• islam'ı değil müslümanları araştırma ve iman zayıflığından ileri gelen durum.
  • sistemler ve emperyal güçler fiziki mudahelede bulunmadığı, ya da bulunmasında sakınca gördüğü gelişmemiş ya da gelişmekte olan ülkelere kendi sistemlerini entegre edecek, yöneticiler atarlar.. güçleri her zaman buna yetmiştir ve yetmeye de devam edecek gibi gözüküyor
  • vallahi de billahi de namaz kılıyordum lan. 15 senede herifler yüzünden dinden imandan soğudum. o arsızlıkları, ikiyüzlülükleri, paraya düşkünlükleri. iğreniyorum. bence akp biraz daha devam etsin ateist insanların sayısı gün geçtikçe artar.

    adamlar yalan makinası. camiler dolusu yalan var. ondan sonra inkar. birileri ortaya saçıyor, bunlar inkar. kokuştunuz iyice. bu ülkede islam'ı melih gökçek temsil ediyorsa, oturun bir düşünün. biz bu dine ne zarar verdik böyle diye.
  • dinden soğumanın sebebi burada dinin yobazlaştırılması, vahabi islamı halini almasıdır. bunu destekleyen arkadaşlarım da var ve çoğu önemli olan niyet diye gezerken kol kola değince korkuyor resmen. akp döneminde bu niyet önceki dönemlere oranla daha çok bozulduğundan olabilir.
  • ıslama en buyuk zarari verenlerin yine islam inancini benimseyenler oldugu tartismasiz gercektir hatta yusuf islam'in bu baglamda edilmis anlamli bir sozu vardir. ancak her ne olursa olsun dunyevi mesgalelerden siyasi dusunce ve eylemlerden nem kapip kisinin uhrevi hayatini tehlikeye atip inancsal yonunun zayiflamasi bana pek mantikli gelmemekle birlikte yine de empati yapinca kisinin eger inanc yorumlamasina uygun dusmeyen otoritel uygulamalara maruz kalmasi sonucu nesnellesebiliyor.
  • cuma hutbelerinde politik vaazlar verdirmeleri nedeniyle, beni cuma namazından, bugünkü diyanet fetvası ( kızına şehvet duyan baba) nedeniyle de, bunlar müslümansa ben değilim diyerek +1 ile katıldığım durumdur.
  • herhangi bir kişi ya da davranış seni inandığın dinden soğutabiliyorsa sen o dine hiçbir zaman inanmamışsındır zaten kardeşim. geçeceksiniz bu işleri.
  • samimiyetsiz bir eylem.

    öbür tarafta anlatırsın "bunlar beni soğuttuydu valla yoksa ben çok acayip inançlıydım" diye.

    umarım kendini de soğutabilecek bir şeyler bulursun o zaman.
hesabın var mı? giriş yap