• ing. birlestirmek , uye yapmak.
    (bkz: ukte)
  • affiliate: internette bir websitesine gelen ziyaretçinin o websitedeki başka bir şirketin reklam bannerları üzerinden şirketin websitesine giderek ordan bir şey satın alması,üye olması yada sadece tıklaması karşılığında şirketin websitesine komisyon ödediği bir ortaklık sisteminden para kazanan websitesi.
    http://www.net-sponsor.com/
  • ing. nitelik.bunun dışında (başka bir şirkete) bağlı olan şirket manasınada gelir.
  • ing. iştirak
  • türkiye'de şu an sadece büyük gazete/haber portalları ve dizi-film sitelerinde işleyen gibi görünen sistem: hepiniz illa ki karşılaşmışsınızdır: bir video izlemek istiyorsunuz, ancak play'e tıkladıktan sonra cart diye karşınıza bir anket geliyor: "yaşınız kaç", "kaç bıçaklı tıraş bıçağı kullanıyorsunuz??", "eğitim durumunuz nedir??", "cinsiyetiniz??" gibi..
    hah işte bu.. ki, şundan çok eminim, affiliate türkiye'de bundan öteye gidemez..
    çünkü artık şirketler reklamın gösterilme/tıklanma sayısına değil de, "iş" yapıp yapmamasına ödeme yapmak istiyorlar..
    haklılar mı?? hem de sonuna kadar.. (bkz: sosyal medya ajansı/@ug tek)'te belirttiğim gibi, artık yüzbinlerce kez gösterilmiş/tıklanmış ama hiçbir geri dönüş getirmemiş reklamlara para ödemek istemiyor firmalar.. neden?? başarısız ajanslar yüzünden..

    o zaman devreye affiliate giriyor, firma reklamın "iş" yapmasını istiyor, ajans en çok parayı nasıl kaldırırım derdinde olunca, arada olan affiliate reklamı yayımlayan mecraya oluyor-
    her ne kadar payına düşeni alsa da, müşteri bazında akılda kalan tek mecra kendisi oluyor çünkü..
    türkiye'de yeni yeni uygulanan bu sistemin tatmin edici sonuçlar vereceğini sanmıyorum.. çünkü dijital mecra ajanslarını en çok zorlayan reklam türü bu.. uyum sağlayamayan, yaratıcı fikirler üretemeyenler silinip gitmeye mahkum olacaklar..

    gelecek affiliate'te diye bitireyim..
  • indirim ve fırsat sitelerinde "arkadaşına öner 5 tl, hediye puan kazan" şeklinde uygulanan bu sistem, internette performans reklamcılığının yeni trendi olacaktır. doğru hedefleme ile yayın yapan mecraya da satın almayı yapan ajansa da güzel paralar kazandıracakken, parayı verenin de "üye kazanma amacına" ulaştığı için mutlu olacağı bir reklam modelidir.
  • a şirketi b şirketinin hisselerinin %20'sinden çoğuna sahipse b şirketi a şirketinin bir affiliate'idir yani iştirakidir.

    "iştirak ettiği şirket" vs. zorlamalara gerek yoktur. nitelemenin adı "iştirak".

    https://legalese.nasil-yazilir.com/…subsidiary.html
  • afili ile karıştırılmamalıdır
  • günümüzde popüler olanı (bkz: incir.com)
hesabın var mı? giriş yap