• kısır, verimsiz.
  • sonu olmayan...
  • a.k. partisinin vatandasa buyuk hizmeti.

    efenim bu merkez kendi deyimiyle soyle bir gorevi ifa etmektedir:

    "akim sayesinde vatandaşımız ile parti teşkilatları, milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşları arasında sağlıklı bir iletişim sürecinin oluşturulması sağlanmaktadır." (bkz asagidaki linklerden 2.)

    ya da soyle de ifade etmisler.

    "a.k. partisi devlette yalın yönetimin sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, devlet-millet kaynaşmasının gerçekleşmesi ve e-devlet projelerinin bir parçası olan, yöneten ile yöneticiler arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, vatandaşlarımızın sorunlarını en kolay şekilde yetkili kurum ve kuruluşlara ulaştırmasını, böylece sorunların çözümlenmesini hedef alan yepyeni bir projeyi hayata geçiriyor." (ayni linkten)

    yani nedir? devletle ilgili sorunlarinda vatandas akim'e gelecek, akim devleti harekete gecirecek, vatandasin sorunu hallolacak. efenim elbette devletin vatandastan topladigi vergiler ile sagladigi hizmetin iktidardaki partinin ofisleri vasitasiyla son kullaniciya aktarilmasi serbest hizmet piyasasi ve demokrasinin geregidir. devletin makamlarinin gordugu is icin partinin ovunmesi kadar dogali da yoktur, neticesinde devlet parti, parti de devlet degil midir? bu o kadar ileri bir demokrasi anlayisinin urunudur ki, batili ulkelerde bile boyle bir sey bulamazsiniz. onlarin nisbeten ilkel demokrasilerinde boyle yapilasmalar bir partinin devlet uzerinde egemenlik kurma cabasi olarak algilanir, yok yere korkulur. oysa a.k. partisi birtek vatandasa hizmeti dusunur, buna inanmayanlar karsi partidendir, muhalefettir. gelip a.k. partisinin sevkatli ve comert kollarina biraksalar kendilerini halbuki her isleri hallolacaktir.

    ama efendim siz bana inanmayin, buyrun kendiniz okuyun ne boyuk bir hizmetmis bu:
    http://www.akparti.org.tr/akim/
    http://www.akparti.org.tr/…ailiskiler/akimnedir.htm
    http://www.akparti.org.tr/…aber_id=18902&kategori=1
    (akim'in bazi marifetlerinin dokumu. anlasiliyor ki akim belgesiz uluslararasi cek-senet ve borc tahsili, ahlak polisligi ve jurnalcilik portali gibi bazi ilave islevleri de yerine getirmektedir)

    hepimize hayirli olsun efenim.
  • clientelism, patronaj vs. ucuncu dunya siyasetinde de turk siyasetinde de yeni mefhumlar degildir ama hic bu kadar da kor kor parmagim gozune versiyonunu gormemistim. siyaset bilimi literaturune giresi.

    (bkz: clientelism)
  • eski dilde; neticesiz, beyhude.
  • çizgi roman kahramanıdır.. 50'li yılların başlarında italya'da çizilmeye başlanan akim neredeyse bire bir tarzan'ın hikayesini kopyalamıştır.. tipi, kıyafeti vs. ile de tam bir çakma tarzan'dır.. sadece kullanılan isimler farklıdır.. bir de ormandaki hayvanlar zembla'da olduğu gibi konuşabilmektedirler.. işin ilginç yanı 60'larda türkçe olarak da basılan akim'in maceralarını biz "tarzan" ya da "süper tarzan" olarak okuduk.. yani kandırıldık.. bizimkiler hazır tarzan popülerken yeni bir isimle ortaya çıkmayı gereksiz buldular herhalde.. bir de telif melif işleri vardır tabii..
  • her talebime zekice cevaplar vererek beni başından savan oluşum. zekliklerini takdir ediyorum ama hizmet yok, umrumuzda değilsiniz mesajını net veriyorlar.
  • sonuçsuz, başarısız.
  • ak partinin yeni çözüm platformu.

    diğerleri için;
    (bkz: bimer)
    (bkz: cimer)
  • sevgilimle sarılıp öpüşürken dudak 69'u yapmaya kalkıştık, gülüşmekten akim kaldı.
hesabın var mı? giriş yap