• inşallah bunları canlı izlemek the gatheringi canlı izleyememenin acısının yüzde birini dindirebilir... sanmıyorum ama, anneke'nin myspace profilindeki the gathering yapımı olmayan şarkılara bakıyorum.. ve sanmıyorum...

    edit: son dakka goluyle the gathering izleyerek rahatlamayla stressiz sekilde bekliyorum *.(bkz: 27 temmuz 2007 the gathering cek konseri)
  • the gathering ile bağlarını koparan güzeller güzeli anneke'nin yeni grubu. ben dahil çoğu kişi, anneke'nin the gathering'ten ayrıldıktan sonra müziği bırakacağını, evinin kadını çocuğunun anası olacağını düşünürken hatunumuz bizlere güzel bir sürpriz yaptı.

    ilk singleları "day after yesterday" sadece internet üzerinden yayınlandı. bu singleda yer alan 4 parçaya bakarsak, soundun the gathering'in son dönemdeki haline benzediği ve gathering'ten ekstra olarak çok fazla bir şey sunmadığı görülebilir. grubun zamanla kendi kimliğini kazanacağını umut ediyorum.

    ilk albümleri "air" ise 26 ekim'de yayınlanmış.

    bu yaz türkiye'de çalacak gruplardan biri olabilir agua de annique. şimdiden hazır olmakta fayda var.
  • ilk albümlerinde yer alan day after yesterday isimli şarkısı tadından yenmeyen grup.
  • kendimi kötü hissettiğim ve sakin, yumuşak bir şeyler dinlemek istediğim bir gece jellybonqueenciğimin tavsiye ettiği day after yesterday şarkısıyla tanıdığım, son zamanlarımın "tek geçerim" grubu.
    anneke van giersbergen yine harikalar yaratmış, harika..
  • özellikle sunken soldiers ball adlı şarkılarının "awayyyy"lenen kısmında, anneke van giersbergenin muhteşem ses-üstü hakiki hüzün-yayar his-dalgalarıyla, insanın kendisini daha bir araf sakini fani hissetmesine (bkz: tamamen öznel, ağlasam mı ağlamasam mı ânı) yol açan, dinlerken asla duygulanım yönününden "nötr" kalınamayan grup.
  • ilk albümleri olan air'da anneke erkekleri altüst edici bir hostese dönüşmüştür. bizleri altüst etmesi için böyle şeyler yapmasına hiç gerek yok oysa ki.

    http://mescal.freeblog.hu/files/20071017_agua.jpg
    http://passzio.hu/…e/agua_de_annique-air_2007_1.jpg
  • the gathering’ten ayrılarak kalplerimizde tarifi mümkün olmayan yaralar açan anneke van giersbergen’in yeni grubu. her ne kadar ilk dinleyişte the gathering’in devamı gibi gelse de arada fark var ve ne ilginçtir ki bu farkı en rahat olayla alakasız 3. şahıslar anlayabiliyor. the gathering’i çevremde çok az insana sevdirebildim, ama bu grubu insanlar daha bir kolay dinleyip sevebiliyorlar. anneke daha kolay dinlenebilir bir müzik yapıyor artık. özellikle ikinci albümde bazı şarkılar cranberries basitliğinde.

    "anneke sadece konuşsa ben yine dinlerim" diyen bir insan olsam da, olabildiğince objektif yorumumdur. ben bu değişikleri olumlu buluyorum. yeni tarzları -ki müzik adına hiçbir yenilik yok, kendileri için yeni sadece- o müthiş vokale daha çok yakışıyor. ne kadar doğru yolda olduklarını anlamak için the gathering'in west pole'unu dinlemek yeterlidir.

    enstrumanları tek tek duyarak anneke'yi dinlemek gerçekten keyif. enstrumanların vokalin bu kadar gerisinde kalması eleştirelebilir. ancak adını anneke van giersbergen&agua de annique olarak değiştiren bir grup için şaşırtıcı değil bu durum.

    yeni başlayanlar için:
    (bkz: day after yesterday)
    (bkz: adore)
    (bkz: sunken soldiers)
    (bkz: hey okay)

    dünya ile bağınızı kesin bir süre, kendinizi sadece müziğe ve sözlere vererek dinleyin
  • geçtiğimiz günlerde pure air adını verdikleri ikinci stüdyo albümlerini çıkaran grup..
  • (bkz: in your room)
  • ismi anlayamadığım bir şekilde "anneke van giersbergen & agua de annique" olarak değiştirilen grup. imdiiii, anneke bu grubu kurduğunda, adını koyarken kendi ismini çağrıştıracak bir şekilde fransızcalaştırarak annique kelimesini içine koyup, suyu da ispanyolcalaştırarak bu ismi türetmişti zaten. ki kendisinin the gathering'ten ayrılışını, artık kendi ayakları üzerinde duracağını ve agua de annique diye bir grup kurduğunu sağır sultan bile duydu. şimdi kendini neden gruptan ayırıp ismini ayrı yazdırıyor anlamak mümkün değil. egosundan kaynaklı da değil ha. the gathering'le süper işler yapıp avrupa'nın çeşitli festivallerinde akşam vakti sahne alırken aynı dönemlerde within temptation, dynamo open air'da gündüz vakti sahne almaktaydı. sonra devran döndü wt bir anda patladı. geçtiğimiz sene de anneke ve tayfası seve seve (bu sike sike anlamında değil, lütfen karıştırmayalım, çok isteyerek) wt'nin altında çaldı. herkes kolay kolay yapabilir mi bunu? ha tabi sharon'la bunların aralarında muhabbet filan var, orası da ayrı mevzu.

    bir de grubun adına bak allasen: anneke van giersbergen & agua de annique. bari kocanın adını ayrı yazdır, afişlere filan hiç sığmasın. herneyse diyeceğim şudur ki: güzel anneke dün noel niyetine bi klip yayınladı. yeni albümden "wonder"ın klibi. buyrun izleyin.

    http://www.youtube.com/watch?v=hkljoliz6pg
hesabın var mı? giriş yap