• ne ayak olduklarını çözemedim, ios uygulamaları ghassan ibrahim diye biri adından yayınlanmış.

    apple appstore'a uygulama kabul ederken gerçek kimlik veya resmi şirket olmasını zorunlu tutuyor(hesap açılışında ödeme için kullanılan kartın hesabın sahibi adına olması gerekiyor, şirket için ise ilgili ülkenin resmi makamlarının belgesi isteniyor).

    herif ingilteredeymiş, ingilterede şirket kurma maliyeti ve istenen belge miktarı bir akşam yemeği yemekle aynı. şirket hesabı kurmamalarının sebebi ne acaba? ingilterede şirket ortakları ile ilgili bilgilerin halka açık olması falan mı? google play store'da ghassan ismini değil ahval news isimini kullanmışlar ve öyle bir şirket kaydı yok(sanırım google apple kadar sıkı tutmuyor gerçek kimlik işini).
  • bu adamların ne olduğunu anlayan varsa hayrına açıklasın.

    tanım: bir acayip podcast kanalı.
  • bir yayın kuruluşunun adıdır. aynı zamanda ergenekon ve balyoz operasyonları (sonradan hiç kimsenin aklına gelmeyen! bir şekilde kumpas olduğu anlaşılan) sırasında her gün çıkan gizli belge ve tanıkların borazanlığını yapan yetmez ama evetçi lümpen tayfanın yeni toplanma kampını oluşturur. bu tavırdaki gazeteci-yazar-akademisyen güruh, kendi toplumunun ve coğrafyasının iç-dış dinamiklerine uzaktırlar, yersiz hümanistlerdir ve sınırları belli olmayan bir ifade özgürlüğü savunuculuğu üstlenirler. bunlar kötü şeyler midir. hayır. lakin türkiye şartlarında gerçeklikten uzak ve faydasızdır. kimi hükümetler tarafından kalemşör olarak kullanılıp görevleri bitince ıskartaya çıkartılırlar. arkalarından da sadece kendi kabilesi ağlar çünkü o süreçte haddinden fazla kişinin nefretini kazanmışlardır.
    tekrardan ahval'a dönelim. tarih üzerine podcast işine de girmişler, her yayının içeriğinde "ermeni soykırımı" vurgusu zorunluluğu var sanırım öyle ki yemek tarifi bile verseler arada sözünü edeceklerdir. zaten bu konu bir nevi sevan nişanyan turnusolu olduğu için tahmin edebileceğiniz gibi burada da kendisini yazar olarak görüyoruz. yakın dönem türkiyesi üzerine bir çok konuda podcastlerine rastladım. değinilmeyen, çekinilerek konuşulan veya bilinen tarihi olayların anlatılmayan yüzünü açıklamak amaçlanmış fakat bu konuda çok da başarılı olduklarını söyleyemem. konu bir şekilde azınlıklara yapılanlara-kendi deyimleriyle katliama-, ittihat ve terakkiye, cumhuriyet'in kuruluş dönemindeki uygulamalara takılıp kalıyor. peki azınlıklara yapılan ve "ahval" eşrafını hala oldukça rahatsız eden haksızlıkların nedenleri nedir? osmanlı imparatorluğu -hadi diyelim ittihat ve terakkinin etkisi altındaki- bir anda neden bir soykırım hevesine girmiştir? bunun tarihsel süreçte yaşanan diğer olaylarla bağlantısı nedir? gibi ve benzeri sorulara gerek duymaksızın bir soykırım vardır, ve bu kabul edilmemektedir, neden kabul edilmemektedir? onu tartışalım, noktasında duruyorlar.
    kendileri ile ilgili dikkatimi çeken bir başka konu ilginç bir şekilde bbc'nin ekrem imamoğlu ile yaptığı "hard talk" programında yer almış olmaları. söz konusu kişi chp'nin ist belediye başkanı ve siz koskoca bir ana akım medya dururken kendisi ile ilgili muhalif tavrı "ahval"'da buluyorsunuz. bbc "main stream"'e kapılmayacak kadar hipster oldu da haberimiz mi yok. nereden nasıl buluyor bu adamlar bu kadar yurtdışı bağlantısını da istedikleri yere giriyorlar anlamıyorum. kim varsa arada artık, bbc yayın direktörü "ahval kim amk" demeden en can alıcı sorunun arasına yerleştiriveriyor. "insan bazen gerçekten hayret ediyor."
    ilerleyen süreçte adını duymaya devam edecek miyiz yoksa hükümetin yayın denetimine takılacak mı zaman gösterecek. anladığım kadarıyla kendileri de bu belirsizliğin farkında çetrefilli denilebilecek konuların muhatapları hemen her zaman yurtdışında ikamet eden kişilerden seçiliyor. fakat anlaşılan o ki kendileri için sonuç ne olursa olsun (adı değişse dahi) tayfa her daim toplanmaya hazır. bu manasız çaba için kendilerini taktir etmiyor bir an evvel gerçekçi bir omurga ile objektif bir tarihsel süzgeç algısı oluşturmalarını tavsiye ediyorum.
  • türkiye aleyhine propaganda aracı olarak kullanılan medya organı.
  • fetöcü şerefsizlerin sadece türkiye yi karalamak için kurduğu haber sitesi.
  • bir erdal özyağcılar şiiri. birikimli biri olduğunu bilirdim de bu şiirine yeni rast geldim. ne şiir ama, okuyası okuyası geliyor insanın. şiirde en sevdiğim bölüm şöyle:

    'saatler geçmek bilmedi' desem,
    inanmazsın.
    fena kokun geldi,
    fena kokunu duydum yüreğimin ucunda.
    'incir ağaçlarının altındaki penceremde,
    sabahlar olmak bilmedi.' desem,
    inanmazsın.
    günler mi uzadı,
    yoksa hasretin mi?
    belli değil.
    vaziyet bildiğin gibi değil
    iki gözüm bildiğin gibi değil.
  • ozan sarohan'ın "güneşe türkü" albümünün ilk şarkısı. sözleri ahmet ali arslan'a, müziği ozan sarohan'a ait.

    öyle bir şarkı ki yüreğime bir bıçak saplansa ve orada dönüp dursa canım bu kadar acırdı.

    yüreğimin acıyası vardı belki, kim bilir.

    sözleri:

    ardı ardına soldu ilkyazlar
    bırak aksın
    başı sonu yok durmadan kanar

    nefesini yorma güzel boşuna
    bu günah
    ne senin ne de kaderin boynuna

    bu hayat belki de
    sadece günler geçsin diye var

    sinsi bir ümit her bir gül gonca
    bırak ölsün
    yolun sonunda aynı şeyler var

    bu dünya yanar ama tınmaz ya
    içinden
    boşluğa duran tatlı bir sema

    bu hayat belki de
    sadece günler geçsin diye var

    bu rüya belki de
    sadece dünya dönsün diye var
  • ebu yala dedi ki: "rabi'ye 'nasıl oldun?' dediklerinde şöyle derdi: 'zayıf, günahkar olduk. nasibimizi yiyor, ecelimizi bekliyoruz.' "

    [hilyetu’l evliya 1/511]
  • fetöcülerin toplaştığı, zaman gazetesinin güncellenmiş versiyonu.
  • haller, hadiseler, olup bitenler, vakalar.
hesabın var mı? giriş yap