• adobe photoshop'un alternatifi olarak lanse edilmiştir.

    (bkz: photoshop)
    (bkz: buralar hep entry dolacak)
  • serif'in profesyonel fotoğraf işleme uygulaması. beta versiyonuna bakarak daha çok yolları varmış gibi göründüğü söylenebilir.

    https://affinity.serif.com/en-gb/photo/
    https://www.youtube.com/watch?v=8k1fr0th_q0
  • ota boka killer demeye bayılan heycanlı fanboylara yeni geyik malzemesi vermiş pixel bazlı imaj editörü. şu an beta ve sadece mac platformunda çalışıyor. ileride windows sürümünün de olacağı konuşulmakta. ilk izlenimler iyi olmakla birlikte şu an photoshop killer olması olasılık dahilinde değil. iddiaları photoshoptan daha hızlı olduğu yönünde, ancak fark yaratacak kadar daha hızlı görünmüyor. zaten sadece daha hızlı olarak 25 yıldır piyasada tekel olmuş bir yazılımla rekabet etmeleri mümkün değil. özelliklerine bakarsak şu an için ps'den fazlası yok. tek avantajı fiyatı olacak gibi. tabii türkiye gibi tüm programları crack ile kullanan insanların çoğunlukta olduğu yerlerde bu pek bir avantaj değil. photoshop şu anda tüm yazılımlar içinde en güçlü tekellerden biri. bunun sebebi rakiplerinden çok daha iyi olması değil. piyasada gerek ücretli gerek ücretsiz binlerce plugin, presets ve eğitim videosu olması. bu üstünlüğünü kısa sürede kaybetmesi de mümkün değil. hele ki bir benzerine kaybetmesi olasılık dışı.

    bir diğer olumsuz yönü ise windows üzerinde şu an çalışmıyor oluşu.

    yalnız ilginç olan durum serif'in piyasaya çok agresif bir şekilde girmesi. birçok form, blog ve web sitesinde deli gibi konuşuluyor. yani çok iyi bir pazarlama kampanyası yürütülmekte. yakın zamanda daha da agresif reklam ve pazarlama stratejileri bekliyorum. tahminim biraz parlatılıp birkaç yıla autodesk gibi bir yazılım devine uçuk bir fiyatla satılıp alıcısının elinde hiç edileceği yönünde.
  • valla ne yalan söyleyeyim, performansını farkedince kendimi kızgın kumlardan serin sulara atlar gibi hissetmemi sağlamadı değil. adobe'un performans konusunda umursamaz olduğunu, "kasım kasım uğraşsın dursun pezevenkler" diyerek bu konuda hiçbirşey yapmadığının kanıtıdır bu program.

    şimdi şu testi yapın anlayacaksınız. bu programı indirip canvas'a bi text ekleyin ve fontunu umarsızca değiştirin. aynısını bir de photoshop'da deneyin. abi bildiğin keyif alıyorsun ya, bu performans olayı ne kadar önemliymiş.

    bu saykodelik performans abartmıyorum brush ile çizimde, büyük büyük canvaslarda bile bana mısın demiyor. sadece photoshop için söylemiyorum, bu alanda gördüğüm en performanslı program diyebilirim.

    edit: düşündüm de alabilirim ben bunu, 10 gün boyunca inceleyeceğim. bu arada photoshop'a göre eksiklerini fazlalarını da yazarım. şuana kadar beni benden aldı diyebilirim. photoshop'a export olayı sektör içinde de kullanabilmem için çok güçlü bir avantaj.
  • wwdc 2017 itibariyle ipad pro için de bir sürümü, apple pencil ile yapılmış gayet başarılı bir lansmanı bulunan, aylık abonelik gerektirmeyen (bkz: adobe) tek seferlik 69,99 tl fiyatıyla tek başarılı photoshop alternatifi.
  • harikadır, muhteşemdir, üzerine nice methiyeler düzülesi bir tasarım yazılımıdır. cihazım (mac) orta'nın altında bir kalitede olmasına rağmen yağ gibi kayan performansıyla beni şaşırtmıştır. ps abonelik sistemine geçmesinden sonra seçilebilecek yegane uygulamadır. sanırım tek dezavantajı gif dosyları olabilir.

    incleme ve öğretici videolar için buyrun
  • esas rakibi photoshop elements olan yazılım.

    son derece işlevli ve basit olmasına rağmen, ne yazık ki asla bir photoshop cc alternatifi olamaz.

    photoshop, adının aksine sadece bir pixel işleme programı değil, animasyonlu web banner bile hazırlayabileceğiniz, yıllar içinde yüzlerce işlevle donatılmış bir program. özellikle tasarım yapıyorsanız, kullanacağımız stock grafikler ve mock-up’lar çok büyük ihtimalle yalnızca photoshop’la uyumlu olacaktır.

    photoshop cc + affinity photo + affinity designer formulü iyidir.
  • uzun zamandır kullandığım program profesyonellik ve beklentiler değişebilir ancak, benim gibi fotoğrafçılıktan para kazanmayan ancak yaptığı hobiden keyif almak isteyenler için harika bir program. photoshop ta yaptığınız herşeyi daha hızlı gerçekleştirebiliyorsunuz. özellikle retouch ve renk düzenlemeleri için photoshop kullanacaksanız her ay adobe a dünya kadar para vermenize gerek yoktur. ben hdr ile uğraşıyorum ve photoshopta kullandığım tüm sistemi buraya oturttum ve şu anda sıkıntısız işimi görüyor. özellikle" inpaint brush tool" u okadar başarılı ve hızlı ki. türkiye' de yaşıyoruz sonuçta, hobi için 30000 tl ler verip macbook prolar kullanamıyor çoğu kişi, her ay 60 tl vererek adobe u da kullanamıyor ve korsan kullanmak zorunda kalıyor. ancak bu uygulamayı 2013 yılında almış olduğum bir macbook air ile rahatlıkla kullanabiliyordum. donanım arttığında daha da keyifli hale geldi.
    ben memnunum photoshop yaygınlığına erişmesi biraz zaman alacaktır. belkide hiçbir zaman onun kadar yaygın kullanılmayacaktır. ama bizim gibi fakir fukaraya lisanslı ürün ile fotoğraf düzenleme imkanı sunmuştur. teşekkürler şerif bey...

    sonradan gelen düzeltme: birde şu ezra anderson yalamasından başka adam gibi derinlemesine tutorial hazırlayacak yok mu arkadaş yaaa...
  • bir photoshop değil ama fiyat performansta coşmuş. özellikle bu tarz yazılımlarda çöl gibi kurak mac dünyasında photoshop yanına bile yaklaşamaz.
hesabın var mı? giriş yap