• kanuna göre bilim, teknoloji ve sanata katkı sağlayıcı nitelikte yurt içinde veya yurt dışında sonuçlandırdıkları proje, yaptıkları araştırma, yayın ve sergi, aldıkları patent ile çalışmalarına yapılan atıflar, bilim danışma kurulu bulunan uluslararası düzeydeki toplantılarda sundukları ve almış oldukları akademik ödüller esas alınarak, öğretim üyeleri ile araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve okutmanlar için yıllık akademik teşvik puanı hesaplanacak, aldıkları puanlarla orantılı olarak da akademik teşvik ödeneği adı altında yapılacak olan yeni bir ödeme.

    akademik teşvik ödeneğinden türk silahlı kuvvetleri kadrolarında bulunan öğretim elemanları da yararlanacak.

    kanun, 2914 sayılı yükseköğretim personel kanununa madde eklenerek, yüksek öğretim tazminatı uygulamasını düzenleniyor.

    buna göre devlet memurları kanunu'na tabi en yüksek devlet memuru, ek gösterge dahil brüt aylık tutarının profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrosunda bulunanlara yüzde 100'ü, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman, çevirici, eğitim ve öğretim planlamacıları kadrosunda bulunanlara yüzde 115'i oranında her ay yükseköğretim tazminatı ödenecek. bu tazminata hak kazanılması ve ödenmesinde aylıklara ilişkin hükümler uygulanacak.

    bu maddeye göre ödenecek tazminat damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulmayacak ve ilgili mevzuatı uyarınca ödenmekte olan zam, tazminat, ödenek, döner sermaye ek ödemesi, ikramiye, ücret ve benzeri ödemelerin hesabında dikkate alınmayacak.

    kanuna göre bilim, teknoloji ve sanata katkı sağlayıcı nitelikte yurt içinde veya yurt dışında sonuçlandırdıkları proje, yaptıkları araştırma, yayın ve sergi, aldıkları patent ile çalışmalarına yapılan atıflar, bilim danışma kurulu bulunan uluslararası düzeydeki toplantılarda sundukları ve almış oldukları akademik ödüller esas alınarak, öğretim üyeleri ile araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve okutmanlar için yıllık akademik teşvik puanı hesaplanacak, aldıkları puanlarla orantılı olarak da akademik teşvik ödeneği adı altında yeni bir ödeme yapılacak.

    akademik teşvik ödeneğinden türk silahlı kuvvetleri kadrolarında bulunan öğretim elemanları da yararlanacak.

    buna göre her bir takvim yılı için, bir önceki yıl, bilim, teknoloji ve sanata katkı sağlayıcı nitelikte yurt içinde veya yurt dışında sonuçlandırılan proje, araştırma, yayın, tasarım, sergi, patent ile çalışmalara yapılan atıflar, bilim kurulu bulunan uluslararası düzeydeki toplantılarda tebliğ sunma ve almış olduğu akademik ödüller esas alınarak öğretim elemanları için yüz puan üzerinden yıllık akademik teşvik puanı hesaplanacak.

    akademik teşvik puanı otuz ve üzerinde bulunanlara, devlet memurları kanunu'na tabi ek gösterge dahil en yüksek devlet memuru brüt aylık tutarının, profesör kadrosunda bulunanlar için yüzde 100'üne, doçent kadrosunda bulunanlar için yüzde 90'ına, yardımcı doçent kadrosunda bulunanlar için yüzde 80'ine, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman, çevirici, eğitim ve öğretim planlamacısı kadrosunda bulunanlar için yüzde 70'ine aldıkları akademik teşvik puanının yüze bölünmesi suretiyle bulunacak oranın uygulanması suretiyle hesaplanan tutarda akademik teşvik ödeneği verilecek.

    ödeme, aylık ödendiği sürece ve kadrolarının bulunduğu yükseköğretim kurumları tarafından şubat ayının onbeşinden itibaren oniki ay süreyle her ayın 15'inde yapılacak. damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulmayacak. ilgili mevzuatı uyarınca ödenmekte olan zam, tazminat, ödenek, döner sermaye ek ödemesi, ikramiye, ücret ve benzeri ödemelerin hesabında dikkate alınmayacak.

