaşan lineer kurgu yazılımıdır.
    avid'i kenara atmama az kaldı. daha da adobe yeniliği gelirse kesin avidi bırakırım.
  • iyidir hoştur, amatör ya da profesyonel kullanım için idealdir fakat mkv uzantısını nasıl desteklemez, hala çözemedim.

google da aratınca mkv yi diğer formatlara dönüştürün, öyle atın programa denilmekte.

korsan filmler için mi desteklemiyo adobe, çözemedim.

yıllar sonra gelen çözüm; internette uzun uzun okuyup araştırıp videolar izledikten sonra bende sorun şu şekilde çözüldü;
    sırasıyla deneyin;

videonun ismini değiştirip premiere o şekilde atmayı deneyin, olmazsa videonun konumunu değiştirin (örneğin d sürücüsünden c sürücüsüne taşıyın), olmazsa videonun uzantısını mp4 olarak değiştirin, olmazsa videonun uzantısını avi olarak değiştirin (bende bu işe yaradı), son çözüm olarak bir converter programıyla videoyu başka bir formata çevirip öyle atmayı deneyin.

saçma problemlere saçma çözümleri olan program.

ek bilgi; nvidia ve amd grafik kartlarının desteklediği decode ve encode tabloları;
    amd (nvidia kadar detaylı değil): https://en.wikipedia.org/…iki/unified_video_decoder
    nvidia: https://developer.nvidia.com/…pu-support-matrix-new
  • şu an profesyonel anlamda kullanılacak 1 numaralı lineer kurgu yazılımıdır...

gerek pratik arayüzü, gerek adobe after effects gibi bir derya ile uyumlu çalışabilmesi, gerek color correction olayında kendini aşmış olması sebebiyle şu an 1 numaralı tercihim.. belgesel veya film farketmez, her türlü ihtiyaca cevap veren bir program...

lumetri presentleri ile beni benden almış durumda son sürümde.. lumetriler hazır color presentleri ama bu alıp hazır kullanıyorsunuz demek değil... öyle ince ayrıntılara kadar müdahale imkanı veriyor ki şaşırıp kalıyorsunuz.. sony a7s ii ile 490.000, evet yanlış duymadınız 490.000 isoda kaydettiğim gece görüntüsünü, grainsiz editleyebiliyorum.. ve hala inanamıyorum... sony a7s ii ve premierle yapılmayacak bir iş yok şu anda..
  • iki gün önce sorunsuz çalışan ama bugün itibari ile programı çalıştırdığım zaman mavi ekranda kernel security check failure yazısı çıkan ve laptopa reaet attıran program.

sorunun ne olduğunu henüz kavrayamadım.
    sorunu çözebilecek yazarların yeşillendirmesini rica ediyorum.
  • son güncellemesiyle içine sıçılmış el-ayak. 'el-ayak' dedim çünkü video yapan insanın eli ayağı bu programdır. ve son güncellemesiyle adobe elimizi ayağımızı kırmıştır.

ufacık scroll yapınca sonuna kadar gitmeler, timeline'da videoyu tutmamalar, kafasına göre uzatıp kısaltmamalar, kasılmalar, çökmeler, delirmeler, çıldırmalar...

bakın bu programı torrent'ten indirip kullanıyor olsam gelip buraya şikayet etmem. ama sırf benim kullandığım bilgisayarlarda iki ayrı cc lisansı için yıllık para ödeniyor. bugüne kadar her güncellemede ağzımızı sulandıran adobe ilk defa bana ve tanıdığım birkaç kişiye daha "keşke güncellemeseydim" dedirtti.
  • 2017 release'inde gelen 'color' workspace'i hayranlık uyandırıcı derecede hızlı, kolay, işlevsel ve stabil. "ben artık sadece lineer kurgu programı değilim" diye bağırıyor resmen.
  • son halinde arayıp arayıp bir kusur bulamıyorum. öyle de güzel, öyle de kolay.
hesabın var mı? giriş yap