• aslında çok şey yoktu. misal sanal alem için konuşalım, 4.5g yoktu yada ne biliyim iphone 8 yoktu lan düşünebiliyor musunuz? instagram yoktu instagram, kızlar bunu görmezden gelemezsiniz. aklınızı başınıza devşirin, durmak yok yola devam.
  • hıı, şu parasının ödenip 2020'den önce alınamayacak olan, 1993 model olup 2007'de üretilen s-400'lerden bahsediyor galiba ak-troll.

    s-400

    ayrıca komple surlarla kaplı bir kalede yaşasan, içeriden düşmana kapıları açan bir vatan haini o kalenin zaptedilmesini sağlar. (bkz: bop eşbaşkanı)
  • olsaydı da ancak götümüze sokardık dediğim durum.

    akp öncesi türkiye'nin hava savunma sistemine ihtiyacı dahi yoktu. 2 düşmanı vardı biri sadece it dalaşı yaptığı yunanistan diğeri havadan atacak birşeyi olmayan pkk.
  • akp öncesi aslında ülkede renkli tv de yoktu. telefon da yoktu, dumanla haberleşiyorduk. aslında akp öncesi taş devrinde yaşıyorduk.
  • akp’den önce en azından keyfimiz vardı.
  • sapan ile roket savıyorduk tabi.
  • elinde 1 milyon üzerinde suriyelinin kanı, kendi eliyle kurdurduğu kürt koridoru, besleyip savaşma kararı aldığı pkk'sı, mezhep üzerinden her daim kavga ettiği iran'ı sayesinde mecburen edinmek zorunda kaldığımız için üretmek zorundayız.

    2010lara kadar hangi dış tehdit bizi rahatsız etmiş? paralı köpekler sizi. yazın yazın, daha çok yazın.
  • (bkz: 15. füze üs komutanlığı)

    tabi yoktu, yoktu. akpden önce mızraklarla saldırıyorduk düşmana.

    http://havacilikparki.anadolu.edu.tr/…nike-hercules
  • yani paraları silaha gömüyoruz mu demek istiyorsun?
    istersen komşularımıza bir bakalım:

    rusya: hangi silah sistemini satın alırsan al, rusya nükleer gücü, üstün hava ve kara kuvvetleri ile bizim içimizden geçer. zaten bu yüzden nato üyesiyiz. gerek olursa nato devreye girer. biz kendi paramız ve silahımız ile rusyaya karşı koyamayız. rusya ile savaşa girmişsek zaten 3. dünya savaşı çıkmış demektir.

    ırak, suriye, gürcistan, ermenistan: bu ülkelerin hiçbiri türkiyeye kafa tutacak kapasitede değil. hatırlarsanız biz meydan okuyunca suriye apoyu sınır dışı etmek zorunda kalmıştı. yani bu ülkelere karşı caydırıcılığımız zaten mevcut. topraklarına defalarca operasyon düzenledik.

    bulgaristan: aç karınlarını doyurmakla meşguller.

    yunanistan: her iki ülke de nato üyesi. aralarında zaman zaman gerilim olsa da savaş falan çıkmaz. yunanlılar o kadar salak değil. zaten ekonomik kriz ike boğuşuyorlar.

    iran:bize tehdit olabilecek tek ülkedir. batı ambargosu altında inliyor. doğru dürüst hava gücü yok. mecburen füze geliştiriyorlar caydırıcılık için biz de zaten nato ile birlikte iran'a karşı kürecik radar üssüne ve patriot bataryalarına sahibiz. gerekirse batarya sayısı artırılır. zaten iran ve batı bloğu arasında böyle bir gerilim olursa, adamlar harekete geçmeden pek çok üssü seyir füzeleri ile vurulur. daha önce israil kaç kez iran'a hava saldırısı düzenledi ama uçakların farkına bile varamadılar. dahası iran ile aramız son derece iyi. petrol , gaz ve daha pek çok şeyin ticaretini yapıyoruz.
    sevgili aktroller elbette hava savunması sahibi olmak iyidir. ama daha iyisi komşularla iyi geçinmektir. komşularınla iyi geçinirsen milyarlarca doları silaha değil yeni nesillerin eğitimine harcarsın. kapiş??
    kaldı ki mevcut radar ağına entegre edemeyeceğin s400 sisteminin anlamsızlığını zamanla daha iyi göreceğiz.

    haa diyorsan ki biz bu sistemleri dış düşmanlara karşı değil, kendi ordumuzdan korktuğumuz için alıyoruz (malum 15 temmuzda f16larımız kendi topraklarını bombalamıştı) , git bir daha düşün öyle gel derim.
  • akp'den önce hava savunma sistemine ihtiyacımız yoktu.

    sayemizde amerika orta doğuya kök saldı.
hesabın var mı? giriş yap