    bilim alanlarının özellikleri ve öğretim elemanlarının unvanına göre, akademik teşvik puanlarının hesaplanmasında esas alınacak faaliyetlerin ayrıntılı özellikleri, bu faaliyetlerin puan karşılıkları, akademik teşvik toplam puanının yüzde 30'unu geçmemek üzere her bir akademik faaliyet türünün toplam puanın hesaplanmasındaki ağırlıkları, akademik teşvik puanının hesaplanmasına ilişkin usul ve esaslar ile bu hesaplamaları yapacak komisyonun oluşumu ile diğer hususlar, yükseköğretim kurulu'nun önerisi, maliye bakanlığı'nın görüşü ve milli eğitim bakanlığı'nın teklifi üzerine bakanlar kurulu tarafından yürürlüğe konulan yönetmelikle belirlenecek.

    söz konusu yönetmelik 4 ay içinde yürürlüğe konulacak, ilk defa akademik teşvik puanı hesaplanması, 2015 yılında yapılan faaliyetler esas alınmak suretiyle, 2016 yılı için yapılacak.
    edit: imla
  • hakemli dergilerde yazısı bulunmayan, ortalama doçentten 'daha üstün' arkadaşların bana niye yok dediği şey.
    bu kafayla yazsan nolur, dünyadan haberin yok.
    biz de bir ara fanzin çıkarmıştık, ödenek bekliyoruz hala.
    vah vah.

    evlat acısı gibi ödenektir.
  • açıklanmıştır.

    biraz saçma olmuş, evet.

    sevgili gençler, uğraştım ettim, hesapladım, resmi gazetedeki kararı okudum. elde ettiğim sonuçlar, hesaplamalar falan filan hepsi aşağıdadır. hadi iyisiniz köftehorlar, bu ara çok boş vaktim var, benden size iyilik olsun.

    şimdi buradaki bütün akademiklerin kanı kaynamaya başlamıştır.
    zihinlerde acayip rakamların uçuştuğu hayaller kurulmaya başlanmadan ben size işin gerçeğini söyleyeyim: öyle aman aman hayaller kurmayın, zira en fazla aşağıdaki kadar para alacaksınız. kaynak

    nasıl hesaplanıyor bu iş derseniz cevabı aşağıdadır.

    öncelikle şuradaki resmi kararın son üç sayfasından yayınlarınızın toplam puanını hesaplıyorsunuz.
    sonra da şunu yapıyorsunuz:

    (yayınlardan aldığı puan/100) x ünvan kat sayınız

    örnekler aşağıdadır.

    1- profesör: sabit çarpanı 731 tl

    30 puan almış olsun profesörümüz: (30:100) x 731 : 219 tl
    100 puan almış olursa da : (100:100) x 731 : 731 tl

    2- doçent :sabit çarpanı 658 tl
    30 puan almış olsun doçentimiz : (30:100) x 658 :197 tl
    100 puan almış olursa da : (100:100) x 658 : 658 tl
    (30:100) x 731 : 219 tl

    3- yardımcı doçent: sabit çarpanı 585 tl

    30:100=0,3x585 175 tl
    50:100=0,5x585 292 tl
    80:100=0,8x585 468 tl
    100:100= 1x585 585 tl

    4- araştırma görevlisi: sabit çarpanı 511 tl

    30:100=0,3x511 153 tl
    50:100=0,5x511 255 tl
    80:100=0,8x511 408 tl
    100:100= 1x511 511 tl

    5- öğretim görevlisi-okutman: sabit çarpanı 438 tl

    30:100=0,3x438 131 tl
    50:100=0,5x438 219 tl
    80:100=0,8x438 350 tl
    100:100= 1x438 438 tl

    yayın puanınızı hesapladınız ve 30'un altında bir puan çıktı diyelim, o zaman teşvik için başvuramıyorsunuz. yayın puanınız 100'ün üstü çıktığında da en fazla 100 puanlık teşvik alıyorsunuz.

    üniversiteler aralık ayı içinde komisyonları kuracaklar. dosyasını hazırlayan akademikler de 1 ocak-15 ocak tarihleri arasında dosyalarını bu komisyona teslim edecek, komisyon da alması gereken teşviği hesaplayıp ilgili yerlere bildirecek.

    peki ne zaman ve ne kadar yatacak bu para?
    şubatın 15'inden itibaren her ay aynı miktar yatacak. bir dahaki sene için de 2016 yılındaki yayınlardan yeni bir hesaplama yapılacak ve devran böyle sürüp gidecek.

