• (bkz: aile faciasi)
  • ailedeki insanların ortak düşünemeyişinin yolaçacağı sinir ve huzur bozucu durum..
  • anne ariel şaron, baba yaser arafat olsa bile daha az gürültü çıkar dedirten kavga.o kadar salak sebeplerden çıkar ki ormanlara çırılçıplak koşmak istersiniz.
  • herkesi ayri bir yere, ayri ama bir o kadar da ortak dusuncelerle dagitan olay.
  • küçücük çocukken ilk kez yastıktan sevgili yaptıran olay. * odanıza kapanıp, yastıgınıza sarılıp hıckıra hıckıra agladıgınız... eger tek cocuksanız; "sussunlar" diye değil de; "kardeşim olsaydı" diye dua ettiğiniz zamanlar. * super kahraman babanın sinirlenmesi, pamuk annenin gozunden akan diken gibi yaş... "ben büyüyünce cocugumun yanında asla!" diye edilmiş belki ilk yeminler, kendi kendine verilmiş ilk sözler... ilkokulda hayat bilgisi dersinde "her ailede olur" u duyunca sevinilien...

    ve buyuyunce işin içine girilen . "nolurr" diye aralarından gezilen, sonra birden kusak catısmasına bile donebilen...*

    küçüktüm, aklımın ermediği bir şeyler vardı kesin. kızıyordunuz birbirinize. simdi aklım da *eriyor. ama anne nolur, aklım almıyor, duygum ermiyor... baba nolur sakin ol!
  • balkonlarda ya da uluorta yapılmasa çok daha iyi olacak kötü şey.
    * atlantis 6 yaş entrysi.
  • bir çocuğun aklından ömrü boyunca çıkmayan iğrenç hadisedir. annemle babamın çok fazla tartıştığı günlerin birinde babamın ablamı ve beni kucaklayıp "aslında ben sizin için kavga ediyorum" demesi hala aklımdan çıkmış değildir. cahilliğin bu kadarı yani...
  • çok leş bir durumdur.

    baba her gece alkollü olarak eve geliyor. sen tabi gecenin köründe çoktan yatmış oluyorsun. baba mutfağa giriyor, tencerelerin kapaklarını sert bir şekilde vuruyor. 2 saniyede bir "sikiyim" diyor. daha sonra salonda bir şeyleri kırıyor, anne uyanıyor salona gidiyor babanın kırdığı şeyleri toparlamaya çalışıyor. sonrasında babanın mutfağa girdiğini ve çekmeceyi açıp içinden ya çatal ya da bıçak aldığını duyuyorsun.

    üzerine türlü melankolik laflar edebilirim, yaklaşık 350 satır yazarak hepinizi ağlatabilirim ancak bu güzel bir hareket olmazdı. sonuçta anne baba kavgaları ile büyüyen çocuğun artık belirli bir yaşa geldiğinde bu olanları unutması ve ileride hayatının kadınını veya erkeğini bulduğunda bu yaşadıklarını ona yaşattırmaması lazımdır. kötü tecrübelerin geleceğimizi belirleyeceği ender mevzulardan birisi sadece.

    o yüzden anneniz ve babanız birlikte ise ve hala aşklarını doyasıya yaşıyorlarsa bunun keyfini çıkartmaya bakın. amerikalı ergenler gibi "what the fuck" diyerek dolaşmayın evin içerisinde. ailenin bir parçası olun. olan var, olmayan var.
  • anormal olma sebebidir.
  • iletişimsizlik, sabırsızlık, hoşgörü kaybının mevcudiyeti ve ben en iyisini bilirim edaları. şimdi bunları herkesten bir tutam al. düdüklüye koy. karıştır. kapağı kapat ve az ısı ver. ısı dediğimiz metafor aslında bir araya gelmek demektir. sonra bekle. bir patlıyor ki herkes elbette payını alıyor. ama kim nasıl bir pay alıyor belli değil o yüzden iyice sarpa sarıyor. bazen hak edilmeyen payı alan da oluyor bazen kişi hak ettiğinden farklı bir pay alıyor. ben mi? ben izliyorum sadece ve payımı tabikii alıyorum. ama şaşırarak izliyorum. en fazla düdüklünün altını kısıp geciktirmeye çalışıyorum. zor işler.
hesabın var mı? giriş yap