• havalimanı simalasyon oyunu.

    önce havalimanını kuruyorsunuz, sonra uçak şirketleri sizinle sözleşme yapıyorlar. zamanla otel, benzin istasyonu otopark seçenekleri açılıyor. kısa pist uzun pist bile var. ismi lazım değil oynadıkça nev-i şahsına münhasır bir arkadaşı akla getiriyor. ancak uzun pisti hemen alamıyorsunuz.

    oyuna 6 milyon dolarla başlıyorsunuz. havalimanınızı açmak için zorunlu olarak kurmanız gereken binalar var. nedir bunlar? öncelikle terminlinizi kuruyorsunuz. kargo terminali 2 milyon, yolcu terminali 1 milyon dolar. sonra kısa pisti yapıp taxi yoluyla ve apronla birbirine bağlatı sağlıyorsunuz. uçak park yeri yapmanız gerekiyor ki o da taksi yolu ile piste bağlantı vermek zorundasınız. sonra terminali size verilen alanın dışında kalan tünele karayolu ile bağlamanız gerekiyor.

    akabinde kule, yer hizmetleri, uçaklara yakıt şeyttirmek için istasyonunuzu kurmanız gerekiyor. yalnız saçma bir biçimde küçük terminal, kısa pist gibi bu istasyonun da 1milyon dolar olması. dünyanın ikinci en pahalı akaryakıtını oyunda kullanıyorsunuz.

    eğer kargo terminali yaparsanız, normal korgo, soğuk hava deposu ve canlı kargo hizmetleri için binaları yapmanız gerekiyor. uçak park yeri dışında kalan üniteleri apronla piste bağlamak gerekiyor.

    terminal içerisine bagaj bandı, check-in masası, psivar, masa sandalye attıkça aptal müşteriler mutlu oluyorlar. onlar mutlu oldukça sizin popülerliğiniz artıyor. önemli bir ip uçu eğer polis karakolu ve itfaiye yapmazsanız terör saldırısı veya yangından ötürü zarara uğruyorsunuz yolcular korkarak kaçıyorlar filan. genelde 50 mutlu yolcuya yaklaştığınız zamanlarda bu olaylar patlak veriyor. yaptığınız bina başına polis ve itfaiye eri dikiliyor o yüzden gelişmeler sırasında bu oranı korumak gerek.

    ayrıca terminalin etrafına ot-çöp dikerek yolcu memnuniyetini artırabiliyorsunuz.

    terminal açılmaya hazır hale geldiğinde terminali açmadan evvel tavsiyem hizmtlerinizin fiyatlarını belirleyin. airport charges kısmından herbir hizmet için talep ettiğini ücreti giriyorsunuz. bunun içine terminal içerisine koyduğunuz zamanzingoların ücretleri de dahildir. eğer fiyatları çok yukarda tutursanız pek fazla havayolu şirketinden teklif alamazsınız. eğer taban fiyatta tutarsanız pek pazarlık şansınız olmaz, sürümden kazanayım derken özellikle yakıt giderlerinden ötürü iflas edersiniz.

    zaman geçtikçe yeni üniteler açılıyor. uzun pisti, büyük terminali ve ortaboy kuleyi 2. yılınızda alabilirsiniz. tabii eğer bütçenizi iyi ayarladıysanız. çünkü -5 milyona kadar kredi hakkınız var. bunu geçemiyorsunuz ve belirli bir süreçte eğer uzun pisti yapmazsanız pistiniz kısa olduğu gerekçesi ile havayolları şirketleri anlaşmalarını fesh edebiliyorlar. yani bir kere anlaşma yapınca iş bitmiyor.

    havalimanını açtıktan bi 10 gün sonra ilk master anlaşma teklifiniz gelir. ücretlerle ilgili pazarlığı bu aşamada yapabiliyorsunuz. 3 maddeden fazla ücrete itiraz ederseniz havayolu şirketi anlaşma başlamadan bitebiliyor. hatta bazı küçük hava yolu şirketleri misal 90binden daha düşük teklif yapan şirketler tek maddeye itiraz etmeniz halinde bile anlaşmayabiliyor. ama genelde 7-8 ay sonra başka bir teklifle gelibiliyorlar. gelmeye de biliyorlar. teklifi alacağım diye de zarar etmeyin!

    ha çok süper bir oyun mu? yapacak başka bir işiniz yoksa oynanır. ben özellikle park bahçe dekorasyonu ve pazarlık kısmını seviyorum. onun dışında mayın tarlası mesela daha heyecan verici.
hesabın var mı? giriş yap