• biri şu gerizekalıya ''atatürk'' adını ağzına almadan önce ağzını çalkalama suyu ile temizlemesi gerektiğini söylesin.
  • --- spoiler ---
    ....
    oysa ak parti kurucularının da gayet iyi bileceği gibi cumhuriyet halk tarafından kurulmamıştı. çoğunluk tarafından da kurulmamıştı. tıpkı diğer devrimler gibi cumhuriyet de bir toplumsal mutabakat aranmadan küçük askeri bir elit tarafından kurulmuştu.
    ....
    --- spoiler ---

    su paragraftan bile yazıyı karalayan müptezelin asıl derdi rahatça anlaşılabilir. bu zihniyetin at koşturduğu mekanlar ensar vakfı yatakhaneleridir.
  • okurken orgazmdan daha zevkli anlar başlığının aklımdan geçmesini sağlayan yazı.

    kudurun!
  • asıl ilginç ve dikkat çekici olan, 15 yıl boyunca gün be gün baskılanan atatürk ismi ve sevgisinin, serbest kalmasına imkan tanınan ilk 10 kasım'da hiç de yapmacık olmayan ve oldukça doğal bir şekilde neredeyse her yerde ortaya çıkmış olması. akp'nin davranışındaki değişiklik sanırım 2019 başkanlık seçimleri, chp veya iyi parti'nin daha ötesinde, bugün var olan ama hepsinden daha önemlisi gelmesi kaçınılmaz ekonomik krizin ardından ortaya çıkacak toplumsal muhalefetin atatürk sembolü altında toplanacağı öngörüsü ve korkusundan kaynaklanıyor. diğer partiler atatürk'ü ve dolayısı ile de bu potansiyel ve kitlesel muhalefeti sahiplenmeden akp elini çabuk tutma çabasına girmiş görünüyor. eğer bu teori doğru ise, atatürk ve cumhuriyete dair 2018 yılındaki sembol tarihler bu yılkinden çok daha anlamlı geçecektir.

    bu rüzgar, türk devrim tarihinin, muhafazakarları sistem ve cumhuriyet ile, atatürkçüleri ise yeni türkiye ile barıştırmak ve entegre etmek için karşısına çıkmış büyük bir fırsat olabileceği gibi seçime yönelik fazla bir etkisi olmayacak basit bir siyasal manevra da olabilir. keşke birincisi olsa ama yaşayarak öğreneceğiz.
  • akp'nin 2019'da oya giden yolun atatürkçülerden geçtiğini nihayet anlamalarının sonucu uyguladığı yeni tutumdur.

    flört değildir o, akp'nin özellikle de erdoğan'ın platonik takılmasıdır, zira atatürkçülerden karşılık geleceğini hiç sanmıyorum.

    ayrıca --- spoiler ---

    2019'da istediğini alamayacaklar!
    --- spoiler ---

    edit düzeltme
  • "mevcut düzende sığ halimizle iki kelimeyi bir araya getirip bir şey karalayıp ekmeğimizi kazanıyoruz, aslında ekmekten de öte oldukça iyi durumdayız, refah içindeyiz.

    istediğimizi hedef gösterebiliyoruz, gerekirse istediğimizi tutuklatabiliyoruz, istediğimiz gibi, ölmüş olsalar bile, halk için manevi değeri yüksek şahsiyetlerin kişilik haklarına saldırabiliyoruz.

    bunları yaparken devrim yapıp eski sistemi nasıl yıktığımızı ballandıra ballandıra anlatırken orgazm oluyoruz. ne olur 2019 seçimleri kaybedersek? sizi bilmem ama biz göte geliriz!"

    o kadar uzun yazmasına gerek yoktu, yukarıdaki özeti yazsa yeterdi.
  • (bkz: kendi ülkesinin kurucusuna kin beslemek)
    (bkz: yazı yazacağım derken yanlışıkla(!) terörist olmak)

    --- spoiler ---

    bu insan tipi ile de kemalizm’in kültürel batılılaşma hareketi ile de son nefesimize kadar mücadele edeceğiz. dolayısıyla kültürel kökenimizi söküp atan kemalizm’e siyaseten de olsa göz kırpan her yaklaşıma, peşinen karşıyız.

    --- spoiler ---

    iç savaşı dış mihraklar değil de, bunlar çok istiyor.
  • herkes bir gün atatürk’ün kıymetini anlayacak! dinle devlet işlerini birbirinden ayırmamanın en büyük zararını akp kendisi gördü sanıyorum. umarım tarikatları devlete sokmamaları gerektiğini anlamışlardır.
  • 2019 yatırımıdır ama kanımca büyük çoğunluğu seküler ve laik olan atatürkçülerden oy alma potansiyeli yoktur kısa süreli flörttür ayrılalım ben yapamıyorumdur
  • (bkz: strateji)
hesabın var mı? giriş yap