• 3 yıldır efendim zorlarsan 4 yıl. fakat türkiyede 6 aydır. millet telefonun garantisi bitmeden telefonu değiştiriyor.
  • 24 aydır bu telefonların ömrü . 24 ay taahhüt ile alırsın telefonu ve taahhüt bittigi gibi telefonda biter gider bir taahhüte daha imza atarsin. sonuçta kazanan belli.
  • iki temel ilke üzerine kurulu ömür:

    ya ödemesi ya da garanti süresi bitene kadar.
  • yere dusene kadardir.
  • cevabını ciddi şekilde benim de merak ettiğim sorudur. halalarımdan biriyle iddia'ya girdik. iphone 4s aldı ilk çıktığı zamanlarda ve hala kullanmakta. iddia şöyle başladı: bu halam her şeyi aşırı düzgün kullanan biridir. önceki telefonu nokia'yı(modelini hatırlamıyorum) 10 ya da 12 sene kullanmıştı. ben de akıllı telefonların o kadar ömrü olmadığına inanarak ''bu öyle olmaz'' dedim. o da ''buna o kadar para verdiysem 15 sene kullanırım'' dedi. zıtlaşmaya başladık. ''kullanırsam ne vericen'' dedi. ben de ''15 sene sonra hangi telefonu istersen onu sana ben hediye edicem'' dedim. mümkün mü böyle bir şey gerçekten merak ediyorum.

    halamın telefonu nasıl kullandığına gelirsek öyle çok hatta hiç kapsamlı değil. telefonla konuşsun, whatsapp'ten resim, mesaj falan göndersin. en son safaride takılmayı bile bilmiyordu. ama bilemiyorum belki öğrenmiştir onu. bu şartlarda mümkün müdür 15 yıl merak etmekteyim.

    edit: yazarlardan aldığım mesajlar kadarıyla maksimum süreyi veren arkadaş bile 8 yıl demişti, son aldığım mesajla batarya değişimi yapılırsa çok zor olsa da imkansız değil dedi bir yazarımız. artık bakıcaz :) benimle birlikte sonucu şimdiden bekleyen yazarlar bile oldu. hep birlikte bekleyelim bari sonucu.

    edit2: kullanmaya devam ediyor. gerçi erken oldu bu edit. daha sözlükte bile kullanan kişiler vardır :)

    edit3: arkadaşlar kullanıyor hala. tarih: 03.05.2019 :)

    edit4: müjde arkadaşlar, önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde değişiyormuş telefonu :) geldiğinde iphone 12 pro mu ne haltsa ondan alacakmış. ama ben okul taksitlerime verdiği destekten dolayı alacaklarımdan feragat ettim. bu entry de burada dursun :)
  • htc one m7 kullanıyorum. 2 sene dolmak üzere, garantisi dolmadan servise gönderdim kamera vs sorunları için. eğer düzgün bir şekilde yapılırsa en az 1 sene daha kullanabileceğimi düşünüyorum. 1 sene de kör topal götürse 4 sene yapar. alırken 4-5 sene kullanırım diye düşündüğümden amacıma ulaşmış olurum. çevremdeki insanlar da genelde 4 sene civarı bir kullanım sergiliyorlar. ortalama 4 senedir.
  • cebindeki paranla ters orantılıdır.
  • acik ve net konuşuyorum.zorlarsan 3 yildir.yoksa 2 yildir.

    yapacak bi sey yok her zaman dedigim gibi kapitalist düzen.
  • 3 senedir kullanıyorum hiç de bir sorun yaşamadım.
  • gittikçe kısalan ömürdür
hesabın var mı? giriş yap