• tanım baştan gelsin (bkz: püskevit) firmasıdır efendim. benim derdim ise yaptıkları ayrımcılıktır.
    bugüne kadar birçok ilan, birçok şirket gördüm, her ilanda insanlara anlamlı gelen gelmeyen çok sayıda madde, gerçekçilikten uzak, uçuk kaçık çok sayıda özellik isteyenini gördüm. fakat afia gıda isimli firmanın bir pazar günü kariyer eki veren bir gazetede çıkan ilanını gördükten sonra inanılmaz irrite oldum. ilanlarıyla bile insanları ayrıştıran, onları kategorize eden ve biz - siz mantığında davranan bir şirkete (daha doğrusu bu işi bu denli açıkça yapanına) hiç rastlamadım. bu nedenle afia gıda benim nazarımda bu ülkede ilktir.

    şimdi neden böyle bir yorumum var benim bu adamlarla ilgili ona gelirsem, malum iş arayanlar ilanlara gebedir. şirketler de gerek internetten gerek yazılı basın yoluyla ilanlarını çıkarlar ve insanlara olan ihtiyaçlarını dile getirirler. şirketlerin ilanlarına ket vurmak ne derece doğru tabi tartışılır, hepimizin bildiği lisans mezunu, 3 yıl iş tecrübesi olan, yabancı dil bilen, askerliğini yapmış ve aynı zamanda 25 yaşını aşmamış özelliklerde insan arayan şirketleri duymuşuzdur. yuh aq dediğimiz çok olmuştur. bu özelliklere sahip birinin 25 yaşını aşmaması mümkün mü be ibneler demişizdir içimizden.
    fakat genel olarak tüm şirketlerin saçma ilanları olsa dahi açıkça ayrım yapmaları çok risklidir. bana kalırsa bu kadar farklı kesimin iç içe yaşadığı bir ülkede bize bizim gibiler başvursun diye sırtını duvara dayayıp restini çekmek ise riskten öte ölümcül bir hatadır. fakat bu afia gıda'nın sahipleri bu riski almışlar gördüğüm ilana bakarsam.

    şimdi aranılan genel muhasebe sorumlusu (ki ünvanı sorumlu yazsalarda sanırım uzman tarzında yani yönetici değil) ilanına bir bakalım:

    iş tanımı:

    genel muhasebe ile ilgili işlemlerin, mevzuata, muhasebe usulleri ve yönetmeliklere uygun olarak yapılması, evrakların, işlemlerin kaydedilmesi, cari hesaplar ile ba-bs mutabakatlarının yapılması, aylık gelir-gider-karlılık-maliyet-sermaye raporlarının hazırlanması vs.. (buralar gayet normal tipik muhasebe işleri)

    aranılan nitelikler:

    helal gıda alanında (çikolata-bisküvi-kek v.b. fason üretimi) faaliyet gösteren istoç'daki firmamıza ;

    * üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun
    * mikro (standart) programını çok iyi derecede kullanabilen
    * alanında en az 4 yıl deneyim sahibi
    * genel muhasebe sistemini yönetebilecek (tek kişi olarak çalışacaktır.) - amele gibi bindirilecek işler demek isteniyor
    * maliyet ve finansman konularında raporlama yapabilecek düzeyde bilgi ve beceri sahibi
    * yasal mevzuat, vergi konusunda gerekli bilgiye sahip ve genel mevzuatı öğrenmeye açık
    * ithalat ve ihracat işlemleri hakkında bilgi sahibi olan
    * raporlama becerisi çok gelişmiş, dikkatli, hızlı, titiz çalışabilen ve analitik düşünebilen
    * aylık olarak, gelir-gider-karlılık-sermaye tablolarını titizlikle ve doğru şekilde oluşturabilen
    * takım çalışmasına yatkın ve yoğun çalışma temposuna uyumlu
    * bay eleman alınacaktır. (bayan müracaatları kesinlikle kabul edilmeyecektir.) - birinci gol. burada cinsiyet ayrımı var bence, çünkü sen aradığın eleman erkek olsa bile bunu ilana yazmazsın, yazmamalısın. gelen başvuruları ona göre değerlendirirsin, sanane yani başvursun millet, sen bayan - erkek ayrımı nasıl yaparsın? iş iştir, diyorsan ki ben bayan almam bu kuruma o zaman görüşmeye çağırma olsun bitsin.
    * maaş + ssk + yemek

    "islami ve manevi değerlerimizle ilgili hassasiyet sahibi olan" - (büyük harflerle yazılmış)

