• bi ton çocuğun ömrünü yedi bunlar ömrünü. ailelerin de parasını. sağlık olsun da neydi bunlar öyle aman yalebbim. şirin baba'nın şirin kitapları desem pek uymayacak da, ne beter şeylerdi ya! kapağı hala aklımda.
  • (bkz: ahmet buhan)

    kendisi bir dönemin zeki çocuklarına matematiği iyice sevdirmiştir. okumadığım kelimesi kalmamıştı kitabın. keşke ileriki seneler için de böyle kitaplar olsaydı da rahatça çözebilseydik o türevleri, integralleri...
  • çocukluk zamanlarımızda uyanıkken gördüğümüz en büyük kabuslardan biridir.
  • kitabı değil kitaplarıdır aslında. mavi zemin üstünde sınıfı belirten sarı renkli kocaman rakamlar vardı 1, 2, 4 gibi. nice körpe dimağı matematikten soğutmuştur.
  • dehşet bir kitap, zorla baştan sona çözdürdüler bana, o kitabın sayfaları kadar bisiklet turu atabilirdim oysa sokaklarda, yok büyümek falan, hala kızgınım.
  • off ne kalin ne buyuk gelirdi bana bu kitap, iki elimle zor kaldirirdim. ahmet buhan'in da hep kisa boylu, topluca ve siyah biyikli oldugunu dusunurdum nedense. boyle bulent serttas gibi bi tip, boynu yok falan. resmen cocukluk travmamizdi bu adam. cozemedigim her soru yuzunden buyuk bi kin biriktirmistim bu ahmet'e ama hadi affettim simdi, ben de buyumusum galiba.
  • beynimde birden şırrank diye tezahür etmiş bir görüntüdür.
    ah o buhan matematik

    (bkz: problemler)
    (bkz: alıştırmalar)

    ödevlerden dolayı zerre haz etmezdim bu kitaptan lakin öğretici bi kitaptır. yani öyleydi. şimdi yerini fotokopilere bırakmış, zalım oy zalım zalım.
  • benim yeşil olarak hatırladığım bi zamanın korkulu rüyası olan kitap. yaz ödevi verilirdi bu kitaptan bi de zordu hatırladığım kadarıyla ya da ben zekasızdım bilemedim.

    edit: tamam yeşil kitap başka bi kabustu hatırladım. maviydi mavi. kabus kabustur sonuçta.
  • problemler diye bir ünitesi vardı. orada arka arkaya 100'den fazla problem oluyordu. bitmesi en uzun süren ünite oydu o yüzden. her sene ahmet buhan kitabını aldığımda ilk baktığım şey o sene problemler ünitesinde kaç soru olduğuydu. bir de test değildi o porblemler porblemin sonunda veya bir satır altında iki parantez arasındaki noktalara yazılıyordu sonuç. sayı porblemlerinden ya da kat porblemleri miydi hatırlayamadım onlardan başlardı. sonra yaş havuz-işçi falan diye devam ederdi. ilerleyen senelerde lisede mi orta 3'te mi ne havuz problemi müfredattan kaldırıldı diye bir söylenti çıkmıştı; eğer sırf matematik eğitimyile ilgili geyiklerde veya eleştirilerde falan yaygın olarak kullanılan, çok popüler olan bir şey olduğu için kaldırdılarsa çok düz ve yüzeysel bir karar olmuş. neyse bir de ahmet buhan'ın tüm dersler kitabı vardı sarı renkli kapağında anahtar falan oluyordu bir anlamı var mıydı hatırlamıyorum. zihinden matematik problemleri de daha küçük boyutlarda yine öğretmenler tarafından öğrencilere aldırılması yaygın bir kitaptı. sonra daha da yayıldı ahmet buhan yayınlar sözlük falan bile çıkartılar.
  • o beyaz, eldivenli gibi, puantiyeli eller sana kaçıncı sınıf için olduğunu işaret ederdi. aman allahım çocukluğumun kabusu!

    bu gece bana o ellerle ilgili kabuslar gördürtecek kitaplardır, ödevleriyle ilk gençliğimin katilidir.
hesabın var mı? giriş yap