*

  • ülkemizde işlenen suçlardan yola çıkarak toplumsal psikolojimiz hakkında sorular soran bir ahmet ümit romanı.
  • pera palas ta bulunan anahtar
  • ciplak ayakliydi gece kitabında yer alan hikaye, agathana'nin turkiyede kaldigi siralarda tanistigi bir adamin isledigi ya da islemedigi kusursuz cinayet uzerine kurulu bir oykusu olmasi disinda cok kisa ve diger oykuler yaninda hafif kalir.
  • bu haftasonu oynadığım, bir şekilde ahmet ümit'in de parmağı olan kaçış oyunu.
    pera palas'ın aynısını yapana kadar, oyunu pera palas'ta yapsaydınız bari:)*
    (bkz: escapist)
    (bkz: agatha christie)
    (bkz: ahmet ümit)
  • kısa hikayelerden oluşan bir polisiye. katilleri bulmak çok zor olmuyor ama olsun. okursanız, eğlenirsiniz.
  • daha olay anlatılırken katili çözdüğüm bir öyküler kitabı. cinayet ağırlıklı hikayeler ama oldukça basitler, çoğunda daha hikayenin ne olduğu açıklandığı an katil avucunuza düşüyor, şaşırtma yapılmaya çalışılıyor kitapta, yanlış yönlendirmeler falan var ama kaçarı yok, kolayca çözebilirsiniz. ortalama onar sayfadan oluşan 15 hikaye var kitapta, (bkz: everest yayınları)'ndan çıkmış.

    (bkz: başkomiser nevzat)'ın ağzından anlatılıyor genellikle hikayeler.

    bir de (bkz: agatha christie)'nin anahtarıyla ilgili olan hikaye çok yavan, genel olarak düşük seviyeli bir kitap, karmaşalı cinayet hikayelerini seven ve çözmeye alışan insanların uzak durması gerekir bence.
  • ahmet ümit kitabı. escapist'in kaçış oyunlarından biri. (bkz: gerçek kaçış oyunları)

    agatha christie kitapları gibi bir şey umduğumdan mı bilmiyorum, kitap olanı çok basit geldi bana. ama fazla yerli cinayet romanı okumadığım için belki alışamamışımdır.

    escapist'teki oyuna gelince, kesinlikle gitmelisiniz. çok güzel ayarlanmış orjinal bulmacalar. bulduğunuzda kendinizi gerçekten zeki hissediyorsunuz. ve de kurgu, atmosfer güzel ayarlanmış. mekanizmalarda çeşitli tenolojilerden yararlanılmış. kaçış oyunlarını sadece asma kilitlere şifre girmek olarak tasarlayanlara ders niteliğinde.
    negatif yönü: loş ışık sevmiyoruz biz. gözümüz çok yoruluyor. ne var şöyle pırıl pırıl bi ışık koysanız. hayır korkuda gerilimde anlarım da, bu güzelim oyunda ne gerek var di mi. gerçi otel odaları da hep öyle loş oluyor, gerçeklik payı da var ama. sevmedim, sevemedim ben o loş ışığı.

    yalnız, gitmeye karar verdiğinizde ilk oyununuz bu olmasın, çünkü oyun hakikaten zor, tecrübeli bir ekiple gidin, tadını çıkarın.
  • ahmet ümit'in iyi ya da kötü, polisiye anlatım becerisini diğer kitaplarına nazaran daha belirgin bir şekilde ortaya koyduğu çalışma.

    ahmet ümit'e hayran olan birisi olarak, onun tasvirlerini okumayı çok seviyorum ve onu klasik polisiyeden biraz uzak görüyorum. bu kitabında ise, kısa ama karakterleri bizlere benimseten hikayeleriyle tam bir polisiye eseri oluşturmuş.
  • bir bmw 520i anahtarı değildir.
hesabın var mı? giriş yap