• kalem gibi incecik boya puskurtebilen alet..
  • hajime soroyama'nin vucudunun parchasi muhtemelen.. (bkz: hajime soroyama)
  • ayni zamanda photoshop ta bir arac
  • 80'lerde kullanımının ve bu alandaki ustalığın doruk noktasına çıktığı; daha sonra bilgisayarla illüstrasyonun* * * yaygınlaşmasıyla geçerliliğini ve popülerliğini yitiren, hakimiyeti çok çok zor olan bi çeşit boyama aleti. adından da anlaşılabileceği gibi, kompresör veya benzeri bir hava kaynağına bağlı olması gerekir. üzerindeki çoğu zaman baş aşağı duran boya haznesi sayesinde boya ile hava içeride karışıp dışarı püskürtülür, olay budur. single action ve double action olmak üzere iki çeşidi vardır. ilkinde boya-hava karışımı oranı ayarlanamaz, kalemin üstündeki tek düğme hava akışını ayarlar. ikincisinde ise bu oran ayarlanabilir. düğmeyi bastırmak hava akışını, geriye doğu çekmek ise boya akışını ayarlar. airbrush'ın üstünlüğü 0.3-0.4mm ile 2.5-3cm arası kalınlıkta boya püskürtebilmesidir. transparan ve süper realistik efektler yaratılabilir. h r giger bir hayli coşmuştur bununla zamanında.
  • eski grafikerler pistole de der.
  • alex ross'un da bıkmadan usanmadan kullandığı alet. resimlerindeki gerçekçiliği sanırım bu aletteki hünerine borçlu.
  • eskiden kullanılarak yapılan resimlere özenerek baktığımız alettir. az mı hayalini kurduk. sonra aletinden boyasına kadar fiyatları öğrenince götümüze gireceğini ve bu hayallerden vazgeçmemiz gerektiğini anladık, ayarlanarak oturduk. ama kolay kolay pes etmeyecektik. evdeki kullanılmış diş fırçalarını sulandırılmış boyalara daldırıp kesilmiş kalıplar aracılığıyla kağıda fışkırttık, ortalığı batırdık, azar işittik. zaten anasını sattığımın pop art kataloglarında gördüğümüz pırıl pırıl arabaları, kusursuz kadınları yapacak ne vaktimiz ne de sabrımız vardı. komple siktirettik airbrush sevdasını. ta ki fotoşap adlı güzellik bizi bir adet lasso ve bir adet de airbursh tool sahibi yapana kadar.

    (bkz: adobe sen büyüksün)
  • wer wird millionar'de "kadinlari oldugundan daha guzel gostermeye yarayan alet" sorusunun cevabiydi. diger siklar maskara, goz kalemi falan gibi makyaj malzemeleriydi halbuki. onlardan ayri tutulduguna gore var bi mahareti bunun
hesabın var mı? giriş yap