    hobaaa bu nedir abi? böyle bir cümleyi yazabilecek cesareti gösteren insanları kutluyorum. fakat yapılan bu uygulama yanlıştır. insanları bu şekilde sen gel, sen gel, sen gelme ulan ayı modunda eleyemezsiniz. ayrıca herkesin hassasiyeti farklı derecelerde olabilir, herkesin maneviyatının derinliği değişebilir. sen görüşmeye gelen adamı imanölçer cihazına tutup aaa bu 15 birim dindar, aaa bu kefere diye mi eleyeceksin bu durumda? yani bunu nasıl anlayacaksın? insanları daha ilan verirken bu denli ayrımcılığa maruz bırakmak doğru mudur? ilerde adam da çıksın ilana atatürk'ün ilke ve inkılaplarını bilmeyen siktirsin gitsin yazsın, ee ne olacak o zaman? işverenler kesinlikle bilmelidir ki işleri yapanlar insanlardır. makineler değil, onların ruhları değil, inanışları değil, cinsiyetleri değil. senin ihtiyacın yetkin birinedir. o zaman ilana buna göre özellikler yazarsın, gelen deneyimsiz cvleri de görüşmeye çağırmazsın olur biter. fakat bu şekilde bir cümle ile sen kendi ayağına sıkıyorsun farkında değilsin. hem ürününü helal gıda'ya uygun diye parlat, hem tüm ülkeye dağıt. hem tüm insanlar yesin, fakat sen dindar gelsin, imansız gelmesin de. oldu mu şimdi? o zaman senin ürettiğini de senin gibi düşünenler yesin. senin değerlerine sahip çıkanlar yesin, ürünlerinin yanında imanölçer cihazı promosyon olarak dağıt, yeterli maneviyata sahip olmayandan püskevitini geri iste. tüm topluma hitap edenlerin düşmemesi gereken bir yanlışa düştüklerini düşünüyorum. açık açık ayrımcılık yapmaları yanlıştır. kendi değerlerine uygun birini ilana ekledikleri madde ile bulamazlar. ayrıca bunu da görüşmelerde kafan çalışıyorsa anlarsın. bugün islami kesimin sayısız şirketi var. bugüne kadar kimin bu şekilde ilan çıktığı görülmüş. görüşmeye çağırdığı adama "hafta sonu dışarı çıkınca ne içersiniz?" diye soran şirketler, ik cılar yok mu? var. o adamlarda bir şeyleri anlamak için çalışıyor. sen kabak gibi vodka red bull, bar pavyon geziyoruz dediğinde hmm tamam o zaman diyorlar. bu doğrudur demiyorum fakat tekrar tekrar söylüyorum bu denli açık bir şekilde insanları ayrımcılığa tabi tutmak çok büyük yanlıştır. iş arayan insan başı açık/kapalı diye, kadın/erkek, müslüman/gavur diye bir işe talip olma hakkından geri bırakılamaz.
  • yurt dışında yaşamaya başlayınca helal mi değil mi tedirginliğine binaen başlayan araştırma sonunda karşıma çıkan helal gıda firması,

    helal gıda bulmak çok zor bu kefere diyarında en garantisi ot yemek zira her şeyden bir e kodlu tehlikeli madde çıkıyor.
  • bir çok firma gibi şimşek bisküviye ülker ürünlerinin taklidini yaptırtan marka. helal hikayesinden parayı götürmeye çalışıyorlar. türk markalarında helal olmayan ne vardı bilmiyorum ama tat olarak sıradan glikoz şuruplu büskivileri fason ürettirip yüksek fiyattan pazarlayan bir firma gözümde
  • saray helvasini yedim gecenlerde. cocukken izmitte yedigim tad vardi. simdilerde izmitte satilanlarda o tad yok.
  • (bkz: gimdes)
  • mobildeyken zırt pırt reklamları çıkıyor ve adamı kanser ediyor.doymadım be kanzuk
  • birçok ürününü denedim hoşuma gitmedi, bir daha da almadım... lakin üzüm ve elma sirkeleri güzel... son zamanlarda tadı biraz değişti ama hala güzel... piyasadaki daha önce kullandığım hiçbir sirkeye benzemiyor... hatta bu markanın sirkesini öğrendikten sonra turşularımı hep buradan aldığım üzüm sirkesinden yaptım. çok da güzel olurdu, kısa sürede de bitiriyorduk....

    bu yıl üzüm sirkesi evde yoktu, alacak zamanımda yoktu ve başka 'kavaklıdere' isimli bir sirke kullandım... tadında az da olsa farklılık olsa da turşu da çok değişik bir koku oluştu... hiç sevmedim... yiyemiyorum... bunu kullandığım sirkeye bağlıyorum... sirkenin ne kadar önemli olduğunu anladım....
  • dini kullanarak satış yapan helale harama tayyip gıdaya saygısı olmayan her firmadan nefret ediyorum. bir çok kez gimdesin düzenlediği konferanslara katıldım. lafa gelince her şey mükemmel. unun bile helalliğinin tartışılması gerektiğine dair demeçler veriyorlar. araştırıp, iyice emin olarak konuşanlara saygım sonsuz. gimdes firma olarak glikoz şurubuna sağlığa zararlı olduğu için şüpheli gözüyle baktıklarını söylüyor. afia desen kendilerini helal gıda piyasasının baş markası gibi lanse ediyor. bebek bisküvisine koyduğunuz glikoz şurubunu nasıl açıklıyorsunuz. una suya bile helal sertifikası veren firmadan glikoz şuruplu gıdalarınıza nasıl sertifika alabiliyorsunuz ? şaşırmıyorum artık, sadece sertifikalarınıza güvenenlere üzülüyorum. helal ve tayyip gıda yediğini düşenenleri kandırmanıza üzülüyorum. yazık size.
  • kendi kola markaları olan, muhtemelen bir tarikat içi market fakat daha sonra ufak ufak piyasaya açılmışlar gibi geliyor. 99 yılından beri üretim yaptıklarını iddia ediyorlar. kimlere ait olduğunu bilen suserler varsa yeşillendirsin.
  • helal diş fırçası,
    helal bulaşık parlatıcı,
    helal tuz,
    helal pul biber gibi fantastik ürünlere sahip markadır.
    bu tip aşırılıklar olsa olsa helal sertifikasının değerini düşürür.
hesabın var mı? giriş yap