*

  • hükümetin kafasına göre istediği kişinin yurtdışına çıkışını engellemesi olayıdır.

    iç basinda yer bulmasa da olaylar şöyle gelişiyor ; işadamı , gazeteci , öğretmen , bürokrat veya sıradan vatandaş havaalanı gidip pasaport kontrolüne girdiğinde pasaportunun geçersiz olduğunu öğreniyor ve uçağa binemiyor. pasaport şubesine gidip olayı araştırdıklarinda pasaportlari için kayip bildirimi yapıldığını sistemde kayıp olarak göründüğü söyleniyor.

    ılgili kişiler böyle bir bildirimde bulunmadiklarini , pasaportlarinin yanlarinda olduğunu söylese de polisler bişey yapamayacaklarini iletiyor.

    özetle hükümet sizi mahkeme kararı olmadan istediği gibi tr dışına çıkmanizi engellemesi olayidir.

    yabancı arkadaşlardan gelen linki de iletelim kaynak isteyenlere ;

    kaynak
  • şaka gibi görünen ama akp türkiyesinde gerçek olan olay.

    kişi kendinden bilirmiş herkesi , akpnin yemlediği akitler gelip burda yemleme yazarlıktan bahsederek, "saçmasapan bir safsata" diyorsa vardır bir gerçeklik.
  • "...yurtdışı çıkış yasağının normal koşullarda mahkeme kararıyla verilmesi gerekir.

    ama ohal’in ardına saklanan akp iktidarı, tüm hukuk kurallarını çiğneyerek hakkında soruşturma ve dava süren kişilerin seyahat özgürlüklerine dilediğince el koyabiliyor. eğer bir soruşturma yoksa onun da kolayını bulmuş. zayi, kayıp kutucuğu boş duruyor. pasaportunuz elinizde olsa bile ‘birileri’ sizin adınıza kayıp başvurusu yapmış olabilir. nasılsa hukuk çoktan askıya alınmış, daha doğrusu aslında pasaportunu değil hukukunu kaybetmiş bir ülkedeyiz artık..."

    ayşe yıldırım
hesabın var mı? giriş yap