• orjinal adı (bkz: my 600 lb life) olan ve morbid obezlerin kendi yaşamlarını kurtarmaya çalıştığı tlc belgeseli.
  • ameliyat olup 150 kilo verip bir de üzerine 20 kiloluk deriyi vücudundan aldıran insanların yer aldığı haline şükrettiren tlc programıdır.
  • geçen gün tlc'de denk geldiğim ve zapzayıf yüzü çok güzel bir ablanın vücudunun her yerinin deli sarkık*olduğunu görmemle gerçekten halime şükrettirdi 1 dklık izlemeyle. meğer ameliyatla kilolarını aldırmışlar ve evet bu ameliyat bir sorunu çözerken başka bir sorunla insanları baş başa bırakabiliyormuş. sağlığı bu kadar etkileyecek kadar kilolu olanlara allah yardımcı olsun.
  • bana göre en etkileyici bölümlerinden bir tanesi penny'nin yaşamı.

    --- spoiler ---

    bu bölümde çevresindeki herkesin kendisi için seferber olduğu ama inatla zayıflamak istemeyen bir kadının hikayesine tanıklık ediyoruz. bana göre doktorunun tek eksiği ve denemediği tek yöntem penny'e bir psikolog atamak idi.

    en garip olanı da, bu belgeselde konu edinilen insanların çoğunun sevgilisi/eşi olduğunu görmem. üstelik çoğu da, bahsi geçen insanlar halihazırda çeyrek tonlarla ifade edilebilecek kilolara ulaşmışlarken onlarla tanışmış ve ilişkiye başlamışlar. üstelik bu insanlarla sürdürdükleri ilişki gerçek bir sevgili/eş ilişkisi de olamıyor bedensel kısıtlardan ötürü, daha ziyade bir bakıcı-hasta ilişkisi formunda. ben bu belgeselin ana kahramanlarının hayatlarındaki bu kişilerin de birer patolojik vaka olarak tanımlanabilecekleri ya da cinsel sapkınlık içinde olabilecekleri kanaatindeyim. zaten kimileri itiraf ediyor "obez insanlardan hoşlanıyorum zaten, onu böyle çekici buluyorum. böyle yumuş yumuş, harika, güven veriyor. bir gün zayıflarsa ondan hoşlanmayabilirim." ya kardeş siz kafayı mı kırdınız? insanlar sevgilileri 5 kilo alınca terk ediyorlar. eşleri kanser oldu diye boşuyorlar. siz mazoşist misiniz, küçüklük hayaliniz hasta bakıcı mı olmaktı?

    --- spoiler ---
  • hastaların sadece %5 'i başarıya ulaşabiliyormuş...
  • (bkz: kamu spotu)
  • sadece kilo veren insanların gayretlerini göstermiyor aynı zamanda bu kilolu insanların çevresindekilerle olan trajik ilişkileri de gözler önüne seriyor.

    örneğin bir bölümde obez hastanın annesi doktordan daha iyi bildiğini düşünüp doktorun programını değil kendi kafasına göre program uyguluyor, doktora hangi testleri yapması gerektiğini filan söylüyor, tam bir korumacı anne rolünde. çocuk bir türlü kilo veremiyor.

    bir diğer obez kadının kocası ise bu süreçte yani program başladıktan sonra başka kadınlarla kırıştırıyor, herif tam bir jerk. deri ameliyatından sonra karısından zorla seks istiyor ve kadının dikişlerinin patlamasına neden oluyor.

    güzel program, izlettiriyor. son söz doktor nowzaradan sana gelsin, keep up the good work doc...
  • çok aşırı kilolu insanların bazen 2 yıla kadar yayılan inişli çıkışlı diyet, ameliyat ve psikolojik süreçlerini yansıtan oldukça ilginç bir programdır. işin en trajik kısmı ise aşırı şişman olan kadınların azımsanmayacak bir kısmının çocukken tacize uğramış olmalarıdır.
  • #70971494

    hastalandı diye, kilo aldı diye, yaşlandı diye eşini terk etmek asıl narsisistik kişilik bozukluğuyla alakalı olabilir tabii başka sebeplerle de. en basit sebebi o insanı aslında sevmemek mesela.

    gerçekten sevmenin, gerçekten somut ve maddi şeylerle o kadar ilgisi yok. tabii herkes bu algıya ulaşabilecek kadar şanslı, çünkü sevenin sevilene ihtiyacı vardır ki onu bulmak şans, ve derin olamıyor. o yüzden de en ufak şeyde kavga ya da tükeniveriyor çoğu insanın ilişkileri o olmasa aldatmalar. daha zayıf, daha güzel/yakışıklı, daha sağlıklı, daha genç, daha zengin...her zaman mevcut ve ulaşılabilir de. ama bir insanı o olduğu için seviyorsan ondan başkası yok işte.

    programı çok fazla izlemedim ama izlediğim kadarıyla zayıflama sürecinde terapi alıyorlar mı alıyorlarsa yüzeysel de olsa bahsedilmesi gerekli çünkü özellikle kadınlarda şişmanlık çoğunlukla geçmişte yaşanan travmatik olaylar bir önceki entryde yazılmış ya da psikolojik süreçlerden kaynaklandığına dair bilgiler mevcut. (bkz: #57392455)
  • ailemin ağırlığının toplamından daha fazla kiloya sahip kişilerin nihayetinde babamın ağırlığına erişmeye çalıştıkları program.

    bu insanların yalnızca kendileri değil çevreleri de kilolu ve günde 10 afrikalıyı doyuracak kadar yemek yiyorlar.

    ' yazıktır günahtır be insafsızlar yataktan kalkacak haliniz yok dünyayı yiyorsunuz, krallar gibi yaşıyorsunuz yattığınız yerde. ' diyesim var. ulan nasıl memleketse gerçekten orada insan açık kalamaz yani. bunların türkiye gibi bir yerde 1 hafta yaşama şansı olmazdı. bence ülke zenginliği ve refahı bu tiplere bakılarak hesaplanmalı. adamlar zengin, biz de gsmh'mız yükseliyor filan diyelim.
hesabın var mı? giriş yap