• şaka maka küresel ısınma denen şeyin yaşanmaya başladığının işaretleri olabilir. ntv'de görmüştüm galiba. 2014 son bilmemkaç yılın en sıcak yılıyken, 2015 onu da geçmiş. bir oğlum var ve ciddi ciddi endişelenmeye başladım.

    beyler :(
  • bugün (31 mart 2016) hala martılar gecenin köründe bağıra bağıra toplu kalkış gerçekleştiriyor. hayır gece gece noldu amk ne bu şiddet bu celal. yatın uyuyun kart sesli canlı kardeşlerim.
  • iyilerin erken ölmemesi kadar zor eylemler.
  • yeni bir olgu olmadığı gibi olağanüstü bir duruma da işaret etmemektedir. yıllardan beri kayseri'den kış döneminde ziyaretimize gelen kayınpeder hayret ederek, bu istanbul kış günü ne kadar yeşil diye söylenir durur. kayseri gibi soğuk memleketlerde kış geldi mi hiç bir yeşillik kalmaz malum. ama iklimi ılıman olan istanbul gibi şehirlerde havalar da biraz sıcak ve güneşli giderse otlar sararmadan ve bazı ağaçlar yaprak dökmeden bahara geçilebilir. orman mühendisleri daha detaylı yazabilir sanırım. diğer yandan pek çok ağaç da henüz çiçeklenmeye başlamamış durumda istanbul'da. düzenli gittiğim validebağ korusunda ayvalar çiçek açtı, ama armutlar da hareketlenme yok henüz. bitki türlerine göre de değişebilen bir durum.

    bazı kuşlar geceleri de öter. ötücü göçmen kuşlar iklim uygun olduğundan istanbul'da daha uzun süre kalmış olabilir. ben de bazı kuş türlerininin göç etmediğini gözlemledim kendi adıma. bir de iyice istanbul'a yerleşen gece gündüz susmayan, yaygaracı yeşil papağanlar var. ayrıca, gece şehir ışıklarından faydalanarak dolanan martıların gürültüsü devam ediyor özellikle aydınlık merkezi yerlerde ve ışıklandırılan gökdelenlerin çevresinde.

    tüm bunların ötesinde, insanlık olarak yerkürenin içine ettik mi? şüphesiz ettik. küresel iklim değişikliği hzılanarak devam ediyor mu? kesinlikle ediyor. istanbul bir dünya şehri midir? evet, evet, evet. e, o halde ne duruyorsun, burada da iklim değişiyor işte. iklim değişirken flora ve fauna da değişir mi? işte yaşanan en çok da budur.

    (bkz: küresel iklim değişikliği)
    (bkz: habitat)
    (bkz: flora)
    (bkz: fauna)
  • ve cırcır böcekleri ve yavru eşek arıları. temmuza doğru denizi göreceksin sakın şaşırma :/
  • (bkz: empyrium)
  • "burada çiçeklerin açmaması,
    kuşların süzülüp uçmaması,
    yıldızların ışık saçmaması,
    geçmiyor günlerin geçmemesi."

    .
  • sorun yok gençler adam başı ikişer bin karbon vergisi ateşlersek doğa düzelecek. pamuk eller cebe.

    (bkz: #60098119)
hesabın var mı? giriş yap