    önemli bir ayrıntı da şudur: kırk kitap yayınlasanız, kitaplardan 2000 puan da toplasanız sonuç olarak bu size 30 puan getirecek. yani bir yayın türünden en fazla 30 puan alabilirsiniz.

    yani çok mu teşvik almak istiyor siz, her türden yayın yapacak siz. mesela aziz sancar bey yılda 5 tane acayip bilimsel makale yazıp 30 puanı kat kat geçse de makalelerden yine 30 puan alacak toplamda. demem o ki kendisi oturup biraz da ders kitabı yayınlayacak, bildiri sunacak, atıf alacak. bunların toplamından birşeyler elde edecek.

    garip bir sistem olmuş.
  • ben mi göremedim bilmiyorum ama ulusal sempozyumlara katılanlara hiç bir nane vermeyen şey.

    ayrıca akademisyenlere özetle proje yapın, proje yapın, proje yapın vaktiniz kalırsa kitap ya da kitap bölümü yazın, bir de editörlük güzel şey diyen sistem.

    enteresandır pek çok atama yükseltme kriterinde tercüme faaliyetleri yayından sayılmazken (örneğin doçentlikte hiç bir değeri yok) burada ciddi bir yayın teşvikine tabi tutulmuş.

    yönetmelikte ciddi dengesizlikler var. editör arkadaşınızsa kitap bölümü yazmaktan kolay bir şey yok. halbuki indeksli dergilerde yayın zordur, hele ssci filansa hepten zorlaşır.

    kisaca nimet külfet dengesi iyi gözetilmemiş. yurdumun uyanık akademisyenleri tarafından sömürülmeye müsait bir yapısı var.
  • energy education science and technologyde yazan üç kağıtçı akadenisyenleri zengin edecek bir yönetmeliktir. yayın ve atıftan %60 puanı en azından her yıl toplarlar.

    tübitak üzerinden bu üçkağıtcılara verilen milyonlarca para yök'ü akıllandırmamış oalcak ki, şimdi bu tür üç kağıtçılığı yeni bir fonlama sistemi buldurlar
  • ulusal ders kitabi ile sscı, scı-exp, ahcı dergilerinde yayımlanan tam makaleye aynı puanı vermesi ile beni gülümsetmiştir. ssci kapsamında bir yayın üretmek için zaman ve para harcamalarına ek olarak ciddi hakem incelemelerinden geçmek gerekir. bunu handikaplara rağmen yapmak ile ders kitaplarının aynı puanı vermesi ile beni ciddi anlamda şaşırtmıştır.
  • kimsenin bir halt alamayacağı teşvik. verir gibi yapıp vermemek ancak bu kadar olabilirdi. sosyal bilimlerde bu teşvikten tam puan alabilecek bir insan evladı var mı merak ediyorum. bu arada memurlar.net'te haberin altındaki yorumlardan birisini aktarıyorum

    -----------------
    arş. gör lisi ve 1 tane 1.sıra yazarlı scı makalen var mesela; 40*2*1*0,3=24 puanın olur. 30'un altında olduğu için hiç bir teşvik alamazsın. 40=tablodaki puandan geliyor 2=ar. gör olduğun için madde 7'nin 7 fıkrasınca belirtilen orandır. 1=1.yazar olduğun için puanın tamamını alırsın 0,3=madde 7 nin 2.fıkrasını a bendindeki çarpandır - - - güncellendi - - - 5 scı makalesi olan ar gör ise. ve her makalede 4. yazar isen; 5*40*2*0,25*0,3=30 puanın olur ve alacağın para 175 tl civarıdır. - - - güncellendi - - - örneğin aziz sancar'ın yayınlarına baktım web of science'dan. 2015 yılına ait 2 scı makalesi var birinde 1. diğerinde 4. yazar. 40*1*1*0,3=12 puan 40*1*0,25*0,3=3 puan makale için toplam puan 15. eğer bunun dışında başka bir faaliyeti yok ise aziz bey teşvik falan alamaz dı bizde olsa (makale için) . yani bu nobel'i de anlamıyorum biizim yayın teşvik yönetmeliğine göre teşvik verilecek görülmeyen birine nobel veriyorlar. trajikomik. gülsek mi ağlasak mı.. aziz sancar nobel öülünün karşılığıda bizde 24 puan. belki bu puanı da ekleyince 39 puan karşılığı teşvik alırdı. oda 300 tl bile yapmazdı
    ------------------------
  • 2016 yili icin takvimi su sekilde belirtilmistir:

