• pdf ile çok fazla işi olanlar adobe veya foxit gibi çöp programlarla uğraşmasın. pdf aleminin en güzel ve en sorunsuz programı "pdf-xchange viewer" adlı pdf okuyucudur. her işinizi yapar bu program. pdf üzerine notlar alırsınız, altını çizersiniz, highlight edersiniz vs...

    üreticisi bunu bir kaç yıl önce ücretsiz dağıtıyordu. şimdi kaldırmış sitesinden. ancak ben vakti zamanında bir kopyasını yedeklemiştim.

    aşağıdaki linkten indirebilirsiniz:

    https://disk.yandex.com.tr/d/ogsugjdq1prcpg
  • kendisine birşey sormak istiyorum,
    allah aşkına neyi update ediyosun, ne değişiyor hayatımda?

    teşekkürler
  • hemen silmenizi tavsiye ettiğim program. alternatifleri entry'nin sonunda

    neden bu kadar büyük olduğu şurada anlatılmış: http://www.reddit.com/…t_been_updated_since/c0zfics

    türkçe'ye çevirmeye/açıklamaya çalışayım:

    adının pdf reader vs. olmamasının bir sebebi var. tek yaptığı iş o değil. işte diğer yaptıkları:

    * komple bir mail server
    * belge yaşam döngüsü yönetim sistemi
    * drm istemcisi
    * komple bir belge takip sistemi
    * form doldurma işlevi
    * belgeler için istatistikler (bir anket yolluyorsunuz ve bu anketin sonuçlarını sizin için topluyor)
    * video ve ses oynatma (pdf'e video/audio embed edilebiliyor)
    * diğer formatlar, örneğin kendi 3d viewer'ında cad göstermek

    acrobat'ın sdk'si 500mb civarında ve kullanım kılavuzu 2000 sayfa.

    pdf okumayı (sittin fonksiyonundan sadece biri) size yem olarak atıyor, arkasındaki asıl koca sistemi şirketlere satıyor. ("takip sistemi mi istiyorsunuz, size satalım! yazılımımız bütün bilgisayarlarda zaten yüklü!"). bilgisayarınızda uyuyan bir canavar var. acrobat ailesinin karşılaştırması için: http://www.adobe.com/products/acrobat/matrix.html

    ve can alıcı nokta: acrobat reader'daki bu özellikleri siz kullanamıyorsunuz. onlar sadece "pro extended" sürümünü satın alanların ihtiyacı olduğunda kullanılabiliyor. o sürüm bunları yaratıyor ve siz isteseniz de istemeseniz de kullanı(lı)yorsunuz.

    son kullanıcı olarak bu fonksiyonlardan hiçbirine ihtiyacınız yok . yukarıda yazan "belge takip sistemi" reklamcıların rüyası. şirketler bültenlerinin, reklamlarının ve tüketici anketlerinin ne kadar başarılı olduğunu görüyorlar. gönderdikleri spam ne kadar etkili onu ölçüyorlar. biz de merak edip duruyoruz neden 12 yıldır güncellenmeyen bir formattaki dosyalara bakabilmek için neden bu kadar download yapıyoruz diye.

    yerine kullanılabilecek programlar:

    sumatra pdf: http://blog.kowalczyk.info/software/sumatrapdf/
    foxit reader: http://www.foxitsoftware.com/downloads/index.php

