• hala ne oldugunu cozemedigim strateji. mesela, gecen referandumda, stratejileri basitce "tum teroristler hayir diyor, teroristlerle bir olma, evet de" idi, avrupa'ya meydan okumalar falan da vardi tabi; ama bu secimlerde oyle akilda kalici bir soylemleri yok gordugum kadar. ondan oncesinde de "istikrar icin evet" idi,

    ee peki simdi ekonomi de bu haldeyken, neye guveniyorlar?
  • akp artık çok eleştirdiği eski türkiye halini aldı. siyaseti tabandan değil tepeden kurgulamaya başladı. medya manipülasyonu, bürokratik baskı
    ve siyasi baskıyla oy istemeye başladı. en basitinden 90'ların karanlık yılları diye bahsederler ama o karanlık yılların temsilcilerinden bir kişinin oğlunu aday yaptı.
    89 yerel seçimlerinden önce aynı anap'ta bu şekilde oy istedi. eli kolu bağlı bir belediye başkanı ister misiniz diye propaganda yapmışlardı. akp'ye seçim kazandıran tek etken artık toplumun korkularına hitap etmek. biz gidersek ülke bölünür, biz gidersek ortalık karışır, biz gidersek ekonomik kriz olur. başka söylemleri yok. ama görüldü ki akp kalsa da ekonomik kriz oluyor.

    bir de akp artık devlet oldu diye propaganda yapıyorlar. artık bürokrasinin büyük çoğunluğunun akp'li olduğunu yayarak biz gitsek bile gelecek olan iş yapamaz demeye getiriyorlar ki bu da külliyen yalan.memur zihniyeti iktidar kimse ondan yana görünmeyi sever. eskiden şov olsun diye atatürkçülük pozu atan bürokratlar vardı şimdi şov olsun diye dindar görünen bürokratlar var. chp iktidara gelsin o memurların hepsi biz zaten deden chp'liydik siyasi baskıdan dolayı böyle davrandık derler.
  • seçim gününde vurgun yapmak.

    her seçimde farklı ve yaratıcı bir başka yöntemle oy çalmayı başarıyorlar. merak ediyorum 24 haziran için ne gibi zihnisinir yöntemler buldular acaba...
  • televizyon reklamlarına ve mitinglerine bakarak görülebilir. 16 yıldır kullandıklarıyla aynı stratejidir aslında ama bugüne kadar yanına hep bir şeyler daha koyarlardı bu sefer o açıdan eksikler. işte o strateji:

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    chp camileri ahır yaptı

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    şey var tabi bir de türbanla okula gidemiyordunuz. ki nereden baksan bugün 10 yaşında çocuklara türban dağıtılmasından, kadınlara yönelik taciz ve tecavüz olaylarının 10larca kat artmasından, kadının ikinci sınıf vatandaş haline gelmesinden, okul müdürlerinin açık kızlara baskı yapmasından daha kötü değil bu amk, neyse. şunlar da var: istanbul'da çöpler vardı. hastanede sıra bekliyordunuz. bunlar iktidara gelirse her şeyi yıkmak istiyorlar. tabi biri de çıkıp şunu demiyor: istanbul 24 yıldır sizde ankara 24 yıldır sizde ülke 16 yıldır sizde. bu cumhuriyetin 4te 1'ine tekabul ediyor. bu süreçte internet diye bir şey çıktı. övündüğünüz şey hastanede sıra beklememek ve metrobüs mü? zor aldığımız benzinle parasını ödeyemeyip geçemediğimiz, hazineye zarar ettiren japon mühendislerin elinden çıkan köprüler mi? kişi başına düşen milli gelirden kadın erkek eşitliğine; basın özgürlüğünden insani gelişmişliğe kadar bütün sıralamalarda neden geriye gidiyoruz? alım gücümüz neden düşüyor?

