• mayıs ayı içerisinde axess kredi kartım ile birden fazla yurt dışı alışverişi yaptım. son işlemimde dolar kuru akbank sitesinde 5.84 iken 1000 dolarlık işleme 5.966 tl kur üzerinden 5966 tl provizyona işlem yansıtıldı. daha sonra bu işlemin dönemiçi işlemlere geçerken bu sefer 6.08 üzerinden hesaplanarak 6085 tl yansıtıldığını gördüm. internet bankacılığı üzerinden canlı yardımdan bu işlemlerde kur nasıl belirleniyor diye sorduğumda bana güncel banka kurlarının geçerli olduğunu iletmişlerdi.
    sonuç olarak dolar 5.84 iken yaptığım işlemden 250 tl'ye yakın fazla ve haksız şekilde alınmıştır. konu ile ilgili bddk'ya da şikayetimi ilettim.

    bankaya yaptığım başvurunun sonrasında ise tam bir kepazelik örneği cevap geldi.

    "döviz kurları ile ilgili iletiniz bankamızca incelenmiştir. döviz alım/satım kurları piyasa koşulları göz önüne alınarak, piyasadaki dalgalanmalara paralel olarak belirlenmektedir. yurt dışı piyasaların kapalı olduğu ve kurların esnekliğinin yüksek olduğu günlerde alım satım makası daha açık olabilmektedir. bilgilerinize sunar, bankamız ürün ve hizmetlerine gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz."

    cevapta ne bir detay var, ne işlem saatindeki kur bilgisi, ne de teknik bir hesap detayı.

    not: işlem yaptıktan sonra dolar kuru bugüne kadar en yüksek 5.89 u görmüstür.
  • akbanktan nefret etmeme sebep olan olaydır. bende de aynı durum var, döviz ekstresi € seçmiş olmama rağmen € kullanmayan hırvatistanda kronu yine çevirmişler tl ye üstüne bindire bindire
  • aynısı tarafıma uygulanmıştır qnb finansbank tarafından. kur 5.81 iken 5.95 olarak hesaplanmıştır. mesai saatleri içinde yapmıştım halbuki işlemi
hesabın var mı? giriş yap