*

  • yurtdisindan yasayan yabancilarin ailelerini yasadiklari ulkeye aldirmak icin takip ettikleri prosedure verilen isim.

    ozellikle 11 eylul sonrasinda ulkesine gore 1-1.5 yiliniza ve sinirlerinizin yipranmasina malolabilmektedir.

    (bkz: omi)
  • ingiltere için ingilizce bilginizin a1 seviyesinde olması şart koşulmuştur.
  • almanya'ya esınız siyasi oturum olarak oturma aldıysa. aile birleşimi icin gerekli evraklar hazırlanırken a1 belgesi'nden yani dil sınavından muaf oluyorsunuz diğer evraklar ve aynı sekilde basvuru yapıyorsunuz. sadece esınız siyasi iltica etmeden evlilik yapmanız şartı var.
  • ingiliz hukumeti tarafindan sartlari daha da agirlastirilan vize cesiti. 2.5 yildan sonra baska bir sinav ve kalici vize icin 10 sene bekleme geliyormus.

    http://londra.life/…-birlesimi-vizesi-sartlari.html
  • almanya için, eğer almanya'da yaşayan eş almanya vatandaşı ise 60 euro'luk vize ücretinin alınmadığı şey.
  • almaya icin almanca sart denmis baslikta ama almanya, mavi kart + aile birlesimi ile oturma izni alacaklardan vize esnasinda almanca istemiyor. misal esiniz is buldu. eger sizin isiniz olmasa da evli oldugunuz icin otomatik olarak almanya'da oturma iznine sahip oluyorsunuz.
    esiniz bir ise sahip oldugu ve evli oldugunuz sürece siz de oturme iznine sahipsiniz. hatta is bulursaniz calisabilirsiniz bile.

    mavi karti 30 küsür aylik olarak bulundugunuz sehrin ilgili biriminden aliyorsunuz.
    mavi kartin süresi dolmaya yakin tekrar uzatiyorsunuz. burada süresiz basvuru hakkkiniz da var. ancak sizden entegrasyon testini gecmenizi istiyorlar. esiniz icin buna gerek yok.

    entegrasyon testi de dil ve almanyada yasam olmak üzere iki kisimdan olusuyor.
    yani eger süresiz oturma iznine basvuracaksaniz, toplumun kurallarini ve dilinizi belli bir seviyede bilmeniz gerekmekte.

    sürecten gecenlere kolayliklar diliyorum...
  • almanya için a1 seviyesinde dil yeterliliği istenilen ve sınavlarının goethe institut tarafından yapıldığı vize türüdür. istanbul, izmir ve ankara 'da oluyor sınavlar. istanbul ve izmir 'de aşağı yukarı ayda bir ancak ankara 'da sürekli sınav yapılmaktadır. sınavla ilgili soru sormak isteyen varsa yeşillendirebilir.

    not : izmir 'deki son sınava girdim ve sınav ücreti olarak 350 tl ödedim.
  • iki türk eşten birisinin almanya'da 4 yıllık üniversitede okuması halinde diğer eşin bu vize türüne başvurma hakkı olup olmadığına dair hiç bir bilgi barındırmayan başlık. almanya, bu şartlara sahip bir ailenin birlikte yaşayabilmesi adına eşlerden ne istemektedir, bilen varsa mesaj kutumu yeşillendirebilir.
  • ingiltere aile birlesimi hakkinda onemli bilgiler veren faydali bir video serisi
    ingiltere aile birlesim vizesi
  • kaldırılması gereken saçma şey.
hesabın var mı? giriş yap