• internet kafe programı yapan akınsoft firmasının kurduğu robot fabrikası.
  • açıkçası beni şaşırtan bir firma olmuştur; 20 milyon yatırımla önemli robotlar geliştirmişler; konya'da böyle şeyler yapılıyor olması gurur verici. üstelik devlet desteği de yok. webtekno ziyareti oldukça eğlenceli olmuş.

    https://www.youtube.com/watch?v=4lmccg8l9so
  • videodaki big dog benzeri bir robot; onlarca sensör, motor, motorların sürücüleri, bunların tamamından gelen sinyalleri işleyen, varsa yapay zekası ile karar verip ilgili eklemdeki motor'a nanosaniyeler frekansında komut gönderen bir merkezi ünite, mekanik olarak bir dayanım, güç, denge hesabı sayamadığım yüzlerce faktör barındırıyor.

    sadece ayakta duran bir robotu elinizle ittirdiğinizde, düşmemek için bir iki adım geri gitmesi, dengesini toparlayıp tekrar olduğu yere gelmesi işleminin arkasında yıllar süren ar-ge çalışmaları yatıyor.

    robot, yapay zeka konuları maliyetli çalışma alanları. bu adamlar bir koç, sabancı, zorlu değil. internet cafe yazılımıyla işe başlamış akınsoft olarak çeşitli yazılımlar geliştirmiş ve varını yoğunu robota dökmüş adamlar. bu işi kendi kısıtlı bütçeleriyle yürütüyorlar. videoda robot dışında etrafa göz gezdirirseniz; nice cnc makinaları, torna tezgahları, pres makinaları göreceksiniz. bu aletler pahalı aletlerdir. operatörleri bile mühendis maaşıyla çalışır.

    videoda gördüğünüz çok basit olabilir, belki öyledir de. ancak bu da bir şeydir. devamı gelirse, ki gelecektir; çok daha fonksiyonel olacaktır. malumunuz boston dynamics'in atlası gökten zembille inmedi.

    edit: imla.
  • dalga geçmeye çok müsait oldukları kesin. akp seçmeni kafasıyla olaya yaklaşılmasının da pek mümkün olduğunu görmek zor değil.

    ama boston dynamics'le karşılaştıranların da pek olgun insanlar olmadıkları ortada.
    yazılıma yeni giren birinin hemen bill gates'le, küçük bir mağaza açan girişimcinin jeff bezos'la, cami imamının muhammed'le karşılaştırılıp aşağılanması gibi saçma bir mantık.
  • (bkz: facepalm)
  • bu robotlar bana yazılımına bir tane (bkz: ceyd-a) tarzı bir asistan eklenmiş şişme kukla ve uzaktan kumandalı kepçe gibi geliyor.
  • aşağıdaki linkte kullandıkları sistem ve geliştirdikleri ürünler hakkında teknik bir makale paylaşmışlar.

    aros: akınrobotıcs operatıng system” robot programlamanın arka yüzü
  • türk insanının vergisiyle ayakta tutulan lamer firması. iddia ediyorum 500 sene de fonlasanız bu asalaklar ekonomik değeri olan bir şey üretemezler.

    avrupa'da abd'de liseli çocukların babalarının garajında yaptığı ürünler bile daha gelişmiştir.

    şu asalakları desteklemek yerine üniversitelerin özerk yapısını korumasını sağlayın, adam akıllı ödenek verin, abuk subuk kasabalara açılan ve milyonlar dökülen üniversiteleri kapatın. bizim gençlerimiz uygun rekabet koşulları sağlandığında diğer modern ülkeler gibi üretken olabilirler.

    hakaret etmemek için kendimi zor tutuyorum, şunları yazmak zorunda olmak bile çok acı. devlet büyüklerinin bu tip temel ilkelerden haberleri bile yok. oo teknoloji alalım bi dal diyip milletin parasını bu asalaklara yedirmesi kanıma dokunuyor. yazıklar olsun. abv
  • bunlara verilen parayı sanayi ustasına versen daha iyi iş çıkartır.
hesabın var mı? giriş yap