    ----alintidir-----
    15 ocak 2016: başvuruların bölüm ve anabilim dalları ön inceleme heyetleri’ne iletilmesi için son gün
    29 ocak 2016: ön inceleme heyeti değerlendirme sonuçlarının akademik teşvik komisyonu’na iletilmesi için son gün
    08 şubat 2016: akademik teşvik komisyonu’nun başvuru sonuçlarını karara bağlayarak açıklaması için son gün
    12 şubat 2016: başvuru sahiplerinin kararlara itirazı için son gün
    15 şubat 2016: akademik teşvik ödeneği nihai sonuçlarının ilan edilmesi ve hesapların tahakkuka iletilmesi için son gün
    -----------------
    basvurular yoksis ustunden yapilacaktir.
    suradan giris yaparak personel islemleri > ozgecmis islemleri > ozgecmis olusturma menulerini takip ederek sisteme ulasabilirsiniz.

    dikkat etmeniz gereken onemli bir nokta akademik tesvik odenegi (ato) icin proje gorevlerinizden 2015 yilinda sonuclandirdiklariniz ustunden puan alabiliyorsunuz. ornek olarak 2014'te baslayan ve 2017 bitecek bir tubıtak projesi size bu yil degil, 2018 yilinda alacaginiz ato icin puan saglayacak. ayni sekilde yurt ici ve yurt disi arastirma calismalarinizin da 2015 yili icinde tamamlananlar degerlendirmeye alinacaklar.

    muhtemelen en cok vaktinizi alacak yayinlar konusunda uzun deneme-yanilmalardan sonra en verimli yontemin yayininizin digital object identifier (doi) numarasini girerek "getir" butonu ile dogruya en yakin bilgileri en hizli sekilde sisteme girebilirsiniz.

    sol taraftan itibaren makalenizin ulusal/uluslararasi, derginin hakemli-hakemsiz oldugu sectikten sonra girmeniz gereken onemli bir nokta yayininizi basan derginin endeks bilgisi. bunu dergilerin kendi sayfalarindan veya suradan derginin ismini sorgulatarak bulabilirsiniz.

    alan bilgisi kutuda belirtildigi uzere ato icin onemli degil, derginin genel alanina uygun bir bilgi girmeniz yeterli olacaktir.

    girisinde problem yasanan alanlardan biri yazarlar. bu kutucuga tikladiginizda acilan pencerenin en sag tarafinda "co-author"larinizi goreceksiniz. solu isaret eden mavi oklari kullanarak yazarin ismini orta bolume getirin ve yazar ekle butonuna tiklayin. cok buyuk ihtimalle "aranan arastirmaci veritabaninda bulunamadi" hatasi ile karsilacaksiniz. bu durumda sol alttaki "veritabani arama sonucunda bulamiyorum" butonuna tiklarak yazarinizi veri tabanina kaydedebilirsiniz. eger duzgun yapilirsa ayni yazarla birden cok yayininiz varsa bir sonraki adimda vakit kazanabilirsiniz (bunu deneyip konfirme etmedim). yalniz dikkat edin, yazar arama islemi sirasinda isim-soyisim alanlari (muhtemelen bir bug yuzunden yer degistiriyor), yanlis siralama ile ekleme yapabilirsiniz. ortadaki cift yonlu oklar ile bu durum duzeltilebiliyor. bu asamada kendi isim ve soyisminiz, unvan ve kurum bilginiz hali hazirda orta pencerede bulunuyor olmali. soldaki buyuk arti isareti ile kendinizi de alttaki yazarlar listesine dahil edin. makaledeki basim sirasina ve gorev dagilimina gore sagdaki alt ust oklarindan siralamalari duzgun bir sekilde ayarlayin. yazar isimlerinin ustunde cift tikladiginiz zaman her yazarin makaledeki rolu icin ayri bir pencere aciyor. bu bilgileri dogru girmeniz onemli zira hesaplanacak puanlama "first author", "senior author" ve "corresponding author" icin daha fazla. eger yanlis anlamadiysam first authorlarin puanlamasi otomatik olarak yapiliyor. eger corresponding author danismaniniz ise onlari da girmeyi unutmayin. bazi makalelerde "first author" aslinda iki ogrenci icin esit olarak belirtilir, eger boyle bir durumunuz varsa kendinizi de "senior author" olarak girebileceginizi tahmin ediyorum (konfirme degildir).

    yazarlari tamamladiktan sonra bu pencerede girilmesi gereken diger onemli nokta toplam atif sayisi. yonetmelige gore burada herhangi bir endeks bilgisi istenmedigi icin bu bolume google scholarda makalenize basildigi zamandan beri yapilan toplam atif sayisini girebilirsiniz. bu arada eger makaleniz kabul edilmis ama henuz doı atanmamissa, o makaleleri maalesef giremiyorsunuz.

