• ağaca göre o meyve değil tohumdur.
    tohumlar yenilebilir ve lezzetli olmalı ki hayvanlar bunları (tabii ki çekirdeklerini) yiyerek midelerinde uzak yerlere tasiyabilsin ve boşaltım yaparak bıraksın.
  • einstein was here

    dıs lezzetli meyvemi yesin tohunum sindirim kanalindan örselesin diskisinda dustugu yerde filizlensin-1

    hic sindirim kanalına girmeden lezzetli ve sulu kısmı yesin tohumumu saçalasın. -2

    daha devam eder ama araştırın. zibilyon tane hinlikleri var.

    üstelik bizim kültüre aldıklarımız çok sulu ve şekerli . yaban meyveleri lnde o oadar olmaz.
  • aslında size vermiyordur. üremeye çalışıyorlar ama siz insanlar o tohumları, meyveleri yiyorsunuz. olay inek sütüne benzer. inek insan içsin diye değil yavrusu içsin diye süt verir. yemeyin içmeyin demiyorum yanlış anlaşılmasın...
  • meyvenin tohumun ana bitkinin dibinden daha uzağa gitmesi için verilmiş rüşvet olmasıdır.

    onun meyvesini yiyenler çoğaldıkça bitki de çoğalacaktır. (bkz: win win)
  • evrimin asıl amacı olan; genlerini ileriye taşıma, soyunun devamı.

    olabilir mi acaba?
  • kuş yer uzaga sıçar vs vs bunu düşünemeyen de yani.....
  • bitkiler, elbette ki diğer hayvanlar (şempanzeler, insanlar, vb.) yesin diye meyve üretiyor değillerdir. daha doğrusu, onlara "hizmet etmek istedikleri için" veya "görevleri diğer canlılara hizmet etmek olduğu için" bu şekilde bir üretim yapıyor değillerdir. bitkiler meyve üretimi, tamamen kendi iyilikleri çıkarları için evrimleşmiş özelliklerdir. meyveli bitkiler yaklaşık 140 milyon yıl önce evrimleşmiştir. meyvelerin iki avantajı vardır: dış faktörlere karşı tohumları (bitki yavrularını) korurlar ve tohumların saçılmasını sağlayacak otçulları (insan gibi) üzerine çekerler! yani meyveler, tam da evrimsel sürece uygun bir şekilde, "avcı-toplayıcılar için" değil, meyvenin ta kendisine avantaj sağladığı için evrimleşmiştir! meyveler sayesinde bitkinin yavrularının hem hayatta kalma şansını, hem de üreme şansını arttıran bir unsur haline gelerek popülasyonda hızla sabitlenmiştir. bizim o meyveleri beğenmemiz ile dolaylı bir ilişki vardır: bitkilerin çeşitli meyvelerinden, çeşitli hayvanları üzerine çekebilenler (dolayısıyla onlara "tatlı" gelenler) avantajlıdır, çünkü o meyveleri tüketen hayvanlar, beslenme sonrasında hareket edebilirler. böylece meyveyle birlikte hayvanın vücuduna giren tohumlar, dışkıyla atıldığında, hayvan o bitkiden kilometrelerce uzağa ulaşmış olabilir. böylece aktif hareket edemeyen bitkiler, çok geniş alanlara yayılabilirler. hayvan da bu besinden faydalanmış olur. işte buna, karşılıklı evrim adını veririz. ancak burada amaç bitkinin hayvanı beslemesi değil, bunu kullanarak kendine fayda sağlayarak üreme ve yayılma şansını arttırmasıdır.

    https://evrimagaci.org/…den-guzeltatli-geliyor-5551
  • odunun akıl ettiği hinlikleri şu sapiens halimle ben daha yeni kavradım. bu işte bir karışıklık var.
  • yediğiniz meyve ve sebzelerin insan müdahalesinden önceki zavallı hallerini görseniz salavat getirir tarım devrimine taparsınız.

    bugün eş-şek kadar büyümüş sivas kangal köpeklerinin evrimsel mantığı neyse diyarbakır karpuzununki de odur.
  • simülasyonun kanıtıdır. güneş ışığını almış fotosentez yapmış topraktan suyu çekmiş geçiniz efendim.
hesabın var mı? giriş yap