• hatırla sevgili'nin ali'si. aynı zamanda janjan'da da rol almış kendisi.
  • tiyatro sahnelerine çok yakışacağını düşündüğüm,çok güzel bi insan kendisi..1983 doğumlu olup, saçsız ve sakalsız yaşından oldukça küçük göstermektedir..üç maymun 'daki performansını henüz izleyememiş olsak da eleştirmenlerin oldukça etkili bir oyunculuk sergilediğine dair görüşleri kulaktan kulağa yayılmaktadır.
    ha bi de beşiktaş tek aşkıymış..
    bi de çay verenleri çok olsun inşallah:)
  • uc maymun filmindeki oyunculuguyla yetenegiyle tanisma sansini kavustugum bir cevher, bir altin damari. kariyerinde hep usta isi yapimlarda yer almasini, nuri bilge ceylan gibi ustalarin elinde yeteneginin islenip bir mucevhere donusmesini diledigim genc oyuncu. uc maymunda annesini oynayan hatice aslan ile karsilikli oynadiklari bir "yalan soyleme" sahnesi var dı ki ben son zamanalarda boylesine muhtesem bir oyunculuk seyretmedim: insani sersemleten, adeta oynadigi karakteri o karakter sanki sizmissiniz gibi icinize isleten, ruhunuzda duyumsatan bir oyunculuk. nuri bilge ceylan'in butun film boyunca tum oyunculari adeta sirat koprusunden gecirten yakin plan cekimlerine tecrubesiyle ters orantili bir basariyla meydan okuyan bir yetenek. kader ondan yana olsun.
  • üç maymun filminde o kadar iyi o kadar doyurucu oynamış ki... karakteri bize bu denli içselleştirmeyi başarması, oyunculuk kumaşının çok iyi olduğunu ve yönetmenin* oyuncu yönetiminde ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor.
  • tiyatro eğitimini istanbul üniversitesi konservatuarında tamamlamış, 1983 doğumlu oyuncu.
    nuri bilge ceylan’ın üç maymun filminde, ismail rolüyle tanıdım rıfat sungar’ı. çok şanslı olduğu aşikâr ama yaptığı röportajlarda şansı hak ettiğini de ispatlıyor.

    izlediğim bir programda, sinemaya bakışı, oyunculuğu, özel hayatıyla ilgili söyledikleriyle gönlümü kazandı.
    mezun olmadan hiçbir sinema filminde oynamak istemiyormuş. ve mezuniyeti için girdiği son sınavdan çıktığında nuri bilge ceylan’dan bir telefon alarak, üç maymun için seçildiği haberi gelmiş. üç maymun’dan önce hiç nuri bilge ceylan filmi izlememiş. neden diye sorduklarında biraz sıkılarak, ‘’nuri bilge ceylan filmlerine biraz uzak bakıyordum’’ dedi. beni gülümseten bu açıklamasının ardından, üç maymun’da nasıl çalıştıklarını ve ilk filmiyle böyle büyük bir ilgi görmüş olmaktan duyduğu mutluluğu anlattı.

    basında çıkan, ödül sonrası verilen kokteylde natalie portman ile yaptığı konuşmaya da açıklık getirerek, ‘’doğrusunu söylemek gerekirse benim ingilizcem, öyle uzun uzun sohbet edecek kadar yok. yani yazılanlar abartılmış. sadece oyunculuğumu beğendiğini söyledi, ben de teşekkür ettim. zaten tüm gece boyunca ekip arkadaşlarımda vakit geçirdim. çünkü dediğim gibi ingilizcem yetersiz’’ dedi.

