• 2008 yılında qantas hava yollarına ait a330'un 2 kere pike yapması sonucu yaklaşık 120 yolcunun yaralanmasına sebep olmuş cihaz.

    *pilot>otomasyon*
  • 2008 yılındaki qantas uçuşunda irtifa ve hücum açısı verilerini yanlış etiketleyip, iki kere irtifa verisini açı, açıyı ise irtifa verisi olarak üreten airbus bilgisayarı. sonuç olarak uçak, bilgisayardan gelen verideki abuklukları gerçek sanmış ve güvenliği sağlayacam diye normal giden uçağın seyrini bok etmiştir. tabi uçaktaki yolcuların da psikolojisini zkertmiştir.

    olay genel hatlarıyla böyle olsa bile aynı olayın iki kere daha yaşanmasının da etkisiyle yetkililer olayın gerçek kaynağını bulmak için bilgisayarı stres testlerine soktular. 100 dereceye kadar ısıttılar, sorun yok. -100 dereceye kadar soğuttular sorun yok. basınç uyguladılar, radyasyon verdiler, suya soktular filan. olay halen aydınlanmadı.

    yazılımında emek harcamış hangi kişi, nerede hata yapmış bilinmez ama tebrik etmek lazım. adam tespit edilemeyen hata yapmış.
  • bu aletin neden olduğu 2008 quantas 72 olayında kevin sullivan'ın eski topgun savas pilotu olmasının da etkisiyle uçağı sapasağlam yere indirmistir. kevin sullivan orduda özel durumlarda kullandıkları bir manevra yönemiyle normalden cok daha hızlı bir sekilde ucağı indirdiğini belirtmistir.
  • adırs(air data inertial reference system)'a ait adiru; static port, pitot tube, angle of attack ve total air temperature probe'lardan aldığı senslerle, uçak sistemleri için heading, attitude ve navigation bilgisi sağlar. bu senseler adirs'ten önce adm(air data module)'e gelir ve dijital dataya dönüştürülür.
  • adiru dual usage olduğu için hem askeri hem de sivil havacılık araçları tarafından kullanılmakta, dolayısıyla aygıt üzerinde bir export kontrolü ve kısıtlama yapılıyor amerika tarafından.
hesabın var mı? giriş yap