• bazen mantık dışı gelen bir problemi mantık dışı bir yöntemle çözmeniz gerekir. oyle bir terapi şekli diyebiliriz.
  • profesyonellikten uzak tiplerin uyguladığı bomboş bir aktivite. 10'larca kere katıldığımdan söylüyorum... ya kardeşim iyi bir psikoterapist bulup danışmak bu kadar mı zor da böyle işlere merak salıyorsun?

    en fazla zaten bildiğiniz şeyleri bir kez daha görmenizi sağlar; asla sorunları çözmenize, sökülmenize yaramaz. dostunuzla veya bizzat ailenizle yapacağınız samimi bir konuşma daha etkili olacaktır. abartanlara kanmayın. aman.

    kendinizi de kandırmayın.

    çok zordaysanız da bir doktordan doğru dürüst psikolojik destek almanız her zaman ama her zaman en iyi, en kestirme, en sağlıklı yoldur. unutmayın. insanlara, böyle bir dönemde, o ya da bu şekilde kendinizi, hikayenizi para karşılığı teslim etmeyin! hayatta en hakiki mürşid ilimdir.

    yok ben illa bu tip bir yoldan giderek vakit kaybedeceğim diyorsanız, çok daha etkili psikodrama pratikleri var, ayrıca. ne bileyim; eric morris'in metodlarını deneyin, yanına bir de oyunculuk öğrenirsiniz.*

    ve ayrıca, maneviyatın doğduğu topraklarda manayı uzaklarda aramak, ithal anlamlar peşinde, kırıntılarla doymak tam da bu noktada çok anlamlı değil.

    anne, babaya saygılar.*
  • pek sayın svagito beyin yoga camiası ve hatta dışının da başına sardığı tiyatro.
    bu bir, organic intelligence iki, ipini koparan bir psikolog havasında, terapiler tedaviler havalarda uçuşuyor.
    bir gün birileri camı açıp atlayacak, üzerinize saldırıp ümüğünüzü filan sıkacak muhtemel anca o zaman anlayacaksınız bu işlerin ne kadar travmatik ve tehlikeki olabileceğini.
    bir de rol verilir verilmez salya sümük bağıra çağıra kendini yere atanlar var ki onlara da akıl ve fikir diliyorum ancak muhtemel 3 nesil önceki atalarından biri tüm ailenin aklını almış.
    açtır ordan bir dizim pelin su'ya hemen neden biraz şeymiş kendisi bakalım.
  • konyada yapan yaptıran var ise deneyimlerini sormak istediğim hede.
    mantığını bir yere kadar algılayıp, bir yerden sonra anlayamıyorum. q
  • mark wolynn ‘seninle baslamadi’ kitabini okuyun, genel bi bilgi sahibi olun, sonra dizim actirin. profesyonel olarak bu isi yapan kisilerle calisin. en azindan“ayin gibi lan bu” demezsiniz.
  • bilimsellikle ne kadar ilgisi olduğunu bilmedigim bu ilginç terapi yöntemiyle ilgili araştırma yaparken savasa gidip geri dönmeyen, kürtaj yaptıran, göç eden, miras paylaşımında haksızlığa uğrayan aile üyelerinden bahsediliyor. baktigim zaman bütün hepsini yaşamış aile bireylerimi tek tek sayabiliyorum. ölen kardeşim de var daha doğmadan hem de 2 tane. böyle bi şey varsa eğer açtırsam tam bir cümbüş yaşanacak demek ki djgnsngns
  • 2018 de bir aile dizilimine katıldım. dizilimi yapan kişi hala çalışmalarına devam ediyor ve bu konuda ilk akla gelen isimlerden birisi.

    5-6 saat kadar sürüyor ve güzel aydınlanmalar yaşatıyor.