    degisiklikleri kaydedip ciktiktan sonra makale bilgilerinin siralandigi tablonun en sagdan bir onceki atıf linkine tiklayin. ato hesaplamasindaki atif puanlamasi bu pencerede girdikleriniz ile hesaplanacak bilginiz olsun. sizden istenenler basmis oldugunuz yayina sadece ama sadece 2015 yili icinde yapilan ulusal ve uluslararasi atif sayilarini dogru bir sekilde girmek. bu bilgilere en kolay web of science (wos)'da makalenize tikladiktan sonra (eger researcher ıd kullaniyorsaniz oradan da ulasabilirsiniz) sag tarafta "citation network" altinda "xy times cited" linkine tiklayin. acilan yeni pencerenin sol kisminda hangi endekste makalenize kac tane atif yapildigini gorebilirsiniz. sol frame'de asagiya dogru kayarsaniz citation'larin yillara gore sayilarinin verildigi "publication year" filtresini goreceksiniz, buradan 2015 yilinda yayininiza yapilan atif sayisini ogrenebilirsiniz. eger atiflarin tamami wos core collection icindeyse isiniz nispeten kolay, buldugunuz 2015 sayisini yoksıs'teki pencerede sscı, scı-exp, ve ahcı kutucuguna girebilirsiniz. eger yapilan atiflardan baska endekslere kayitli olanlar varsa isiniz biraz daha vakit alacak zira o atifin 2015 icinde yapilip yapilmadigini bulup, hesaplamadan dusmeniz gerekebilir. sol frame'deki "document type" filtresi yine ayni penceredeki kitaplardan sizin yayiniza yapilan atif sayilarini bulmanizda yardimci olacaktir. bir diger yaklasim ise, google scholardaki toplam 2015 atiflarinizdan (arama yillarini 2015-2015 secerek filtreleme yapabilirsiniz), wos endeksindeki atiflarinizi cikararak diger endekslerdeki atif sayinizi bulabilirsiniz.

    bu pencereyi kapatmadan once hesaplanan atif ham puan hanesinde rakam oldugundan emin olun, aksi takdirde bir yerlerde eksik bilgi girilmis demektir. sunu belirtmekte fayda var, eger atıf sutununun hemen solundaki ham puan sutununda puan goremezseniz telaslanmayin. bu sutunda sadece 2015 yili icinde basilan yayinlarinizin puani gosteriliyor. yani ato icin "yayin" kategorisinde alacaginiz puanlar. "atif kategorisinin puanlari az once kapattiginiz penceredeki ham puanlardan gelecek.

    ana sayfaya donmeden once makale disinda yaptiginiz diger yayin faaliyetlerini de (kitap, teblig, editorluk, yayin hakemligi vs) benzer sekilde doldurun. yalniz tebliglerin de doı, ısbn numaralarinin olmasi ve basilmis olmalari gerekiyor. yonetmelikte her ne kadar poster gibi bidirilerden de puan alabilecegi belirtilse de puan aliniyor gibi gozukmuyor.

    ana menuye dondukten sonra girilecek diger faaliyetler nispeten daha kolay. puan getirecek diger ana faaliyetler: sergi, tasarim, patent, ve oduller. yukarida bazi entrylerde 30 puan gecilmezse o kategoriden 0 puan alinacagi gibi bilgiler var. bunun dogru olmama ihtimali yuksek zira en son olusturdugunuz ciktida toplam puaniniz her farkli kategoriden gelen (30'dan dusuk olsa bile) net puan olarak hanenize yaziliyor ve bu puanlarin genel toplamina gore hesaplaniyor. sadece ham puaniniz 30'dan fazla ise hesaba giren net puaniniz 30'u gecemiyor. bir de hatirlatmakta yarar var, toplamda 9 kategori bulunuyor ve ornegin 4 kategoride 30'ar net puan alsaniz bile toplam puaniniz 100'u gecemeyecektir, bilginiz olsun.

