• "antilop köprüden geçerse timsah ne yiyecek?" diyerek çürüttüğüm önerme.
  • o timsahlar bütün yıl boyu bu günü bekliyor. yapmayın etmeyin. o antiloplarda tüyü bitmemiş timsah bebelerin hakkı var.
  • edit: projeyi okumadan yazdım. timsahlar bunları yemesin diyeyse, ona bir şey diyemem. suyu oraya insanlar getirmediyse eğer, timsahların da doyması lazım.

    edit 2: projeyi şimdi okudum. belgeselde izlediği antiloplara acımış. onların da sayılarının böyle azalacağını bilip bol bol yavrulamaları falan gerekir. aynı zamanda sürü halinde bir arada davranarak kaybı en aza indirmenin de, düşenlerin ezilmeye başlamasıyla sonuçlandığını falan gördük. ama geyiklerin senede kaç yavru doğurduğunu ben bilmiyorum. belki timsahlar da çanta, ayakkabı olmamak için korunmalı.

    destek verilmesi, benzerleri (başka ülkeler için de) düşünülmesi gereken bir proje.
    hayvanların doğal göç yollarını kesintiye uğratan şehirleşme, yapılaşma insanların ayıbıdır. hayvanlara/bitkilere yaşanacak alan sağlamak bizim de birer canlı varlık olarak dünyaya olan borcumuzdur. bunu ahlakla olduğu kadar mantıkla, hayatta kalma güdüsüyle de ilişkilendirebiliriz. çünkü doğanın kendi dengesi, bizim ona verdiğimiz acının karşılığını bize yaşatacaktır. bundan kaçışımız, doğayı sömürüp kirletmekten çok ona yardım etmeye başlamamız ile mümkün olabilir
  • yanlış bir proje olacaktır.eğer allah isteseydi o köprüyü baştan yaratırdı değil mi?
  • ben fularli bir ekşiciyim. tv de de hep belgesel seyrederim. eğer bu köprü yapılırsa ben ne seyredeceğim ?

    (bkz: yokum diyor)
  • insanlarin vahsi hayvanlara yapmasi gereken tek yardim onlari oldurmemek ve yasam alanlarini kisitlamamaktir. onun haricindeki her caba, evrimsel surece ve dogaya mudahele etmektir ve insan irkinin tanri kompleksinin otesine gecemeyecektir. cunku insanlarin vahsi yasama bu tip mudaheleleri bir zaman yolcusunun gecmise gidip tarihi degistirmesi gibidir, hesaplanamayacak kadar cok degiskeni olan kaotik bir sisteme yapilan mudahele demektir. stak trekteki prime directive felsefesini benimsemek lazim bu konuda bence. yanlis anlasilmasin insanlarin kendi verdigi zarari telafi etmek icin bir kopru yapmasini anlayisla karsilarim mesela otoyollar yuzunden goc yollari engellenen hayvanlara kopru yapmak vs gibi. ama dogada bir hayvan turunun hayatta kalma ve ureme sansini arttirirken digerlerinkini azaltacak her duzenleme favoristismdir.
  • projeye destek veririm fakat burada timsahları da düşünmemiz lazım.
    nacizane fikrim timsahlara buradan hazır et götürülmesi. bu sayede hem antiloplar kurtulur hem de timsahlar aç kalmaz.
    edit: hazir et nedir diyip dalga geçiyor malın biri. ağaçta yetişen et türü işte.
  • köprünün başının timsahlar tarafından tutulmasına neden olur
  • geçiş garantisi olmadan yapılması kaydıyla desteklediğim proje. sonuçta köprüyü kullanmayacak olan antiloplar da var.
  • katılmadığım çılgın proje. hayır yani taş mı yesin bu timsahlar, aç mı kalsın yavrucaklar. zaten aptal antilop sürüsü sudan geçmeye devam eder, kafaları basmaz köprüye.
hesabın var mı? giriş yap