• afrika kökenleri insanların kullanması şekillendirmesi zor saç tiplerine buldukları çözümlerden biridir. box braid , twist, micro braids gibi çeşitleri var. twist'i de kalın veya ince ayrımlarla yapmak görüntüsünü çok farklılaştırıyor. * ayrıca box braids'i de ucu kapalı veya ucu açık şekilde ördürmek mümkün. fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere kısa saçlar uzayabiliyor, benim gibi uzun saçtan sıkılıp kestirmek istemeyenlerse örülürken kısalan saçları sayesinde kestirmeden kısa saç* kullanabiliyor. saçın boyunu değiştirebilmenin yanında yine boyatmaya gerek kalmadan farklı renklerde ek saç seçilerek saçın rengi de değişebiliyor.

    kullanması inanılmaz rahat. haftada maksimum 2 kez kremsiz şampuanla yıkanıyor ve saçın yağlı olduğu hiç belli olmuyor, en güzeli de hiçbir şey yapılmadan da saç her zaman bakımlı duruyor. en fazla 10 dakika içinde ise çok güzel modeller yapmak mümkün. bir kaç kullanım önerisi olarak buraya bakılabilir.

    kötü yanı ise normal saç kadar çabuk kurumuyor ve örüldüğü ilk günler ayrım yerleri doğal olarak kare kare gözüküyor ama 4-5 gün içinde o görüntü kaybolduğundan problem yaratmıyor. geç kuruması ise yaz olduğu için bana hiç sıkıntı vermedi.

    örgünün yapımı*normal örgüden farklı değil aslında ama çok emek isteyen bir iş ve iyi ayrılıp doğru oranda ek saç eklenmezse saçların dökülmesine sebep olabiliyormuş. saçım örülürken ören kişinin hızından parmaklarını takip edemediğim halde 7 saat sürdü yapımı.

    saça zarar vermiyor hatta saçı yanan hatunlara saçın kendini toplaması için afrika örgüsü öneren kuaförler varmış. son olarak yazın kullanım süresi terleme, daha sık yıkama ihtiyacı, deniz havuz vs yüzünden daha görece daha kısa olmakla birlikte ortalama 3 ay kullanılabiliyor.

    edit: çok sık sorulan iki soruyu buraya eklemek istedim.

    1- açılınca ne oluyor? zor mu kolay mı? saça zarar veriyor mu? nasıl açılıyor vb.

    açması uzun sürüyor, iki kişi 3 saatte açtık. diplerden uzayan yerler biraz keçeleşmişti fakat krem ve saç açıcı spreylerle az bi uğraşla sorunsuz taradım. ilk etapta elinize çok fazla saç geliyor, saçım kalmadı diye korkmayın. onlar kullanım süresi boyunca doğal olarak dökülmesi gereken fakat dipten kopup örgünün içinde kalan saçlar oluyor. ben ördürmeden önce saçlarımı her açıdan fotoğraflamıştım, örgüleri açınca da aynı dolgunluktaydı, doğal olarak biraz uzamışlardı ve örülürken kırıklar örgülerden fırladığında kesildiği için daha sağlıklı gözüküyordu.

    2- şu şehirdeyim nereye yaptırayım? nereye yaptırdın? fiyat ne kadar?

    izmir için ben kargart'ta yaptırdım, fiyat kullanılan renk, uzunluk vs gibi değişkenlere bağlı olarak artıp azalıyor. örgülerinden çok memnundum, yapan arkadaş sonraki süreçte de çok ilgili idi. gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim o sebeple. diğer iller içinse maalesef hiç bir bilgim ve deneyimim söz konusu değil.
  • saçlarıma yaptırmaya karar verdiğim örgüdür. afrika örgüsünün zapt edilmesi zor saçlar için ortaya çıktığını okumuştum. günümüzde kadınlar daha estetik görünmek için tercih ediyorlar. gençler arasında yaygın olan bu örgü çeşidinin kullanışlı olmadığını düşünenler yeşillendirirse sevinirim.