    üzerinden uzun zaman geçtiği için tüm detayları çok hatırlamıyorum ama anlatılan 1-2 hikaye net bir şekilde aklımda kaldı, çok etkilemiştim.

    benim sorduğum konu ile bağlantı kuramadığım bir tavsiyede bulunmuştu . aslında birbiri ile bağlantılıymış sonradan fark ettim.

    gerçekleştirmek 1,5 senemi aldı ama tüm hayatımda kendi adıma yaptığım en doğru karar oldu.

    edit: bir süredir mesaj kutum kime gittiniz sorusu ile dolup taşıyor. herkesin bir anda bu kadar aile dizilimine merak sarmasına şaşırmıştım. zeytin ağacı dizisini izleyince olaylar çözüldü.

    aile dizilimini merak edenler ; olaylar dizide anlatıldığı gibi tek bir seansda çözülmüyor. böyle olsa kimse senelerce terapiye gitmez tek seans aile dizilimi ile tüm sorunlarını çözerdi. aile dizilimine gitmeden önce dizide de ''seninle başlamadı ''ve ''sevginin kökleri'' kitaplarını bahsedilen kitabı okumanızı tavsiye ederim.
  • storytel üzerinden halise hanımın kitabını dinledim. araştırmaya başladım. çok ilginç geldi. yaptıran varsa yorumunu dinlemek isterim. bu hayatımdaki en ilginç mevzulardan biri. kitabı kesinlikle dinlemelisiniz.

    kitabın adı; kalıtsal aile travmaları
  • cok ilgimi ceken bir konu olmasina ragmen ertelemekten bir turlu deneyimleme firsatim olmadi. madem erteliyorum bari bu sureyi isime yarayacak sekilde kullanip ust soydakilerin yasantilarina dair daha fazla detay toplarsam daha basarili bir aile dizimi gerceklestirebilirim diye dusunup yollara dustum.

    aileden ve yakin-uzak her turlu akrabadan gorusebilecegim en fazla sayida insanla gorusup sozlu tarih calismasi yapan arastirmaci gibi notlar aldim. hic bilmedigim hikayeler dinledim, bazilari kafamdaki bosluklari doldurup baska hikayelerle baglanti kurmami saglarken bazilari iyice kafami karistirdi. sonuc olarak hepsini derli toplu sekilde bir yere kaydettikten sonra aile dizimine katilmayi dusunuyorum. tamamen inanmis bir sekilde, "bu donguyu ben kirdim." diyebilmeyi umuyorum. zaten bence coktan kirdim ama ufak tefek eksikler kaldi gibi geliyor. zorunda miyim? degilim belki, boyle de hayat devam ediyor ama ote yandan neden olmasin, eger bu donguyu tamamen kirmak mumkunse neden kirmayalim ki diyorum.

    hikaye toplama surecinde yillar sonra hic gormedigim akrabalarimi gormek tuhaf hissettirdi. akraba nefreti de ogrenilen bir seymis herhalde diye dusundum cunku cogu akrabamdan nefret etmem icin makul bir sebep yokmus aslinda, hic beklemedigim kadar iyi karsilandim ve iyi hissettim yanlarinda. onlarin da yillardir gorusmuyor olmamizdan duyduklari uzuntuyu gorunce bu isi erteledigime daha cok uzuldum. herneyse, benim gibi bu calismaya ilgi duyan kisiler varsa henuz vefat etmemis akrabalari bir tur gezip eskilere dair toplayabildikleri her detayi toplasinlar bence. hic beklemedikleri aydinlanmalar yasayabilirler, hic olmadi ailenizin romanini yazarsiniz belki, sonra efsane bir sey cikar ortaya, belli mi olur. *zaten bu topraklarda olaysiz, hikayesiz aile olduguna inanmıyorum, hic olmasa bir goc hikayeyi var cogu ailede, uc bes de entrika donse al sana 5 sezonluk dizi. ben sahsen buyuk bir keyifli dinledim cogunu.

    bir de okumak isteyenler icin konuyla baglantili iki link birakacagim, direkt aile dizimi ile alakali degil ama aile karmasiyla alakali yazilar. zaten donup dolasip ayni yere cikiyor bu isler. farkindalikla basliyor hepsi.

    1

    2

    ayrica, aile sergisi basligiyla bu basligin birlestirilmesi gerekiyor. modlarin dikkatine.
  • çok fazla aile dizinine katıldım. aralarında yalnızca biri inanılmaz başarılıydı. o da izmir'de ve artık çalışmıyor. o kadar şarlatanı var ki bu işin. dizilimi yonlendirmekten çok manipüle edeni cok gördüm. çok yanlış şeylere yonlendireni çok gördüm. kesinlikle zeka lazım farkındalık lazım bu işi yapabilmek için. bu yüzden uzun zamandır katılmıyorum. ama ankara'da başarılı birini biliyorsanız bir yeşil kadar uzağınızdayım
hesabın var mı? giriş yap