    her şeyin temelinde şu var aslında: siz 16 yıldır beyaz türkler diyerek nefret etiğiniz kesime karşı bir oyunuzla muzaffer oldunuz, bizi temsilciniz olarak başa getirdiniz biz de onların özgürlük alanlarını daralttık, çeşitli toplum baskıları ve parasızlık nedeniyle sizin yaşayamadığınız özgürlükleri artık onlar da rahatça yaşayamıyor. sizden biri var her koltukta. ülkenin nasıl yönetildiğini önemli değil, biz gidersek bu kazanımlarınız kaybolur. 4 yılda bir verdiğiniz bir oyla anlamlandırdığınız hayatlarınız yine anlamsızlaşır. evet acı, ama gerçek.
  • seçime az kala bir kandil operasyonu başlar. ekonomik vaadler veremezler. yine milli duygulara oynayacaklar.
  • akp'den yardım almayıp da oy veren bir kişi varsa o da yanlışlıkla oy vermiştir . akp torpilleri ve yardımları keser ise kimse oy vermez o yüzden söylenen sözlerin ve yapılanların hiçbir önemi yok seçmenler için . akp'nin başa geldiğinden beri tek stratejisi buydu , hala çözemediler diğer partiler . partilerin seçim stratejilerini yapanlar hala laf üretmeye çalışıyor . gerçekten boşa kürek çekiyorlar . ülkemizin sağcı kesiminden gerçekten utanıyorum böyle oldukları için . karşı parti aynı şartları sunsa onlara oy verirler eminim . cem uzan'ı bitirme sebepleri de buydu , adam da para olduğu için oyları çalınacak diye düşündüler .
  • olmaz ya, hani olur da ikinci tura kalırsa bu işler, o ihtimale karşı ince'yi parlatmak.. ki ikinci turu rt kazansın. ince'nin bu kadar medyaya çıkmasına izin verilmesi masum değil.

    ikinci tura meral kalırsa, rt'nin ciddi ciddi kazanamama ihtimali var çünkü. aynı sahada oynuyorlar zira. karşılıklı bir maç var ortada.

    ince ise farklı bir sahada top koşturuyor. ne kadar iyi koştursa da, ne kadar beğensem de, aynı sahada oynamıyorlar reis ve meral ile. tek başına top sürüyor. ince rakip değil rt'ye, çünkü elmalar ve portakallar kadar farklılar, ve çünkü türk halkı netice itibarıyla sağcıdır.
  • (bkz: erol olçok)

    rahmetli yoksa strateji de yok. onsuz girdikleri tek seçimi -ki referandum oluyor- kılpayı hile hurda kazandılar ki 5 büyük şehrin 4 ü gitti.

    yıllardır muhalefetin yırtındığı konu olan liyakat, bu sefer geldi ak parti yi sırtından vurdu, kimse hala farkında değil. "bizden, bizim oğlan" diye kampanyanın başına getirdikleri faruk acar yetersiz, yetersizlikten öte, zararlı. fenerbahçe seçimlerinde görüldü, aziz yıldırım gibi neredeyse kulübün tapusunu üstüne geçirmiş bir aday 4 kat fark yedi, ali koç bile bunun rüyasını görse inanmazdı.

    zira, önceki seçimlerde ne kadar uçuk da olsa bazı vaatler vardı, messi yi getircem ronaldo yu top toplayıcı yapıcam vs vs, rakip adayı kötüleme vardı. ancak bu seçimde aziz yıldırım'ın tek konusu vardı: "ben başarısız değilim, onlar yalan söylüyor"

    yemedi tabi, son gün işe uyanan aziz yıldırım, bir hamle yapmak istedi, "futbolun başına sen geç, diğerleri bende kalsın" dedi, ama çok geçti, karşısındaki aday hem isim hem karizma olarak fazlasıyla güçlüydü ve hezimete uğradı.

    gelelim seçimlere, iktidarın muharrem ince meydanlara çıktığından beri tek olayı savunma yapmak ve rakip ittifakın arasını bozmak. sundukları projeler komik, millet bahçesi, kıraathane vs vs.

    ki karşı taraf sosyal medyayı eline geçirdi, mitinglerde ekranda video oynatmayı keşfetti. iktidarın sosyal medya kanadı yıllardır aynı montajları paylaşan tipler ve sözlük vb gibi yerlerdeki birkaç zavallıdan ibaret.

    muhalefet kanadı ise yıllardır öyle iyi bilenmiş ki zor şartlar altında, atılan her iddiaya 24 saat içinde görüntülü ve karşı çıkılamaz şekilde cevap veriyor. iktidar kanadının her atağı şamar olarak kendine dönüyor.

    işte bu durumda ortaya çıkıp "lan sen napıyon" diyebilecek cesarette bir erol olçok yok. gelen danışmanın olayı "ehe ehe, takmayın siz onları, bakın biz hala birinciyiz" diyerek kendi yaptırdığı anketi göstermek.

    son haftada neler olur, iktidar tarafı işe uyanır mı bilemem.

    sayın cumhurbaşkanımıza biz zamanında "liyakat liyakat" diye yırtınırken, bunu vatan hainliği için yapmıyorduk, hem memleketin hem de kendisinin selameti için diyorduk.

    sadece işini yapıyormuş gibi gözükmek için uydurma projeksiyonlar gösteren korkak yalakaların yaptığıdır hainlik.

    edit: faruk acar ulan, serkan acar nerden çıktı.
hesabın var mı? giriş yap