• "korku büyüyor... akp anketlerinde büyük düşüş

    planlarını 2019 seçimini kazanmak üzerine kuran, ancak anket sonuçlarıyla hayal kırıklığı yaşayan akp, belediye başkanlarının istifa sürecini bu yüzden başlattı.

    planlarını 2019 seçimlerini kazanmak üzerine kuran akp, hem yerel yönetimler hem de genel oy oranıyla ilgili yapılan anket sonuçlarıyla büyük şok yaşadı.

    partinin genel oy oranı kararsızlar dağıtılmadan yüzde 34’lere düşerken, ankara ve istanbul başta olmak üzere belediyelerin oy oranı partinin oy oranının çok altında kaldı. mart 2019’daki yerel seçimlerde alınacak oy oranının bundan 7 ay sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminin işareti olacağını düşünen cumhurbaşkanı tayyip erdoğan, cumhurbaşkanı seçilse bile partinin meclis’teki çoğunluğunu kaybetmesinden korkuyor.

    erdoğan’ın anket sonuçları üzerine istanbul büyükşehir belediye başkanı kadir topbaş’la başlayan istifa süreci için düğmeye bastığı kaydedildi. erdoğan, partinin afyon kampında “cumhurbaşkanlığı ile milletvekili seçimi arasında fark oluşmamalı. yoksa meclis’te sıkıntı çekeriz” diyerek parti açısından bu tehlikeye dikkat çekmişti. partinin oy oranındaki düşüklüğün yanı sıra partiyi endişelendiren bir başka nokta ise kararsızların yüzde 30’larda çıkması.

    bu durumu 2001 yılındaki tabloya benzeten akp kurmayları, seçmenin bütün partilere mesafe koyduğu, bunun da yeni oluşumlara zemin yaratacağı değerlendirmesini yapıyor. edinilen bilgiye göre, bir ankette partinin oy oranı, kararsızlar dağıtılmadan yüzde 34, chp yüzde 20-25 arasında, mhp ve hdp ise baraj altı görünüyor. kararsızların oy oranının ise yüzde 30 dolayında olduğu belirtiliyor. ankette, ankara ve istanbul başta olmak üzere bazı belediyelerin partinin oy oranının çok altında kaldığı kaydedildi. en düşük oy oranı olarak partinin genel oy oranının yarısında kalan ankara’nın dikkat çektiği belirtiliyor."

    kaynak

    kaynak 2

    kaynak 3

    (bkz: akşener is coming)
  • yine bir katakulliyle yalan olacak durumdur.
  • kendileri de gayet iyi biliyorlar ki 16 nisan 2017 anayasa değişikliği referandumunda son dakika 'da mühürsüz oy pusulalarının kabulü gerçekleşmiş olmasaydı seçimi kaybetmişlerdi.

    bu bağlamda oyların düşmesi şaşırtmaz.

    edit: (bkz: 16 nisan 2017 ysk açıklaması)

    (bkz: 16 nisan 2017 mühürsüz oy pusulalarının kabulü)

    önemli başlık : (bkz: suluovalı elif'e yardım kampanyası)
  • daha da düşmez dediğim durumdur. recep tayyip erdoğan'ın kemik oyu bu kadar. bir %5-6 da kararsızlardan gelse, ki sürüsüne bereket bolca var, ak parti yine en az %40 oyla salt çoğunluğu alır. hatta muhtemel iki partili mecliste (mhp ve hdp baraj altı kalırsa) 2002 seçimlerindeki gibi nitelikli çoğunluğa (2/3) bile yaklaşır.

    büdüt: meclis seçimleri için konuşuyorum. cumhurbaşkanlığı seçiminde istediği kadar düşsün, ikinci tura kalmış bir seçimde muhalefet recep tayyip erdoğan karşısında birlik sağlayamaz. katılım düşer, ak parti'ye oy vermiş %40 düşük katılımda %55-60 oluverir.
  • "dur daha fazla devam etme. sus. neden biliyor musun? çünkü inanırım." dedirten başlıktır.
  • mustafa kemal silüeti şeklinde mimarisi olan bir hapishaneye gireceksiniz daha merak etmeyin.
  • hay ben o kararsızlara.. %30 olan kararsızların %25'i "kime oy vereceğiz sanki, kılışdarda liderlik vasfı yok, akşener fetöcü, hdp pkk yandaşı, mhp zaten akp'nin emir eri" diyerek yine akp'ye oy verecektir. benim umudum yok.
hesabın var mı? giriş yap