• merhaba sözlük;

    olay öz kardeşimim başından geçiyor.yakında düğünü olacağı için yeni ev eşyaları alışverişi yapıcak olan kardeşim 28.02.2020 tarihinde akbatı avm çetinler arçelik mağazasına gidiyor.baştan aşşağı bütün beyaz eşyalarını seçiyor ve hatta peşin ödeme yapıcam dediği için ekstra indirim bile yapılıyor.kardeşim evinde tadilat olduğunu tadilat bittikten sonra teslim alıcağını söylüyor.sonraki gün kardeşimin mail adresine fatura gönderiliyor.

    gariplikler burdan sonra başlıyor.

    alışveriş istanbul esenyurt ilçesinde bir mağazadan yapılmasına rağmen fatura tekirdağ adresli bir yerden kesiliyor.

    kardeşim 01.03.2020 tarihinde mağazaya beyaz eşyalarının teslim edilmesini bildirmek için gittiğinde kardeşime mağazanın devrolduğunu söylüyorlar.kardeşime bir numara verip (gerekirse numarayı paylaşırım) o numaradan yardımcı olunabileceğini söyleyip yapıcak birşeyin olmadığını söylüyor.

    kardeşim bu numarayı aradığında 12.03.2020 tarihinde teslimat yapılıcağını söylüyorlar.verilen tarihte kimse ne arıyor ne geliyor.tekrar aradığında 16.03.2020 tarihinde eşyaların teslim ediliceğini söylüyorlar.yine kimse gelip gitmiyor.tekrar aradığında 21.03.2020 tarihinde eşyaların teslim ediliceğini söylüyorlar.bu tarihte de kimse gelmiyor ve kardeşim aradığında telefonu kimse açmıyor.

    sonrasında 25.03.2020 tarihinde arçelik servisi kardeşimi arıyor eşyaları teslim etmek için randevu istiyor.ancak ödemesi yapılan eşyalar 7 parça teslim ediliceği söylenen eşyalar 4 parça.toplamda 14 bin tl ödeme yapmış kardeşim az bi para değil ve teslim edilcek eşyaların arasında en önemlileri sayılabilicek televizyon, buzdolabı ve fırın yok.tam 3 sefer arçelik merkezine konunun çözümü için kayıt açtırıyor fakat arayan soran kimse olmuyor.

    kardeşim durumu mağazadan aldığını bir merkez mağazası numarasına iletiyor.ordaki personel de korona virisünden dolayı mağaza müdürünün olmadığını yardımcı olamıycağını söylüyor.

    daha sonra akbatıdaki çetinler arçelikten ilk aldığı ve daha sonrasında cevap vermeyen numara whatsapptan cevap veriyor ve yardımcı olamıycaklarını söylüyorlar.kardeşim polise gideceğini söylediğinde de “istersen arçeliğin merkezini de ara” gibi terbiyesizce cevap veriyorlar.

    şimdi yeni evlenicek kardeşim parasını ödediği halde eşyalarını alamıyor ve bu mağduriyetinin sorumluluğunu üstlenen bir tane arçelik peroneli ya da sorumlusu ortada yok ve hatta dalga geçiyorlar resmen.şimdi polis karakoluna şikayet etmeye gidiyor.gelişme olursa ekliyeceğim.

    edit:karakoldan kaymakamlığa yönlendirmişler.kaymakamlık da bizim limitimizi aşıyor diyip bakırköy tüketici mahkemesine yönlendirmiş.gelişme olurda ekliyeceğim.

    edit 2:yine mağazadan ulaştılar ürünleriniz hazır diye, servisi aradık hayır hala eksik diyorlar dalga geçer gibi.
    ayrıca arçelikten inceleme yapmak için ulaştılar kardeşimin iletişim bilgilerini verdim.umarım sorunumuz çözülür.

    edit 3:bu gün faturada yazan tekirdağ’da bulunan mağzaya gidiyoruz.bakalım burdan ne sonuç çıkacak gidip göreceğiz.

    edit 4:servisten aradılar.servis başka mağazadan ürünlerin tamamlanıp teslim edileceğini söyledi.bu kadar gün bu kadar telefon, uğraş umarım bu sefer eşyaların tamamı gelir.

    son edit:arkadaşlar eşyaların tamamı bu gün geldi.ilgilenen ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.
  • heh böyle rezaletlerde gelin. ülkenin iyice amına koyuldu. hemen cimer mimer her yere iletin. tüketici hakları ne varsa acımayın. koronayı fırsat bilip kaybolmuşlardır
    10/10 rezalet
  • yazarın mağazaya ısrarla “mağza” demesi kadar büyük bir rezalet.
  • büyük rezalet
  • rezaletin bile olağan akışına ters gelebilecek rezalet. rezalet puanım 10/10.

    paranı almış faturanı kesmişsin, isterse o arada beş kere el değiştirsin , sen o malı teslim edeceksin kardeşim!

    ilgi göstermeyen arçelik merkezine de yazıklar olsun. bir firmanın imajı böyle böyle batırılır.
  • ülkenin iyice vahşi batıya evrildiğini gösteren rezalet.
    arçelik bu işin salgın sonrası da olduğunu unutmamalı.
    düzgün hizmet için illa bosch mu alalım?
  • parayı trink diye sayıp; parayı verdiğine ve aldığı eşyaların niteliğine dair bir belgeyi hemen almamak daha büyük rezalet. yine de geçmiş olsun.
  • teslim edilmeyen mal da "ayıplı mal" sınıfına girer. bu durumda bir seçenek de iade sürecini başlatmaktır. "iade" denilince herkes bir zıplar.

    bu arada satış gerçekleştikten sonra ürünlerin nakliyesi ve kurulumu artık servis sorumluluğuna girer. yani satıcı aradan çekilir. bu nedenle şirketin tüketici hizmetleri birimine, hatta bizzat bağlı olduğu bölge yöneticiliğine başvuruda bulunulmalı. çok sinirlenmiş bile olsanız sakin ama kararlı biçimde probleminizi ve ne beklediğinizi anlatın; uygun bir çözüm önereceklerine eminim. (bu vaka özelinde değil, benzer bütün problemlerde arçelik dışındaki kurumsal markaları da kapsayacak bir öneridir.)
  • elinizde fatura varsa ve faturada detay yazıyorsa ya iade alırsın ya da eşyayı eşek gibi teslim ederler merak etme.
  • rezalet gibi rezalet 10 üzerinden 9.5.
hesabın var mı? giriş yap