• şüphesiz gerekli olan eylem.

    hangi din, hangi tanrı, hangi inanç şekli olursa olsun eğer bir hesap günü varsa orada hesap soracak kişi tanrı değil insan olmalıdır.

    annesiz babasız bıraktığı çocukların, el kadarken kanser ettiği bebelerin, canını en olmaz şekillerde aldığı mazulumların ve bunlar gibi milyonlarca günahsız canın, kukla gibi oynattığı bu acımasız yaratılışın hesabını versin ben içtiğim üç biranın hesabını vermeye hazırım.

    ahirette olacaklardan korkması gereken biz aciz insanlar değil, yüce yaratıcı olmalıdır.
  • denersin o zaman.burada ekşi sözlükte oylamayla bu işin olabileceğini pek zannetmiyorum.
  • ilk önce dünyada kendini tanrı yerine koyan insanlardan hesap sor.
  • bizzat yapacağım eylem.

    artık karşıma zeus mu çıkar, odin mi çıkar, tanrı-kral khufu mu çıkar bilemem.

    bok mu var amk? beni 2003-2018 türkiye'sinde yaşayacak şekilde gönderiyorsun, göndersene 1800 lü yıllarda veya avcı-toplayıcı olarak.

    senden korkan senin gibi olsun.
  • islamcı tayfanın olduğunu iddia ettikleri şey.
    madem allah her şeyi biliyor dünya denen bu tiyatroya ne gerek var diye sorarsanız, islamcı tayfadan "allah biliyor ama kul bilmiyor, o zaman kul niye imtihan olmadan cezalandırılıyorum der" şeklinde bir cevap alırsınız.

    peki madem allahtan hesap sorma şansımız var, bu sınav denilen kepazeliğin hesabını soramaz mıyız? ne yani 3 gün yaşayamayan bebekle, 90 sene zevk sefa ve varlık içinde yaşayan insan adil bir sınavdan mı geçmiş oluyor? peki tüm hayatı acı ve yokluk içerisinde geçenler? bu ne biçim bir sınav deme hakkımız yok mu? o zaman hiç sınav yapma direkt yak kimi yakacaksan, sikiştir kimi hurilerle sikiştireceksen.

    zaten bu konuda 2 adet çelişki var.

    birincisi allah her şeyi biliyorsa biz de bildiğini biliyorsak direkt sonuç kısmına geçmesi lazım. buna itiraz eden zaten allahın her şeyi bildiğine inanmıyor demektir, yani bu mantığa göre sınavsız cennete gönderilenler gerçekten inananlar, sınavsız cehenneme gidenler gerçekten günahkarlardır aksi düşünülemez.

    ikincisi, allah her şeyin sonunu biliyorsa ve kendisi dışında her yarattığının bir sonu varsa niye yaratıyor? say ki insanı melekleri evreni şeytanı vs. her şeyi yarattın, sonra tüm bu süreç yaşandı ve bitti. iyi de sen zaten her şeyi bilensin bu sürecin gerçekleşmesinden ne gibi bir beklentin var da yaratma gereği duyuyorsun? yaratma, yarattın say, yaratsaydım böyle böyle olurdu tüm süreç de geç. allahın bir şeyler yaratması çok saçma.
  • islam inancına sahip bireyler için düşünülmesi olası bir durum değildir.allah yaratılışta ,diğer yaratılmışlardan farklı olarak irade özgürlük ve akıl sahibi olan adem’e dolayısıyla insanoğluna ,kendisine kulluğu ,sınavı ve emanetini (yaratılışta sahip olduğumuz her şey) kabul edip etmediklerini sormuştur ve bu sorumluluğu yer ,gök, dağlar kabul etmediği halde insanoğlu kabul etmiştir.

    ayetlerde ,kıyamet günü geldiğinde biz habersizlerdeniz dememizi önlemek için de allah’ın rabbiniz ben değil miyim diye bizlere sorduğunu ve bizlerin de evet rabbimizsin şahit olduk cevabıyla tasdik ettiğimiz yazar. (bkz: kuran-ı kerim)

    tabi doğal olarak hatırlamadığım bir onaylamadan ya da söz vermeden nasıl sorumlu olabilirim gibi bir soru aklımıza gelir.bunun cevabını hala net bir şekilde bulamamış olmama rağmen bir olayı hatırlamamanın o olayın yaşanmamış olduğu anlamına gelmeyeceği gerçeği de vardır.
  • umarım vardır da yanacaksamda bir çift lafım var.
  • o gün başlar eğilecek, sesler kesilecek. herkes akıbeti için endişe içinde olacak. tanrıya hesap sormak isteyen bu dünyada sorsun.
    tanrıya isyan etmek isteyen bu dünyada etsin.
    tanrıyı inkar etmek isteyen bu dünyada etsin.
    yarın çok geç olabilir.
  • stephen fry'ın bu konudaki efsane konuşmasını hatırlatmıştır.
    tık
  • allah'ın adaletini bilmeyen cahil beyanı. bilmek inanç anlamına da gelebilir.

    şahsım olarak inanıyorum ki allah'ın adaleti öyle geniş ki bu dünyada şikayet ettiğiniz hiç bir şey es geçilmiyor ve bir şekilde adalet terazisinde yerini bulacaktır.

    mesela biliyor musun mal herif senin iki elin varsa eli olmayan birinin senin üzerinde hakkı var. ya da yürüyebiliyor iken yürüyemeyenin, ya da belli bir konuda yeteneğin varken yeneneği olmayanın. ya da çocuk yaşta ölenin kendinden fazla yaşayan her insan üzerinde hakkı olduğunu.

    havaide yaşayanın da mekke de yaşayan üzerinde hakkı var her ne kadar sen havai de yaşadığına gururlan sanda.

    yani kısacası bu dünyada avantaj olarak gördüğün ne kadar şey varsa o avantaja sahip olmayan herkesin sahip olan üzerinde hakkı olacak.

    yaşamın anlamını bilmemekten geliyor bu tabi. yaşamayı nefes almak, ortamlara dalmak alemlere akmak sanan zavallı. senin için en hayırlısının çocuk yaşında ölmek olduğunu da bilemiyorsun sen.

    bu gün yer yüzündeki tüm çirkinliklerin sorumlusu biz insanlarken, allah sistemi ve bilimi yaratıp, evrimi de yaratarak sana maynumdan geldiğine inanma özgürlüğü bile vermişken, bunun dahi farkına varamayarak çalıştıramadığın beynini espri kasmakla yormaya devam et sen.
hesabın var mı? giriş yap