• bir zamanlar televizyonda düzenli olarak yayinlanan, teknoloji harikasi bi helikopterin ba$rol oynadigi amerikan dizisi
  • 80'li yılların sonlarında belki de 90'ların başlarında izlediğimiz bir "helikopter maceraları silsilesi"ydi bu... "karaşimşek"in inadına bi "halikoptir" wardı siyah renkli, apache'ye benzerdi ama "meteoroloji helikopteri"nden bozma gibiydi daha çok...

    bi mağaranın içinde saklarlardı bunu, bi şişko amca bi de yüzü delikli, bereli olan, muhtemelen bi sawaş gazisi, güdük bi adam wardı. bu güdük asıl adamdı, şişko da helikopter'in danalığına oturur "roket geliyo" , "bizi takip ediyolar", "gözüm kesmiyoşu pahalı aleti hedefe kitlemeyi" gibi sözler ederdi. hedefe kilitler bırakırdı bazen, güdük de "ateş"e basardı.

    gizli bi işti bunların yaptıkları, devlet desteği wardı üzerlerinde, bi de dizide tek gözünü bantla kapatmış aksak bi adam wardı, neden wardı hatırlamıyorum... mekânları güzeldi yalnız, dağ, bayır, dere, çimen ayaklarının altındaydı...

    müziği de çok popüler olmuştur bunun; o tınıyı bilir 20'li yaşlarını devirmiş her türk genci... (bkz: hava kurdu).
  • arkadaki şişko her "roket geliyo" dediğinde öndeki güdük hiç sektirmeden "chaff at" derdi. "inip yakala" diyecek hali yok tabii ama insanın 50. roketinde filan azıcık insiyatif kullanıp söylenmeden chaff atması beklenebilir.
  • uzun sure "chaff at" repligi altinda adamin sonunda delirip "chaff sensin at da sana girsin" demesi olasidir..

    yanisira bu dizinin 8bit makinelerde oyunu da cikmi$ idi arkanoid'den kalma tuglalari yikmakla gorevliydiniz..
  • ba$rollerinde jean-michael vincent (dizide springfellow hawk) ve ernest borgnine (dizide: dominic santini) olan super sava$ helikopteri airwolf'un maceralarini iceren dizi. aslinda sikorsky modeli olan bir alet siyaha boyaninca bu kadar mi etkili olur be karde$im dedirten dizide, bir tu$a basinca helikopter otobanda temiz 500-600 felan basardi.

    acaip sallama olan bolumlerden bir tanesinde bir f-86 sabre hava kurdu'na isi gudumlu fuze atar, fakat fuze ne hikmetse o fuze gider motora degil de helikopterin govdesine girer, patlamaz bir de fuze, dedem ya$indaki dominic de gider cekicle vura vura fuzeyi di$ari cikartirdi. e bi cu$ falan da diyemezsin zaten, kitlenmi$sindir (bkz: cocuklugumuzu kitleyen diziler).

    ayrica allahina kadar dogru soylenmi$tir. muzigi hele iki ki$i orkestra gibi olunca tadina doyulmaz...
  • bu aletin sadece 2 i$levi vardir
    1-adamin ayagina tabanca gibi mermi sikar pilotu ve dans ettirir adami
    2- evuuuueuoeuuuuuuuuuuuuueooooooooooaaaaa
    diye bagira bagira gelir korkutur ortamlari
  • o helikopter biragusta idi..
  • commodore 64 teki ilk oyunum
  • ordunun bu iki elemana yamuk yapması yüzünden helikopterin üstüne yatmişlardı.(hawke nin abisi vietnamda kayipti, bulun getirin helikopterinizi veriyim derdi, ben de vay be ne posta koydu adam diye sevinirdim.) kullanmadıkları zaman cins cins mağaraların içinde saklarlardı, kimse de farketmezdi bunları. macera ufukta belirdiği zaman, takashi nin robotuna koşarak yetişme süresinden daha kısa bi sürede bunlar jeep leri ile o mağaralara ulaşırlardı..

    (bkz: dominic santini)
    (bkz: springfellow hawke)
    (bkz: sanat meleği)
  • başrollerinde jean michel vincent ve ernest borgnine ın oynadığı tv dizisi
hesabın var mı? giriş yap