• (bkz: yeni akm projesi/@goldencrab)

    hoşçakal eski türkiyemizde kalan sevgili akm :'(

    seni koruyamadık tıpkı cumhuriyeti koruyamadığımız gibi, tıpkı atatürk'ün değerlerini ve hatırasını koruyamadığımız gibi, tıpkı ölen canlarımızı koruyamadığımız gibi, tıpkı havamızı, suyumuzu, toprağımızı, tohumlarımızı, okullarımızı, emek sinemamızı ve daha birçoğunu koruyamadığımız gibi. o ihtişamlı operalardan bazılarının sonu gibi kötüler ve barbarlar kazandı ve biz pasifliğimizle ve goygoyculuğumuzla kaybettik. gelecek nesiller ahmaklar sürüsü diyerek lanetle anacaklar bizleri. hakettik hepimiz. söyleyebilecek başka sözüm yok.
  • yerine çok daha güzel, çok daha modern ve işlevsel olan gurur verecek bir eser yapılacak.
    yeni projenin animasyonlu görüntüleri internette mevcut ilk kazma vuruldu.
  • yanlış tasarlanmış, yanlış inşa edilmiş ve ismine yakışmayan bir binanın yeniden yapılmak üzere yıkılması. darısı atatürk olimpiyat stadı'nın başına.
  • yerine daha iyi bir yapı aynı işlevde kullanılacaksa harika olur.
  • kuşkusuz ki bir şeyi yıkıp daha iyisini yapabilirsin. parayı bastırdıktan sonra herşey olur. ancak yıktığın şey bir dönemin, o dönemin insanlarının, toplumunun çabasını gösterir. o dönemin zevkini, kültürünü yansıtır. bu nedenle yapılması gereken, o çabanın ve kültürün ürünü olan eseri, toplum hafızasındaki anılarını muhafaza etmektir.
  • defalarca sahneye çıktım orada, defalarca da izleyici oldum. provalar yaptım, üst katta, restaurantındaki sohbetler unutulmazlarım arasında..
    zorlukları vardı sanatçılar için, bir o kadar da hoşlukları ve anıları.. bir simgeydi, daha iyisi yapılır umarım, dev eserlere sahne olabilir belki de ama o ya da bu , bu başlık canımı ve anılarımı yıkıyor..
  • bazı yapılar dönemin temsilcisidir. akm de cumhuriyet mimarisini temsil eder idi. mesele daha iyisini yapmak değil, yapıları yarına aktarabilmektir.

    hala bunu anlamayan, daha moderni yapılacak diyenlere şaşırıyorum.
    başka yere yapılsın isterdim daha iyisi, daha moderni o zaman o da bu dönemi yansıtırdı, yarın da onu yıkıp yerine yenisini yapmak isteyene karşı çıkardık o zaman.

    üç gün sonra başka biri de çıkıp dolmabahçe’nin, beylerbeyi sarayı’nın yerine daha iyisi daha modernini yapacağım derse ona da mı tamam diyeceğiz. üç tane avrupa şehri gördüm eski binalarla dolu salak mı bu adamlar daha iyisini, modernini yapmıyorlar onları yıkıp?

    tanım: bir döneme tanıklık etmiş yapının yıkılarak tanıklığın yok edilmesi, hafızanın ölümüdür.
hesabın var mı? giriş yap