• minikler icin uzulmemiz gereken durum. dogru ya aile apartmaninda yasayan aileler sikiserek cocuk sahibi olmuyor.

    (bkz: başlığın yazarın başına kalması)
  • meraklı komşuların yaşadığı apartmana taşınan çift. ne zaman evli olmadığımızı anladınız amk.
  • rahat bırakılması gereken çifttir. zira bir deftere atılan iki imza ile aile olunmamaktadır. aynı zamanda, laik olmak da aile olmaya engel teşkil etmez. minikler de, aileleri onların beynini "evli değilmiş onlar.", "tükür suratlarına çocuğum." gibi saçmalıklarla doldurmazsa psikolojik travmalar geçirmezler.
  • hayatta hiç anlayamadığım bir olay olan başkalarıyla gereksiz alakadar olma durumuna istemeden maruz kalmış ya da kalacak çift.
    (bkz: elalem ne der)

    insanların şehir hayatını zamanla benimsemelerinin en temel nedenlerinden biri "elalem ne der" sendromundan kurtulmaları idi. lakin sonradan şehirliler, köylü zihinlerin arasında, azınlık statüsüne yerleşmek zorunda kalınca, yeniden "komşular şaapıyor, bu çift nikahsız, bu çift birbirini aldatıyor" muhabbetleri başladı. ya da hep vardı belki ufak dimağlarda da ne bileyim dikkat çeker oldu diyelim.

    ayrıca çocukların "şu komşular evli mi, imzalı mı seks yapıyorlar imzasız mı" diye soracakları bir evren ya da paralel evren düşünemiyorum . çocuk çocuktur. onun için "kadın-erkek ya da anne baba" figürü yeterlidir. bir soru gelirse de verilecek en güzel cevap her zaman olduğu gibi "kendi işine bak" olmalıdır.

    ha ergen ise bu çocuklar, onlara da küçük kafalarının elalemin ilişkilerine değil, kendini yetiştirmeye yormaları söylenir. böylece çocuk yavaş yavaş çapulcu zihniyetten, birey olma, kendi kararlarını alırken kendini merkez alma adımı zaman içinde atabilir. (bir ihtimaldir yani.)

    kendi "elalem ne yapıyor, karııı, bak bak, nevin hanım bana değil de ifran efendiye verdi, tüh bana yazık" sendromunu da "çocuklara nasıl açıklayacağız" yansıtmasıyla kimse örtbas etmesin. etmeye çalışırsa da kendi "vah vah, biz ne fena ettik de 21 yaşımızda babamızın zoruyla evlendik, bak millet evlenmeden de yapıyor, şimdi ben nevin'i yapmak istesem bile yapamıyorum" ağlantısından öte bir mantığı olamaz.

    kim ki bir kişi kendiyle değil de elalemle ilgileniyorsa iddia ediyorum; insan olarak hiçbir değere sahip değildir. sana ne derler adama ? senin işine karışan oluyor mu? onlar öyle işlerine gidiyor geliyor, yemek yiyor, tuvalete gidiyor, uyuyor falan... senin gibi yani.

    sen kendi bildiğini yap, elalem kendi bildiğini yapsın. elalemin bekçiliği için sana, senin de bekçiliğin için onlara ihtiyacın yok. sen sana göre namuslusundur imza attın diye... ama sabahtan akşama kadar elalemi takip edecek kadar onursuz birisindir; o adam da kendine göre namusludur belki. kim bilir?
  • daireler arasındaki duvarları attırmak suretiyle delmek gibi somut bir rahatsızlığa sebep olup olmadıklarına bakılmalıdır.
  • gerçekleşmesi ihitmal dışıdır.
    zira orası aile apartmanı ise, taşınılacak ev kiraya veriliyordur.
    apartmanın sahibi aile muhafazakarsa da o çifte, o ev kiraya verilmez.
    ama yok ailemiz de laikse ve bu tür konuları umursamayacaklarsa zaten bir sorun olmayacaktır.
  • kardeş veya kuzen olabilirler. zira müslüman olduğunu söyleyenlerin büyük bir çoğunluğu kadın ve erkeği bir arada gördüğünde, medenice tanışmak yerine aslını astarını araştırmadan "hmm bunlar kesin sikişiyorlardır" diye yaftaladığı için böyle durumlar karşımıza çıkabiliyor.

    ha bir de imam nikahı varsa sorun yoktur. (amin)
  • yaşanan her olay da siz daha gençsiniz diye tepki alan çiftlerdir.
  • imam nikahlı kapatmadan hallice olan çifttir.
hesabın var mı? giriş yap