    edit: yaptırdım çok güzel oldu en az 5 yaş gençleştim. çocukların ve genç kızların sevgilisi oldum. yolda yürürken herkes saçların harika diyor. her yaz yaptırabilirim. gerçi seneye rasta denemeyi düşünüyorum.
  • (bkz: #73802005)
  • yaklaşık 2 ay önce kenya'da yaptırdığım saç modeli. hala açmadıysam sebep; kızcağızların saatlerce verdiği emek ve çektiğim acıdır *

    yapımı tam 4,5 saat süren saçlarımı 3 kız ek kullanarak ördüler. canım çok ama çok yandı. sonuca ise aşık oldum :) bu işler türkiye'de biraz pahalı ama ben ek saçlarla beraber yaklaşık 25$ ödedim.

    bu saçı yaptıracaksınız tanımadığınız insanlardan bile gelecek sorulara hazırlıklı olmalısınız. zor olmuyor mu, yıkanıyor mu, saçın dökülüyor mu, nasıl açacaksın, kafan kaşınıyor mu, kaç para verdin, kaç saat sürdü, saçın bu kadar uzun mu, nasıl yıkıyorsun.... alnıma cevapları yazıp dışarı çıkasım gelse de kullanması çok zevkli bu saçları.

    devantajlar:
    - saç diplerimde sürekli kaşıntı oluyor.
    - köpürte köpürte saçımı yıkamayı özledim.
    - sıcak yaz günlerinde saç diplerim çok terledi ve örgüler işkence oldu.
    - kafamda ekstra 1kg saç taşıyor gibi hissediyorum. gerçekten ağırlık yapıyor.
    - bazen uykuda sağa sola dönerken bile saçlarım yüzünden uyanıyorum.
    - insanların aynı sorularına cevap vermek zorunda kalıyorum.
    - denize girip çıkmak çok işkence oluyor. sürekli şıp şıp su damlıyor saçlardan.
    - saçın kurutma makinesi olmadan kuruması saatler alıyor.
    - saçlar uzadıkça saç diplerinden kopan saçların beyaz kökleri çirkin bir görüntü oluşturuyor ve tek başıma başa çıkamıyorum. görüntüsü hoş değil.
    - saçlarımı tek başıma açmaya üşendiğim için açamıyorum :)

    tüm bu dezavantajlara rağmen ben bu saç tipini çok sevdim. tekrar tekrar yaptırırım imkan bulursam. ama türkiye'de çuvalla para bayılıp değil tabi :)
  • son entryden bir süre sonra saç örgülerimi çözdüm. bu süreç tahminimden çok daha zordu. ben bir tam günde bu işi bitiririm, belki ikinci güne sarkar diye düşünürken dört günde anca bitirdim. neden? çünkü tüm vücudum, kollarım, boynum tutuldu sürekli kafamla uğraşayım derken :))

    örgüleri açmak çok mesele değil; ancak saç dipleri dökülmek isteyen ama örgü içinde kaldığı için dökülemeyen saçlar yüzünden dolaşmış. tek tek bu dolaşık saçları açmak çok zordu. eğer bu saçları açmaz da, nasılsa banyo yaparken açılır derseniz hata edersiniz. saçlarınız daha fazla dolaşır, üstelik saçlarımı açayım derken daha fazla saçınızın kopmasına sebep olursunuz.

    örgülerimi tam iki ay kullandım ve evet çok fazla saçım döküldü. bir poşet saç çıktı. ama normalde saçlarım çok döküldüğünden ekstra saç dökülmesi yaşadığımı düşünmüyorum. saçlarımda kırık da oluşmamış. üstelik saçlarım çok narin ve ince yapıda.

    kafamda bir rahatlık, bir rahatlık. köpürte köpürte saçlarımı yıkamayı çok özlemişim. başım kuş kadar hafifledi. ek saçları tartmadım ama en az yarım kilo vardı asshshsha :)

    bu arada saç örgülerimi açınca kafam bir afro kafasına dönüştü ve o kabarık, kıvırcık saçlarımla 2 gün dolaştım. çok zevkliydi :) tabi ki suya değer değmez dümdüz oldu hepsi. şu an alelade bir insana dönüştüm ashshahshshhsd :)
  • beyaz kızlara gitmiyor.
    siyahi kadınların genelde fizikleride at gibi olduğundan onlara yakışıyor.

