• ateş ilyas başsoy'un pegasus yayınlarından çıkan yeni kitabı. kitap başsoy'un yürüttüğü ve kazandığı antalya seçim kampanyasından yola çıkarak adından da anlaşılacağı üzere akp ve chp analizi yapıyor. kararsız seçmenleri selim türkhan olarak adlandırarak, sonuçları onların belirlediğini ve bu kitlenin selim türkhan partisi olduğunu ve partilerin seçimleri onları ikna ederek kazanabileceğini anlatıyor.
    http://www.idefix.com/…asp?sid=n3vxle8rjk7kp0swm6z8
  • akp neden kazanır chp neden kaybeder, yeni bir şey öğretmiyor, aslında bildiğimiz bir şeyi gözümüzün içine sokuyor. bir solukta okunabilen, akıcı bir kitap. ayrıca erdoğan toprak'ın chp genel başkan yardımcılığına neden getirildiğini sorgulatıyor.

    yazarın dedikodulardan yola çıkıp erdoğan toprak çok zengin olduğu için başkan yardımcısı yapıldığı söylentileri var diye dedikodu üzerinden bilgi aktarması, kitabın inandırıcılığına gölge düşürüyor.
  • arkadaslarla beraber oturup muhabbet ederken, birinin cantasindan cikardigi ve soylediklerimizin aynisini birebir icerdigini soyledigi kitap.

    dogru, hep aramizda konustuklarimizi, bildiklerimizi soylemis ama en azindan bunlari bizim bikkinligimiz yuzunden kendi aramizdaki sikintili muhabbetlerin konusu olmaktan oteye tasimis, bir kaynak olarak ele alinip dogru duzgun okunabilecek bir sey haline getirmis. retorigin onemini anlamayan, basmayan kafalar icin iyice vurgulamis.

    benim sakayla karisik onerim de su oldu:
    hani cemaatciler her gun toplanip okuma seanslari duzenliyorlar ya, acaba boyle bir organizasyon mu yapsak? hep beraber toplanip bu kitabi okuyalim defalarca. belki bir seyler degisir.

    sonra tabi yine bir sarkastik havanin icine girip kaybolduk. olmuyor, umutsuzuz bu ulkenin aydin gecinen kesiminden.
  • (bkz: #27277282)
  • siyaset iletişimi konusundaki düşüncelerimi kökten değiştirmiş, ciddi anlamda şaşırtan kitaptır:

    http://beyn.org/…-neden-kaybeder-ilyas-ates-bassoy/

    ben daha önce bir kitaba böyle saygı duymadım, cidden.
  • ateş ilyas başsoy'un aktardığına göre kitabı yayınlandıktan sonra, daha geniş bilgi alıp konuşabilmek için chplilerden ziyade akpliler aramış kendisini. sadece bu basit durum bile kitabın da başlığı olan soruya cevap olabilir.
  • bir ara tekrar okumak istediğim kitap. kütüphanemin "kaynak kitaplar" bölümünde duruyor. (o listedeki birkaç kitabı aklıma geldikçe evirip çevirerek okuyorum, o kitapların özelliği o.)

    yalnız 29 mart 2009 yerel seçimleri'nde antalya'da yapılanlara çok ağırlık verildiği için biraz can sıkabiliyor. elbette çok önemli bir konu ama kitabın özüne değil, verilen örneğe ayırılan sayfanın daha fazla olmaması gerekiyor. ateş ilyas başsoy umarım bir sonraki yerel seçimlerden önce bir başka kitap çıkarıp fikirleri revize eder, daha sağlam bir kaynak kitap (ve hatta siyasetçiler için bir ders kitabı) çıkarmış olur.
  • oyun, siyasal demokrasi içinde sürdürülebildiği sürece ne chp ne de ırkçı-faşist bir başka parti seçim kazanamaz zaten bu net olarak çok önceden bizzat bu darbe planlayıcısı elemanlarca ( balyoz, ayışığı, boru vs. tartışmaları ) öngörüldüğü için halen süregelen bir ergenekon davası var... ki sona yaklaştıkça davaya dahil olan eskinin emekli zevatı kendileri ile birlikte taze emekli ve kısmen muvazzaf erkanı da silivri'de mecburi iskana(!) zorladı.

    modern-laik bir faşizm neden kazanamaz, sorusu ile eşdeğer olan durum.
  • bu entry'mle beraber neden 16 entry'sinin olduğunu anlamadığım kitap. (zaten toplamda 3 entry'si benim oluyor, bununla beraber.) ulan deli öneme sahip kitabı resmen görmezden geliyorsunuz.

    çok ciddiyim: akp'nin neden kazandığını bu kadar iyi anlatan, "bilal'e anlatır gibi anlatan" bir başka kitap yok. en azından şimdilik. chp'nin de neden kaybettiğini anlatmakla beraber, 2009'da antalya'yı nasıl şaşırtıcı bir biçimde kazandığını da anlatıyor.

    bu yıl, genişletilmiş yeni baskısı çıktı. bendeki kitap zaten şu anda görüşmediğim bir -eski- arkadaşımda olduğu için en kısa zamanda alacağım. siz de alın, aldırın. özellikle akp'nin kazandığı, diğer partilerin (chp olmak zorunda değil) kaybettiği yerlerde alın, insanlara okutun.
hesabın var mı? giriş yap