• üniversite okumuş, dil biliyor, avrupa görmüş, kafka, sartre, orwell, foucault, ahmet hamdi, kemal tahir, sabahattin ali, nazım okumuş bir insan düşünün.

    bir zahmet anne babasıyla aynı zihniyete oy vermesin, farklı bir paradigma, farklı bir dünya görüşü geliştirebilsin değil mi? okuduğunu yalanlamasın. karşılaştığı insanları, diyaloğun imkanlarını yalanlamasın değil mi?

    gidip kasaba vizyonlu, işi gücü ihale kovalamak olan, kaba saba, kamplaştıran, düşmanlaştıran, baskıcı siyasetçilere oy vermesin değil mi?

    1984 okuyup şu medya düzenine bir karşı çıkışı olabilsin değil mi?

    bu çocuklar ak parti'ye oy verir mi? bence vermez. vermemeli.
    veriyorsa çok yazık.

    edit: acıyor muymuşum? ya işiniz gücünüz hınç üretmek, düşmanlık üretmek, hiyerarşiler üretmek. acıyorum. hepimize acıyorum. bu ülkenin potansiyeli kimse kusura bakmasın ne tayyip erdoğan, ne muharrem ince, ne meral akşener. geri kafalarınızı tarihe gömecek bu gençlik. acıyor muyum? bize acıyorum evet. bu kadar imkandan bu saçma sapan siyasi düzen çıkmasına çok yazık. senin gibi öfke dolu insanlara da çok yazık. ancak öfkenin olduğu bir yerde kendine bir varlık imkanı bulabiliyorsun.
  • bizzat benim yaşadığım durumdur. gerçi bir sefer herhalde muhtara ve ilçe belediye başkanına oy vermişliğim var.

    her seçimde başka bir partiye oy veren biri olarak meral akşener'in aday gösterildiği mhp'ye oy verip gösterilmediği seçimlerde chp'ye, büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde saadet partisi'ne dahi oy vermiş biri olarak bu seçimde iyi parti'ye oy veriyorum ve ak partili anacığımdan da yeminli senetli oy aldım. ancak babam koyu hatta maalesef ama çomar sınıfına girecek biri. bunu babama söylemek istemezdim ama durum bu. işte bu kafaların değişmesi için yeni neslin gümbür gümbür gelmesi şart.
  • eski akpli, yeni iyi partili olarak şunu diyebilirim ki muhalefetin tek sorunu bu zihniyet.

    sanane kardeşim, insan istediği partiye oy verir.

    senin rakip partine oy veren adamı aptal ilan edeceğine, kendi partine oy toplamaya çalışsan zaten şimdiye kadar kazanırdın.

    düşünsene ben coca-colayım, diyorum ki "pepsi alanlar maldır, pepsi alanlar cahildir, aptal mısınız?" pepsi satışları sonraki 1 ayda %1000 artar. ama coca cola olarak ne yapıyorum ? "benim tadım pepsi'den daha güzel, bak şekersizim var, sprite'ımla zaten yarışamaz kimse" diyorum üzerine iki sosyal sorumluluk bitti gitti.

    insanların seçimine karışmak ayrı bir şey, insanların seçimlerini değiştirme gücü ayrı bir şey. siz zaten ikisini karıştırdığınız için 16 senedir kaybettiniz.
  • cocuklari oy kullanmasinlar diye almanya'da konsolosluga gitmelerini yasaklayan bir tanidigim var. tabii ki adam koyu reyisci.
  • ailesi akp'li olan, ancak hiç bir seçimde akp'ye oy atmamış ve bu seçimde de meral akşener& iyi partiye oy vermeyi düşünen biri olarak kimseden daha entelektüel ya da zeki olduğumu düşünmüyorum. herkesin oy verme gerekçesi, motivasyonu farklı. ben adalete, eğitime, liyakate, kullanılan dile bakar ona göre oy veririm. bir başkası yapılan hizmetleri görür ona oy verir.

    kimse kimsenin tercihini yadırgamamalı, tercihinden dolayı hor görmemelidir. tabi ben de isterim artık oy vermesinler akp'ye ama bu medya gücüyle bir çok şeyin güzel olduğunu düşünüyorlar ne yazık ki. ve eski kötü iktidarları da görmüşler. ne diyebilirsin ki..
  • ailesi chp'li kendisi akp'li arkadaşım var. daha dün telefonda babasıyla konuşuyordu arkadaşım, bu sefer siz kazanacaksınız galiba dedi babasına.
hesabın var mı? giriş yap