• bakmayın adının mücver olduğuna kolay bir proje değildir kendi başına. oysa ana yemek bile değil bir mezedir kendisi. +5 puan zorluğunda bir mezedir lakin yapabilen kişiye +10 puan kazandırır. bir restoranda ya da becerikli bir arkadaşda yenileni tercih edilmelidir her zaman.

    ahtapot mücveri yapan arkadaşın değeri kendinden menkul artıverir zaten. ama bu arkadaş mutfakta becerikli ve üzerine önlük yakışan bir arkadaşsa +1 puan daha verebiliriz kendisine. yemeğin yanına şarap açma bir de mick harvey'le eşlik etme ihtimali varsa bir +2 puan daha ekleyiverin gitsin. arkadaşın karşı cinsten olması zaten tüm puanlamayı baştan değiştirecektir bu konuyu ahtopotlara olan saygımdan es geçiyorum. arkadaşcıklarına ahtapot yaparak dostluklarına değer katmak isteyenler buyursun ;

    öncelikle 500 gram ahtapot, 3 yemek kaşığı un, yarım demet maydanoz, 2 yumurta, tuz, karabiber, kızartma için sıvı yağ gibi hedelere ihtiyacınız oalcak...

    sonralıkla alacaksınız o ahtapotu bir güzel pişireceksiniz ki ahtapot kolay pişmez ve herkesin harcı olan bir uğraş da değildir, zaten o sebeple verdik onca + puanı. piştikten sonra ince dilimler halinde doğrayın. maydanozu yıkayın ve ince ince kıyın. çukur bir kapta un, dereotu, yumurta, ahtapot, tuz ve karabiber ne varsa karıştırın işte. çok yumuşak ve az sulu bir hamur haline gelince tahta bir kaşık ile alarak kızgın yağa bırakın. üzerini tahta kaşıkla (tahta değilse alırım 2 puanı geri!) hafifçe bastırarak düzeltin. iki tarafını da kızartın. kağıt mutfak peçetesi ile fazla yağını süzerek sıcak servis yapın. ahtapot mücveri yanında limon dilimleri pek bi şukela durur madem uğraştınız süsleyin bari.
  • (bkz: ada cafe)
  • bu haftasonu gerçekleştirdiğim kısacık bozcaada ziyaretimin en unutulmaz ve de şaşırtan anlarından birini yaşatan lezzet! ne yalan söyleyeyim oldum olası mücverin hastası değilimdir. ahtapotu ise görmek istediğim ortam mücver hamuru değildir. kendisinin ızgara, özellikle de salata haline hayran olduğumu da ayrıca belirtmek isterim*. hal böyle iken ve ben "attopottan mücver mi yapılırmış" derken yanıbaşımdaki ironick o kadar ısrar etti ki, onu kırmayayım diye bir lokma tadına bakayım dedim. iyi ki de demişim. buradan tüm ahtopot pişiricilerine sesleniyorum. ahtopotları lütfen ya hakettiği gibi zeytinyağlı, limonlu, yeşil zeytinli salataya kullanalım; ya da nefis mücverler yapalım, ziyan etmeyelim! ve evet, (bkz: ada kafe).
  • ahtapot a bayılıp , mucverı cok seven bı adam olarak en kısa surede yapacagım tarıftır . zira dolabım yazdan avlayıp stokladıgım 4 5 ahtapot ıle doludur .
hesabın var mı? giriş yap