• bir dinsiz olarak etrafında rastladığım durumdur. en azından benim inancıma daha yakın insanlar artık, akp'nin son yıllardaki politikaları sayesinde.
  • biraz önce babamın yaşamış olduğu durumdur.

    (bkz: bunlar müslümansa ben müslüman değilim)
  • islamı kendileri üzerinden tanımlandırmaları yüzündendir.

    bir kesim sapıtıp emeviye bağlarken diğer kesim son kalan inanç kırıntılarını da kaybediyor.
  • https://twitter.com/…ergi/status/544118957893242880

    eskiden namazında niyazında adamdım. hala müslümanım ama dindar-muhafazakar kitleden öyle bir tiksiniyorum ki, onlarla değil aynı mescitte namaz kılmak, aynı kıbleye-istikamete dönmeyi bile zul sayıyorum.
    bu nedenle uzun zamandır uzağım ibadetlerden de bu dindarlardan da. kamu ahlakına sahip, adalet duygusu ile hareket eden, insan haklarına saygılı ateistler yüz bin kere daha sempatik geliyor normal olarak.

    sahil, mini etek, chp diye kafa siken arkadaşım, keser misin artık..
  • benzer durum iran'da 35 yıldır meydana gelmektedir.

    tanıdığım bütün modern iranlı gençlerin tamamına yakını ateisttir. yok içkiymiş yok pompaymış. kardeşim sen modern zamanda modern düşünce yapısını ortadan kaldırmaya çalışırsan, herkesi kendin gibi köle ruhlu sanırsan dinden insanları koparırsın. 1400 yıl öncesinde yaşamıyoruz. görün artık bağzı şeyleri.
  • doğru önerme.
    bu kadar hırsızlık bu kadar yolsuzkluklar, şan şöhret, ihtişam gösteriş merakı, dünya malına bu denli önem verilmesi. paralar, arsalar, saraylar, milyon eurolar... bu dünyada kendilerince adalet sistemini kurdular. kendileri çalıyor kendileri oynuyor. hakim de bunlar polis de savcı da. ee ahirette de artık bir telefon, iki fırça atarsınız zebanilere. şeytanlara yuhalatırsınız zebanileri. 10 bin liralık klozete sıçanlari 700 bin liralık kol saatiyle gezenler, hiç düşünmezler mi? bakara makara tabii. hadi bakalım. bir parti fanatizmi yüzünden hepinizin defterine yazılıyor bunlar ak oğlanlar.
  • akp bunların vücut bulmuş hali olmakla birlikte, yalnız akp sayesinde değildir.

    sadece 18 ay evvel gezicilere kan kusan, ergenekon savcılarından olan, basın özgürlüğünün kendilerine de lazım olacağını hiç bilemeyen bazı zamansal gazeteler yüzündendir...

    ayda 600 bin lira maaşı cukkalayıp, sevabın iyiliği güzelliği, ateistlerin şeytan icadı olması gibi konularda atıp tutan hatipler yüzündendir.

    fonda ilahiler, hz yusuf belgeselleri oynatırken alt yazı olarak "iphone 200 lira", "elektrik faturasına son" gibi dolandırıcılıkların reklamını yayınlayabilen medya kanalları sayesindedir.

    bunlar kuranda yazıyor deyip, heryere çekilebilecek elli çeşit anlam üretilen cümlelerden hala içindeki boşluğu doldurmaya çalışan dinciler yüzündendir.

    evlilik dışı çocuk-eş vakalarının zenginde normal ve statü simgesi ama fakirde ise orospuluk ve ölüm fermanı olarak görüldüğü zihniyet sayesindedir. dini, mal varlığı ve servete göre değerlendirenler yüzündendir.

    10 numara yağ kullanan sanatçılar, oğlu akrabası devlet kademesinde kıyak bir işe sokulduktan sonra iktidara methiyeler düzenleyen rönesansçı her türlü yardakçılar yüzündendir.

    cumanın sadece farzını kıldıktan sonra camiden koşarcasına çıkan, dükkanın önünde karı-kız götü kovalayan ve vergisini vermeyen, dini bütün ve ahlaklı esnaf yüzündendir.

    dini içkiden ve seksten ibaret zanneden, hz.muhammed'in "ben güzel ahlakı tamamlamak için geldim" sözünden bihaber, kadının etek boyuna, çocuk sayısına, nerde nasıl gezeceğine, karar verme yetkisini kendisinde haiz gören sapıklar yüzündendir.

    yolsuzlukları, hırsızlıkları, göz yumulan cinayetleri, dünyevi saltanatı, sarayları savunabilmek adına "günah işleme özgürlüğü", "yolsuzluk hırsızlık sayılmaz", "yol yapan yolsuzluk yapar mı", "hissettim bunlar montaj" gibi fantasik ötesi beyanlar verebilenler kullar sayesindedir.

    kendi cebini doldurabilmek için kula kulluk edenler sayesindedir.

    din kisvesi altında; dünyevi saltanatını ilan edenler, buna göz yumanlar, bu saltanattan pay kapabilmek adına din adı altında her türlü pislikleri yapanlar, birkaç senelik kişisel saltanat uğruna koskoca ülkeyi bataklığa doğru koşar adım sürükleyenler, dini sadece ramazanda herkese gösterecek şekilde oruç tutmak sanan ama aklı uçkurunda çalışan ahlaksızlar, dini kendine göre yontanlar, dini bile alt kademelere bölen ve aynı dinden olmasına rağmen aynı tarikatta değilse düşman görenler, dini istismar eden tüm orospu çocukları yüzündendir.
  • olay aslında "dinler arası diyalog" saçmalığıyla başlamıştır. islam araştırmaları dergisi takip eden iyi bilir
  • halkı askerlikte soğutma suçunun olduğu kemalist devletten evrilirken, halkı dinden soğutmak suçunu da anayasaya sokmak gerektiği gün geldiğinde, peki bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyenlerle akpliler arasında çıkacak tartışma belki din nedir, nasıl olmalıdır, din bu kadar mantık dışı olabilir mi, biz ne bok yedik gibi tartışmalarla halkın aklını mantığını sakatlamış çarpık islam anlayışından biraz olsun sıyrılırız.
  • akp sayesinde renkliler daha renkli beyazlar daha beyaz oldu. bölücülük diye tabir ettiğimiz tam da bu değil mi.
hesabın var mı? giriş yap