• 22 ocak 2016 tarihinde vizyona giren ve 1990 yılında ırak ile kuveyt arasındaki savaşı anlatan ve gerçek bir hikayeden uyarlama bollywood filmi.

    türkiye'de ne zaman vizyona gireceğine dair bir bilgi bulunmuyor.
  • dünyanın en büyük hava tahliye operasyonunun filme çekilmiş hali.

    ırak'ın kuveyt'i işgali üzerine kuveyt'te bulunan 170.000 hindistan vatandaşı bir anda evsiz-yurtsuz kaldı. bazı zorluklardan sonra 488 uçuş ile ülkelerine tahliye edildi.
    1990 yılındaki iletişim kaynakları, hindistan ve arap ülkelerinin bürokratik lakaytlıkları da düşünülürse bence bu bayaaa büyük bir olaydır.

    eğer bazı kaynaklar için google çeviriyi kullanırsanız "iyi de kızılderili ne ayak" demeyin. kodumununun google'ı hâlâ indian kelimesine karşılık kızılderili yazıyor. ulan ibine 1.300.000.000 (bir milyar üç yüz milyon)'luk nüfus var orada. ne kızılderilisi, adamlar benden esmer olm.
  • imdb top 250 listesine 241. sıradan girmeyi başarmış olan film.
  • göz ardı edilmemesi gereken, gerçek olaylara dayanan kaliteli bir hint filmi.
  • bir schindler's list olamamış film. galiba biraz bollywood algısı biraz da pazarlama zayıflığından olsa gerek.

    gerçi yahudilerin çektikleriyle ortadoğu'daki ırak-kuveyt savaşı'ndaki hintlerin çektiği de bir değil bunu yadırgayamayız elbette ama filmin gerçek hikayeden uyarlama başarısı ve kahramanlık öyküsü yeterli.

    savaş durumundaki insanların yaşadıklarını biraz daha derinlemesine anlatabilirmiş film..

    spoiler vermeyeyim ama hintlilerin çektiğine bakarsak ülkelerine dönmeleri çok da zor olmamış görünüyor..?

    ancak sürecin yürütülme ve başarısı kesinlikle göz ardı edilemez!
  • güzel bir film ancak film beni biraz yordu.
    hint filmi izliyor olduğumun beklentisi ile izlediğimden olabilir. klasik hint filmlerindeki gibi her telden çalmıyor. hem aşk, hem komedi, hem dram yok. arada gene şarkı var evet ama konu tek. mükemmel bir film değil ama izlenir.
  • kuveyt'in, 1990 yılında aldığı borçları geri vermediği gerekçesiyle ırak tarafından işgal edilmesiyle başlayan ve burada ateş hattında mahsur kalan çoğunluğu hintli olan yaklaşık 170 bin insanın kurtarılması için yoğun çaba harcayan bir iş adamını ve içerisinde bulunduğu çaresizliği anlatan müthiş bir film. aynı zamanda orta doğu ülkelerinin ne kadar kolay manipüle edilebileceğini de gözler önüne serer.
  • klasik hint filmlerinden farklıdır. ele aldığı konu bakımından güzeldir. dünyanın en büyük hava tahliye filmidir. arap ülkelerindeki lakaytlığı ve hint ülke yönetiminin korkaklığını gördükçe insan bir kere daha yaşadığı yere şükrediyor. güzel film, izleyin.
  • hint filmi olunca önce önyargılı yaklasiyorsun ama sonrasında insanı içine çekiyor.
    konu olarak schindler's sevenlerin gayet sevebileceği bir film.
    orta doğunun ne kadar bok çukuru bir yer olduğunu ve arapların ne zır cahil, kaypak ve acımasız olduğunu da gayet iyi anlatıyor.

    --- spoiler ---

    o george denilen andavali keşke orada biraksalardi. ranjit'in karısı rolünde de homeland' den tanıdığımız pakistanlı ajan kadın başrolde.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap