• üst edit: yahu hala bu adamı akp ile geçmişte olan birlikteliği yüzünden yargılayanlar var, insanda biraz utanma duygusu olur. bakın ali bey bu konu hakkında ne demiş; 2011, 2012 yıllarında ve 2013'de, ak parti'nin başlangıç değerleriyle ilkeleri arasında farklılıklar oluştu. hukukun üstünlüğü.. insan hakları... demokrasi... bunlar evrensel ilkelerdir. bunların zaman içerisinde örselenmesi ak parti'de bizi rahatsız etti.

    sadece değerlerde değil, ilkelerde de sapma meydana geldi. türkiye'de her alanda sorunlar büyüdü. neredeyse ülkenin karanlık tünele girmesini gördük
    baktık ki düzelme olmuyor. üzerimizde ciddi sorumluluk hissettik. bir süre mevcut düzene zarar veririz korkusuyla hareket ettik. bunun vebalinden korktuk. ama vicdani terazi öyle bir değişti ki, hiçbir şey yapmazsak, daha kötü olacak dedik, yani bunun vebali ağır bastı.

    türkiye'nin totaliter rejim baskısı altında tek adam profiline dikta edildiği şu dönmelerde duygusallığı bir kenara bırakıp, tüm ideolojilerimizden arınarak yediden yetmişe her kesime yayarak başlatmamız gereken kampanya.

    neden ali babacan?

    1. özgürlükçü, hukukun üstünlüğüne saygılı ve demokrasiyi yeniden inşa için tutarlı ilkeler.

    2. hiç kimsenin başka bir kimseye üstünlüğü olmayan, insan haklarına saygılı eşit vatandaşlık.

    3. sistemin tam merkezinde olan bir parlamento ve demokrasinin parlamento yoluyla iyi işletilmesi.

    4. insana ve bireye daha çok kıymet verilen ülkelerle, değerler ve ilkeler bazında ilişkilere öncelik vermek.

    5. yerlilik ve millilik kılıfı altında türkiye'yi içine kapanarak dış dünyadan izole etmek yerine, evrensel ilkelerle global dünyaya senkronize etmek.

    6. yabancı sermaye kuruluşları uzun vadeli yatırımlar için türkiye'ye gelmiyor, çünkü hukuk güvenliği ve gelecek perspektifi yok. bu sorunları ortadan kaldırmak için hukuki zemini sağlam ilkelere dayanan serbest ekonomi reformları oluşturmak.

    7. sosyal demokrat olsun, milliyetçi olsun, etnik kökeni, dini, mezhepi farketmeksizin toplumun tüm kesimiyle çalışmak.

    8. zihnimizi esir alan kaygıları ortadan kaldırmak için korku siyasetine son vermek.

    9. siyasi partiler yasası'nda mutlaka parti içi eleştiriyi, özeleştiriyi, demokrasiyi işletecek bazı mekanizmaları, süreçleri mecburi hale getirmek,mevcut kültürün değişmesi içn gerekli altyapıyı sağlamak.

    -ek olarak şunu ekliyeyim. ali babacan'a yakın kaynaklardan edindiğim bilgilere göre seçim vaadleri arasında; kdv vergi diliminin tamamen kaldırılması, mtv, ötv gibi vergi dilimlerinde de ciddi indirimler yapılması öngörülüyor.

    edit: başlığı açarken bir anlık dikkatsizlik sonucu başlığı yanlış açmışım. moderatör arkadaşlara ricam başlığı düzeltirlerse sevinirim.
  • zaten bir türlü birleşemeyen muhalefetin oylarını bölmeye çalışan bir trolün çırpınışı.

    (bkz: bak şurdan siktir git)
  • ilk seçimde, ki ben 2020 de erken seçim bekliyorum, iktidara gelecek olan kişidir ali babacan.
  • bu ülkenin milletine göstere göstere eziyet eden iktidarın mimarlarından biri, yüz değiştirip tekrar talip oluyor. nah alır oy, nah!
  • ben bu ara çok yoğunum kardeş, git kendin taşı diye yanıt vermek istediğim saçmalık.
  • arkadaşın entryleri de hep babacan ile ilgili. tahminimce aktroll. o tarafta işler umduğu gibi gitmeyince yeni hesapla yeni umutlar. üye alımları başladı mı?
  • akplilerin dinlemesi gereken bir kampanya.
    bakın memleketin altın yıllarında ekonomiyi yonetiyordu bu adam. reisin tercihi yani.

    chpliler iyi partililer sizlik bir şey yok.
  • “hukukun üstünlüğüne saygılı”dan sonrasını okumadığım kampanyadır.

    sen bakanlık yaparken hiçbir hukuksuzluğa itiraz etme, sonra gel iktidara taşınmaya kalk, ardından birileri de ekşide başlık açıp onay göreceğini sansın.

    edit:imla
  • yav he he
hesabın var mı? giriş yap