• af isteyenler kendi kampanyalarını twitter'den, internetten yapıp kamuoyu yaratmaya çalışıyorlar. adina af deyin, ceza indirimi deyin, infaz düzenlemesi deyin, yargı paketi deyin her ne derseniz deyin sahsa karşı işlenen suçları affetmek devletin yetkisinde olmamalıdır.

    bugün ceren özdemir'i öldüren katilin profilini gormussunuzdur. 2005 yılında bir çocuk öldürmüş, bugün de gelip bu kızcağızi katletti. haa adam firari deniliyor. yani ha firari ha afla çıkmış. sonuçta bir katil dışarıda ve topluma zarar vermeye devam ediyor.

    rahşan ecevit hapiste bir kadını görüp acıyıp ar çıkarttırmisti. rahşan affı ile sokağa it kopuk bir sürü insanı saldılar. suç oranı bir anda artti.

    tamam yakını hapiste olan kişiler organize olup af istiyorlar ama bunların dışarı çıkmaları toplumun zararına olacaktır.

    kısacası neden karşı olanlar başlatmıyor diye merak ettiğim kampanyadir.
  • yakını hapiste olmayan kişiler de güven içinde yaşayabilmek istiyorlar. "af" istemiyoruz. türkiye gibi eğitim düzeyi son derece düşük bir toplumda suç oranının artması ve suçub tekrarından başka hiçbir amaca hizmet etmiyor zira.

    insanları cezaevlerinde rehabilite etmekten ziyade daha da canavara dönüştüren bir sitem var. psikopatı zaten daha da psikopat oluyor hapiste. suçsuz yere giren insanların da birçoğu bu adaletsizliğe isyan ederek öfkeyle yoğruluyor içerde.

    adalet sistemi şeffaf ve sağlıklı işlemiyorken bir de af diye bir saçmalıkla birkaç oy için toplumdaki suçluluğun artmasına çanak tutmak asla kabul edilemez.
  • adaletin sağlanması için desteklenmesi gereken kampanya.

    oz'u falan izleyenler bilirler. adam abd'de suç isleyince, mesela 1 kişiyi tasarlayarak öldürse ölene kadar hapisten çıkamaz.

    bizde ise katliam da yapsalar 10-15 sene sonra sokakta.. af isteyenler, o 10-15 seneyi de yatmasin istiyor..
  • katıldığım kampanyadır. serpil öğretmen ve annesini tecavüz edip öldüren (annesi mucize eseri hayatta kaldı) üç saldırgan bile aftan yararlanıp çıkmıştı.

    yine rahşan affıyla çıkanlar yüzünden bir dönem sokakta çanta taşıyamaz hale gelmiştik, bu yüzden kaç kadın arabaların altında sürüklenerek gitti.

    bu ülkede zaten suçlular bile hapse nadiren girerken bir de girenlerin topluma salınmasını istemiyoruz. bunların bir kısmı iş bulamayıp yine suç işleyecek, bir kısmı kendi hapisteyken başkasıyla beraber olan eşini öldürecek, alkollü araçla kazaya neden olan bile yine içip yollara düşecek. yine büyük şehirler yaşanmaz hale gelecek, yine hava karardıktan sonra eve dönmeye korkacağız.

    af istemiyoruz...
  • kesinlikle katildigim kampanyadir

    cinayetten, tecavuzden hapis yatan insanlarin cezalarini tamamlamadan hapisten cikmasina siddetle karsiyim.

    zaten ortalim teksas'a dondu.

    hele de bu issizlik doneminde. bunlarin is bulma ihtimali de yok gibi.

    gece yurumeye korkar insanlar bu af gerceklesirse.
  • kesinlikle ama kesinlikle sonuna kadar desteklediğim kampanya.
  • suçlular cezasını çekmeli. sonuna kadar destekliyorum.
  • kesinlikle af çıkmamalı. eğer af çıkar ise 3 aydan daha kısa süre içinde çıkanlar yine suçlara bulaşacak ve binlerce masum insanın canını yakacak. nereden mi biliyorum 2001 rahşan affından. dışarı salınan suçluların %80'i bir kaç ayda tekrar içeri girmişti. bu af asla çıkmamalı. aileleriniz için, sizin güvenliğiniz için, asla yasalaşmamalı.
  • düşününki bir ülke var; cumhuriyetini ilan etmiş demokrasi ile yönetilen ve bu ülkede cumhuriyetin ilanından 96 yıl sonra, “adalet bakanı” dahi ülkedeki adaletten yakınsın! bu da yetmezmiş gibi, sokakta elini kolunu sallayarak gezen hırsızların, canilerin, katillerin, tecavüzcü sapıkların olduğu yerde suç oranı bu kadar yüksekken bir de hapistekiler için af yasası çıkarılsın. pes! af yasası da çıktıktan sonra halka sokağa çıkmayın kendi güvenliğinizden, adaletinizden bireysel olarak siz sorumlusunuz açıklaması gelsin de tam olsun.
hesabın var mı? giriş yap