    edit: jesters cap nitro pdf de var dedi,
    http://en.wikipedia.org/wiki/list_of_pdf_software adresinden derli toplu bir liste edinilebilir.
  • sanki bir pdf dosyası okumaktan başka pratik bir açma nedeni varmışcasına masaüstüne kısayol koyan program.
  • boyle abuk subuk seyleri "update olarak bunlar var" diye onerdiginden ifrit olup kaldirmistim. sonra baktim foxit reader da aynisini yapmaya baslamis sacma sapan seyleri guncelleme diye oneriyor buna geri dondum. foxit reader da ruhunu kaybetti sonunda.
  • bir foxit reader'ın boyutuna ve yaptığı işlere bir de kendisine bakınca insan sormadan edemiyor ne var ulan bu koca setup paketinin içinde diye. bir adet exe dosyasıyla çalışan ve pdf dosyalarını açmak dışında hiçbir boka karışmayan foxit'in tersine, bu arkadaş oraya buraya dll'lerini sokuşturmaya, registry'nin bilumum köşelerine bişiler bişiler yazmaya, kendi hızlı açılsın diye güya sistemi optimize edip, windows'un eline vermeye pek meraklıdır. bari bulaşıkları falan yıkasa hadi onu yapamıyorsun kayıp çoraplarımı bul. bir de kurduktan iki dakka sonra tam bir pdf dosyasına dalmışken zart diye bir popup çıkarıp, "baba bir sürü update çıkmış. hadi yükleyelim" demesi yok mu.. ahh ahh işte o anda kelimeler kifayetsiz kalıyor lütfücüm..
  • çok da öyle aman aman uğraştıran bir program olmadığından; bugüne dek uğraşmam da gerekmediğinden elbet, mutlu mesut durağan bir ilişkimiz vardı bu meretle.. ancak bugün mutlaka text olarak word dosyasına kopyalamam gereken, korumalı olduğunu sonradan akıl edebildiğim bir pdf, kişisel adobe özürüm yüzünden saatlerimi yedi.. böyle benzer denyolukları kimse yapmasın diye, arz ederim:

    şimdi, açması gereken pdf lerin bazıları korumalı oluyor, malumunuz.. bu korumalı pdf ler kopyalanıyorlar ne hikmetse (text olarak, evet); ama abuk sabuk şekillerde yapışıyorlar (örnek: & (_% !" % )#$"='*%!); dolayısı ile de özellikle yazının üzerinde oynama yapmanız gerektiği zamanlarda çok işinize yaramıyorlar..

    gmailden denedim ben, mutlaka başka hesaplardan da oluyordur: pdfi kendinize ileti olarak atın.. view (görüntüle) den "plain html" ye gelin, sayfa sayfa gül gibi açılacaktır dosya; ordan kopyalayıp text olarak yapıştırın nereye yapıştıracaksanız..
    evet, bu kadar..

    şuncacık şey için saatlerce saç baş yolmayın, panik olmayın.. ödevler, sunumlar yetişir..
  • versiyonu yukseldikce daha allanip pullanan, buna karsilik daha da kullanilmaz hale gelen program.. actigi formatta bi bok olsa bari.. 35mb install filelar, 15mb'lik updateler.. noluyoruz lan windows mu kuruyoruz, alti ustu bi pdf aciyosun durzu?!
  • ustasi oldugu pdf formatinin bilimum kurum tarafindan kullanilmasinin sebeplerinden biri ciktilarda bilimum amdan gotten formatin aksine, doc olsun html olsun; trimli degerler alinabilmesidir. eger bir matbaayla yakinen ilginiz varsa hepiniz bilirsiniz 'pdf workcycle' gibisinden bi sey kurmaya calisirlar hababam debabam. zira pdf ile hicbir zaman font problemi yasanmaz ctp sistemi kullanilirken. ctf kullaniyorsaniz da muhtemelen imagesetteriniz pdfden baska bi sey desteklemez. bugun kba, wohlenberg, heidelberg, roland gibi baski makineleri ve teknolojileri uretenlerin tamami pdf uzerinde calisirlar. pdfle uyumlu yazilim uretirler.
    cunku doc ve htmllerden imposition olsun olmasin cmyk ciktisi alamazsiniz (yada henuz alamiyorsunuz).

    edit: ustasi oldugu pdf formatinin demek, pdf formatinin ustasi olan yazilim budur; bu yazilim pdf formatinin ustasidir demektir. pdf formatini benim yarattigim, cok anladigim anlamina gelmemektedir. bu yazida kullanilan noktalar genellikle cumlelerin sonuna onlari bitirmek icin konmaktadir. ayni $ekilde bir kelimenin sonunda m harfi yoksa muhtemelen koymayi unuttugumdan dolayi degil, koymak istemedigimden dolayi yoktur. aha gayet basabiliyorum m'ye gordugunuz uzere.
  • yorumum gözüksün diye 1 yıldız verdiğim program.
hesabın var mı? giriş yap