    tum bilgiler sisteme aktarildiktan sonra sol alt tarafta kisisel bilgiler kutusunun altindaki "akademik tesvik basvuru" linkini tiklayarak ilerleyin. sonraki butonlarini takip ederek faaliyetlerinizi listeye ekleyeceginiz menuye geleceksiniz. burada yukarida ozenle girdiginiz ve 2015 ato'nuzun hesaplanacagi faaliyetleri secerek alt pencereye eklemeniz gerekiyor. en son pencerede evrak olustur linkinden ciktinizi alabilirsiniz. bu dokumani imzaladiktan sonra en bastaki takvim uyarinca bagli oldugunuz birimlerdeki on inceleme heyetine teslim etmeniz gerekiyor.
  • pek teşvik edici olmamıştır. bir hukukçu yani sosyal bilimler alanında biri olarak söyleyebilirim ki puan alınabilecek en önemli alan makaledir. bu alanda nitelikçe iyi hatta nicelikçe de fazla yayın yapsanız dahi en fazla 30, yani teşvik ödemesi için gereken minimum puanı alabiliyorsunuz. bunun dışında atıflardan alabilirseniz alırsınız. ancak bu da kısa vadede sizin elinizde bir durum değil. başka da alabileceğiniz puan neredeyse yok. hesaplamalar doğruysa 5-6 nitelikli makale yazabilen bir ar-gör aylık 150-170 tl dolayında bir teşvike sahip oluyor. ha zaten yazan için en azından masraflarını çıkarması bakımından mantıklı olur ama asla bir teşvik değildir. hiç kimse bu oranda bir ödül alabilmek için motive olmaz. gider 2 bilirkişi raporu yazar, danışmanlık yapar vs. asla bir motivasyon oluşturmayacaktır.
  • bence bu akademik teşvikten ziyade akademik bonus olarak adlandırılmalı. zira, alınacak ücretlerin pek de teşvik edici bir yanı yok. alınacak ücreti küçümsediğimden değil bu söylediğim. ancak, araştırma görevlilerini hariç tutarsak, ders veren öğretim elemanları buradan alacakları 250-300 tl ücret yerine bir ders fazla alarak (hele de ikinci öğretim dersiyse bu) bu teşvik möiktarlarına çok yakın hatta ünvanı dikkate aldığımızda daha fazla bir kazanç sağlayabilirler.

    teşvik dendiğinde, adı üstünde, buradan alınacak ücretlerin oldukça cezbedici olup akademisyeleri daha fazla çalışmaya teşvik etmesi akla geliyor. ama ben bu yönetmeliği okuduğumda ve alınacak ücretleri gördüğümde bunun daha ziyade bonus olduğunu düşünüyorum. yani çalışmalarımız yaptık ve bir ödenek veriliyor. e iyi o zaman alalım. yok 30 puanın altında kaldıysa o da problem değil. seneye bakarız diyor herkes. teşvik bunun neresinde?

    şimdi bir doçent olarak, 1 sci makale (4. yazar), 3 ulusal hakemli makale ( öğrencilerimle yazdığım 2 tanesinde ikinci, diğerinde 3ncü yazar), 2 tamamlanmış projede araştırmacı ve makalelerime toplam 30 atıfa (27si scı/sscı dergilerinde atıf) sahip olduğum bir yılda 48,4 puan karşılığı eğer 318tl alacaksam bunun neresi teşvik edecek beni? bakın 3 kredilik bir ders fazladan alsam bir dönemde, 4 haftalık bir ayda alacağım ek ders 250 tl civarında, gece dersiyse bu o zaman 700 tl civarında. neyi teşvik ettin sen şimdi???

    kaldı ki bu sene denk geldiği için oldu bu tür bir çalışma protföyüm. kimseyi yanıltmaya gerek yok. türk bir akademisyenin akademik hayatında aynı senede uluslararası indeksli yayın (lar), kitap, tamamlanmış proje, atıfı bir araya denk getirmek zaten ancak 1 ya da 2 defa oluyor (mühendislik bilimleri için söylüyorum). buna ne zaman, ne bütçe, ne de efor yetiyor. bunları başaranlar da olabilir sıklıkla ama eminim sayıları bir elin parmağını geçmez. oysa bizim derdimiz minimum eforla çalışan akademisyenleri daha fazla çalışmaya teşvik etmek olmalı diye düşünüyorum. yoksa çalışanlar zaten çalışıyor. karşılığını da yrd. doç. , doç ve profesör kadrolarına yükselerek alıyorlar. 25 sene yrd. doç. kalan, 15 sene doçent kalan akademisyenleri nasıl teşvik edeceğiz daha çok çalışmaya? işimiz bu olmalı.

    peşin peşin edit: yanlış anlaşılmasın ben çok çalışıyorum diye yazmadım geçen yılki çalışmalarımı. ancak teşvik ödeneği filan denince akademik camianın dışında kalan arkadaşlarımız başka türlü düşünüyorlar. o nedenle örnek hesaplama olsun diye yazdım.
hesabın var mı? giriş yap