• akilah azra kohen ' in kitabıdır. fi, çi, pi serisinden de iyi kurgulanmış olduğu söylenmektedir.* *
  • hamilelik süresince soluksuz okuduğum fi, çi, pi'den sonra aaa yeni kitap çıkarmış deyip konusuna bile bakmadan aldığım, sadece 2 sayfa okuyup sıkıldığım kitap.
    bilim kurgu sevmiyorum ondan yoksa kitap iyidir.
  • aeden aslında bir gezegenin adı ve bu gezegende insandan daha üst düzeyde evrimleşmiş insan formunda canlılar yaşıyor. bu canlılar düşünce hızıyla galaksiler arası geçiş yapabiliyorlar. bu canlılara '' gerçek insan '' diyebiliriz zaten dünyaya geldiklerinde insanların çok ilkel olduğunu , birbirlerini öldürdüğünü ( savaşlar, kavgalar vs.. ) , beslenirken bile kendilerini zehirlediğini ( şeker yiyerek , yapay besinler tüketerek vs..) , para için savaşlar çıkardıklarını (petrol vs..) , insanların kim için ve neden çalıştıklarını bilmedikleri işlerde çalıştıklarını , parası olmayanın parasını olanı ezdiğini, insanları tedavi ediyoruz diyerek ilaç üreten şirketlerin aslında insanları sürekli ilaç kullanmaya teşvik edip zehirleyerek çok büyük paralar kazandıklarını, kanser gibi birçok tehlikeli hastalığın tedavisini bulan doktorların şüpheli ölümleri ( şirketler çok para kazanıyor bu hastaları tedavi ediyoruz diyerek) , doğanın katledilmesi , her tarafınn betonlaşması , hayvanların yok edilmesi vss..( daha çok var aklıma bu kadarı geldi) gibi dünyada olan bu düzenin insanlar tarafından benimsendiğini ve hiçbir şey olmuyorcasına hayatlarını sürdürdüklerini görünce insanlara '' insansı'' diyorlar. olaylar bu 2 gerçek insanın dünyadaki bu düzeni değiştirmeye çalışmasıyla birbirine bağlanıyor.
    kitap dünyaya farklı bakmamı sağladı diyebilirim. kitabın eleştirilecek yönleride var tabi. tavsiye ederim.
  • yaklaşık ilk yüz sayfası başka bir gezegende geçen, günümüz insanından "insansı" diye bahseden, evrimin sonlanmadığı iddiası üzerine kurgulanmış, fi, çi , pi üçlemesinden daha başarılı bulduğum azra kohen kitabı.
  • okurken yabancı dilde yazılmış da türkçe' ye kötü bir çeviri yapılmış hissi uyandıran kitap.
  • zekasına çok güvendiğim eniştem bu kitaptan sıkılıp sonunu getirememiş. bende su gibi akıyor sanki azra kohen benim dişi versiyonummuşçasına kadının anlatmaya başladığı her şeyin devamını tahmin edebiliyorum. her 5-6 sayfada bir 5 dakika düşüncelere daldığımdan yavaş ilerliyor ama oldukça haz veren, geliştiren bir kitap.
  • "içinde evrim var kızım kesin çok seversin." diye kandırıldım eylem tarafından.
    3 gün önce okumaya başladım, 242. sayfadayım. öncelikle belirtmek isterim ki;
    bu kitabın kurgusu "kesinlikle" james cameron'un avatar'ından esinlenmiş. bir sorun yok, her fikir, her eser başka bir fikri ve eseri ateşler, olası ve fakat sorun şu ki; çok bayağı bir dil hakim kitaba. odaklanıp, kurgunun içine giremediğim hiçbir kitabı okumam, hiçbir filmi seyretmem, tam odaklanıyorum ve kurgunun içine giriyorum, azra abla öyle bir laf ediyor ki, anlatmaya çalıştığı insanımsıların rezilleşmiş dilini getirip kitabın üzerine bomba gibi atıyor. günümüzde hepimizin günlük ağızla kullandığımız bu kelimeler, kitabı basitleştirip, okuyucuyu kurgudan tamamen koparıyor. bir kitap yazılırken, sadece güne ve zamana hitap etmesini hiçbir zaman doğru bulmadım ben, öyle bir kitap olmalı ki, bundan 150 sene sonra okuyan kişi de, kendi zamanının dilinde okuyabilmeli. okuyamadıktan sonra, okuduğunu anlamlandıramadıktan sonra ne yazık ki o kitap "muhteşem" dahi olsa gelecek nesillere aktarılamazsa çok da önem arz etmez. günümüzün okunmuş, içi boşaltılmış ve bir kenarı atılmış binlercesinden farkı kalmaz. demem o ki; bir yazar yazdığı kitabın dilini, zamanının basitleştirilmiş ve gerçek anlamından dönüştürülmüş kelimeleri ile doldurmak yerine, kelimelerin gerçek anlamlarını bozmadan kuşaklar sonrasına aktarılması adına titizlikle çalışmalı.
    diğer kitaplarını okumadım, okumayacağım da zaten. bu kitabını da eylem tarafından kandırılmasaydım okumazdım, nasıl bir yazar olduğu konusunda söyleyebileceğim tek şey elimdeki bu kitap ve umarım diğer kitapları da bunun gibi kurgudan kopartan günümüz anlamsızlığına teslim edilmemiştir.
  • çevremdeki herkese ısrarla ve birkaç kez mutlaka okuyun dediğim,hayata bakış açımı değiştiren, gerçekten insansı olduğumuzu yüzüme yüzüme vuran, benim açımdan çok çarpıcı bir etkiye sahip olan kitap. sonje ve numi'nin tutkusu da ayrı güzel. okudukça keşke diyorum, keşke mucizemizi oluşturabilsek. keşke yaşam kaynağı olan herşeye saygıyı özümseyebilsek. çok etkilendim bu kitaptan, sözlerinden, yazım şeklinden, beni uyandırışından.
  • metroda an itibariyle karşımda bir hatun kişi tarafından okunmakta olan kitap. yüzünü o kadar astı ki okurken, merak edip buralara kadar geldim konusu neymiş diye.

    bu yüz ifadesiyle kitabın yarısına gelmeden bırakır.
  • matrix'teki ''sizler bu dünyanın kanserlerisiniz'' repliğini her satırında hissettiğim kurgusu tartışılsa da felsefesi mükemmel olan kitaptır...

    özellikle pi'deki felsefeyi öylesine başarılı anlatan bir yazarın yeni kitabında saçma bir avatar, hobbit, harry potter kitabı yazmadığına emindim.

    ilk 100 sayfada kitabı bırakmamayı başarırsanız, bir daha bırakamayacağınız kitaptır. henüz bitmedi ama sanırım bitince dönüp ilk 100 sayfa bir daha okunacaktır. nitekim ilk 3 ay o ilk 100 sayfada kasılıp durmuştum...
hesabın var mı? giriş yap