    samimiyeti ve rahatlığıyla en amiyane tabiriyle düzgün bir adam izledim ben. şimdi yurtdışından bir film teklifi almış ve anlaşırlarsa filmde oynayacakmış. muhtemelen bu arada ingilizcesini geliştirecektir. öyle yapsa iyi olur çünkü izlediğim ve dinlediğim kadarıyla daha çok ödül alacak bir oyuncu.
    takipteyim.
  • uc maymun'u izledikten sonra once basa donup su tokatli sahneyi tekrar izledim, sonra da "hey masallah bu da kimmis yahu?" diyerek tanismis bulundum bu genc yetenekle. umuyorum kendisine guzel sinema teklifleri gelir de para kazanmak icin sikko dizilerimizde oynamak zorunda kalmaz.
    ayrica cannes'da cekilmis fotograflarina bakinca yuz hatlarinda bir edward norton* isigi gordum, kariyeri de benzesin.
  • ian mcewan'in anlattigina benzer bir cumartesi gunu, karanligi geceye calan bir aksam uzerinde, hava ayaz mi ayaz turkusunu tutturmusken ellerim ceplerimde, kadıköy besiktas iskelesi yanindaki bufe masalarindan birinde oylece tek başına otururken rastladim ona. masada seyhan muzikten aldiklarini gizleyen kagittan bir poset, bir paket sigara ve icindeki cay coktan tuketilmis kucucuk ince belli. sokak lambalarinin soluk soluk aydinlattigi karanligin icerisinde, gozleri sarayburnuna dogru bir yerlere takilmis, ifadesi dusunceli ve hatta biraz huzursuz. sandalyede hafif kaykilmis ve suratinin bir kismini montunun icine sokmaya calisirken usudugu her halinden belli. hatta ifadesinin soguktan dondugu ve dakikalarca degismedigi bile soylenebilir. bu donuklugu arada bir cozen cebinden cıkarip kulagina goturdugu telefonu; birilerini arıyor ama ulaşamıyor. ulaşamadigina en cok ben uzuluyorum cunku beyaz perdenin iki boyutundan cikip bir hacimle karsimda duran bu oyuncunun "kendi" icin nefes aldigina inanmam ancak konusmasina bagli. ne dediginin bir onemi olmayacakti konussaydi: gundelik yasamina dair en basit cumleler bile onu benim algimda "kendi" kilmaya yetecekti. bir sinema koltugunda onun suretini seyretmis olmamla simdi iskele bufesinin masasinda oturmus onu izliyor olmam zaten neredeyse birbirine kardes eylemler. hatta masasinin hemen saginda oturuyor olmam bile sinema perdesiyle koltuk arasindaki mesafeden daha fazla yaklaştırmıyor beni ona. oysa bir de "kendi" icin konusan sesini bir duyabilseydim.... iste bu yuzden filmden karelerle su an gozlerimle beynime ornekledigim kareler birbirinin icine girisiyor. tren pencerisinden ruzgara karsi bakan yuzle su an uzaklara dalmis yuzun hangisi ona hangisi ismail'e ait kestirmek guc; belki de aynilar. aklimin "su an sen gercek hayattasin, o halde o da ahmet rifat sungar olarak karsinda duruyor" diye bir dizi mantik onermesini pompalamasi anin gercekliligi konusunda karar verme yetimi koruyamiyor.
    rahatsiz etmeden, varligiyla ilgilenen varligimi sezdirmeden onda ismail'den farkli hareketler, ifadeler, resimler aramaya koyuluyorum. ister istemez gozlerim birer kameraya donusuyor gozlerim.
  • yeşilçam ödülleri'nde genç yetenek ödülü almıştır hakkıyla.
  • kendisi hakkında birçok yerde psikopat -seri katil rollerini çok iyi oynayacağına dair kanaatler paylaşılsa da, o psikopat-seri katil görünüşünün altında naif bir kişilik yatan, her rolün altından kalkabilecek yetenekte, her hali güzel insan, güzel adam. kendisini üç maymun ve hatırla sevgili projeleriyle tanımış isek de, o en başarılı ve en gerçekçi performansını asi ruh belgeselinde sergilemiştir. inönü kapalı üst tribününün hastası, yaratıcı tezahüratların ustası, ryan gosling in istanbul/kartal şubesidir. ışığı daim, yolu açık olsun.
  • atv de yayınlanacak olan es es nam-ı diğer eskişehir dizinde rol alacak oyuncu.
hesabın var mı? giriş yap