    birde bunun renkli ve afro örgülüsü yaptıran beyaz hanım kızımızı güzel olsada çirkin gösteriyor.
    genelde kimlik çatışması yaşayan gençlerimizin tercihi. bu tiplerden uzak durun zaman kaybetmeyin
  • son zamanlarda moda olmasıyla çirkinlerin imdadına hızır gibi yetişen saç örgüsü.

    yaptıranların %73,4'ü kesin çirkin. dikkat ettiyseniz salladığım belli olmasın diye küsüratlı sayı verdim.
  • geçenlerde yaptırdığım bombastik saç ekolü. benim gibi çirkin ve pasaklı biriyseniz imdadınıza yetişecektir. yüzün yarısını da damla model kırmızı güneş gözlüğüyle kapadım mı öz anam tanıyamaz gayrı beni. elime ütü masasını alıp şortum ve basketçi atletimle sörfçü gibi denize doğru koşasım var.

    şaka maka yaptıracaklara tavsiye etmiyorum. yaptırmayın arkadaşım. nereye baksam man bun, hipster sakalı, dar paça görmekten iğrendim amk bi kez de hepimiz aynı olmayalım.
  • bu yaz kendisiyle yaşamaya karar verdiğim saç stilim.. 8 saat zorlu bir çalışmanın ardından çoook hoşuma giden bir iş çıktı.. izmirde bu işi harika yapan bi yer var ilgilenenlere duyurulur.. bruskart alsancaktadır..

    şimdi gelelim stüdyodan çıktıktan sonraki kısıma.. güzel havalı havalı evime gidiyorumm bi sıkıntı yok... uyucam yatamıyorım. saçlarımı nereye koyacağımı bilemiyorum dönemiyorum sırt üstü yatamıyorum kafamı bi yere koyamıyorum tam bir eziyett..saç diplerim acıyor bırak toplamayı hareket ettiremiyorum kafamı.. en son bir tülbentle sardım biraz daha iyi oldu.. 2 gün kafa gerginliği sizide geriyor .. merak etmeyin geçiyor. sonra inanılmaz bir kaşıntı başlıyor ve beraberinde sivilcelenme ve kızarıklığa sebep oluyor.. merak etmeyin buda geçiyor 2 gün sonra.. 6. gün kepeklenme başlıyor ve buda geçiyor.. yani takribi 7 gün eziyetten sonra tamamen alışıyorsunuz.. şu anda 1 aydır hiç sıkıntı yaşamıyorum.. çok eğlenceli hale geldi.. abuk subuk saç şekilleri bile bir harika duruyor.....
  • yaptırmaya niyet ettiğim saç. çok sevip, müptelası olmaktan da korkmuyor değilim. yalnız kıştan ziyade, yazın o saçla nasıl yaşanıyor merak ediyorum.

    düzenleme1:
    yaptırdım. pişmanlıkla, sevmek arasında kıvranıyorum. çohacıyor... kafama kedi yerleşmiş gibi, ağır ve gıdıklayıcı. benimkiler uyurken kafama çıktıklarında da aynen böyle hissettiriyordu.
    kullanımı zevkli gelirse ben kendim örerim ki bunu; yersiz ve işsiz bir özgüvenle çok zor olmadığını söyleyebilirim.

    5 haftalık kullanım editi:
    iyi, hoş; ama kullanımı aşırı zor ve rahatsız edici. dayanamayıp dün çıkarttım. rahat 1 kilo saç takmışlar. saçı yıpratmaz diyenlere o çıkan saçlar gire... bunu 3 ay kullananlar kel kalır herhalde.

    ince telli ama sık saçlarım vardı, artık resmen yarısı yok. şimdi saçımın kendini toparlaması nerden baksan 3 yılı alacak. pişman değilim, elbet toparlayacak kendini. ama siz siz olun, dökmüyor/zarar vermiyor diyenlerin ağzının ortasına okkalı vurun.
hesabın var mı? giriş yap