• doğru söyleyen adamlardır. türk halkının tek düşündüğü an itibariyle kazandığı para ve sürdüğü keyiftir. sonra ne olacağını düşünmez, geleceğe yatırım yapmaz ve hiç birşeyi sorgulamaz. patronuna biat eder ve kazandığı azıcık paranın onursuz keyfini sürmek için, patronunun işine gelecek iktadar kim olacaksa, ona gider oyunu atar. bu yaptığına kılıf olarak da genellikle dini kullanır. bu iğrençlik o azıcık para artık gelmemeye başlayıncaya kadar sürer. para gelmez oldu mu, din-kitap vb. hiç birşey iktidarı kurtaramaz. para biterse görürüm ben o akp hayranlarını, ilk tekmeyi onlar vurur. unutmayın ki bu topraklarda hiç bir iktidar daha fazla demokrasi, daha iyi eğitim gibi nedenlerle gelmemiş veya gitmemiştir. biz hep parayı seçtik.
  • adamin mutfagina giren iki ekmekten biri kaybolacak, issiz kalacak, kisin dogal gaz parasini cikistiramaz olacak da hala daha "yiyor ama calisiyor" diyecek. zor. yandaslarinin "evliya" muamelesi cektigine bakmayin, o da siradan bir olumlu, her olumlu gibi o da kaba etlerine tekmeyi yeme potansiyeline sahip. memleketi ekonomik krize sokup da kim secim kazanmaya devam edebilmis? kediler de bir yere kadar.
  • yanılan adamlar.

    bu saatten sonra kriz dahi bir etki yaratmaz, kriz değil insanların ekmeğe-suya muhtaç kalacakları bir kıtlık, o da belki...
  • daha önce tam olarak bu konu hakkında olmasa da chp'nin iktidar olma yolu ile ilgili bir entry girmiştim.
    daha doğrusu tayyip erdoğan ile baş etme yolu ile ilgili.

    bu savunduğum görüşün biraz da ekonomik alt yapısını hazırlarsa chp bazı şeyler çok daha iyi olacaktır.

    (bkz: #41636479)

    akıllıgelişim umarım bu entry'e bir yorum yapar. malum mesaj gönderilemiyor kendisine. olumlu ya da olumsuz eleştirisini, duymak isterim.
  • yüzer-gezer oyların tamamına yakınını aldığı için doğru sayılabilecek bir görüş.oylarının %40'a yakını duygusal bağlılıktan ziyade mevcut durumda en doğru tercih diye oy veriyor.lider falan hikayeleri bile temelsiz.eğer büyük bir kriz olmazsa başka bir genel başkanla yine alır oylarını.lider icraat olmadığı zaman gereken birşey ,akp haricindeki yoğun ihtiyaç gibi.eğer bir şekilde icracı makamı alırsanız ondan sonra hareketin tamamı liderden daha önemlidir.liderler mucize yaratamaz herşeyi batırınca.

    mhp kendi tabanını kalıp şeklinde alıyor ,chp yine tabanını ve son konumlandırmayla akp karşıtı yüzer-gezer oyların çoğunu alıyor.
  • henuz yanlislanmamislardir, akp'yi ekonomik kriz disinda hicbir sey goturmediginden, hatta guclendirdiginden dolayi. baska bi sey gotursun, sonra liv liv edersiniz bu adamlara.
  • ekonomik gelismelerin nasil halka lanse edildigine baglidir. bir ulkede dolar ipini koparipyerli para karsisinda birkac ayda yuzde kirk deger kazaniyor. uzerine merkez bankasi faizleri yuzde yuz yukseltiyor, son yirmi yillik global piyasalar tarihinde benzeri gorulmemis bir sekilde ustelik..tum bunlarin uzerine iktidar partisi oylarini artiriyor. kisaca deniz bulandirilmadigi surece yola devam...
  • uzun zamandır içinde bulunduğum gruptur. eğleniyor muyuz gençler?
  • bir öngörüden çok bir temennide bulunan adamlardır. koyu chp'li bir aile dostumuzu yazları görürüm. 12 senedir hemen her yaz "akp'nin en fazla 2 yılı kaldı, batarak gidecekler" yorumlarını dinliyorum.
  • (bkz: sen anlat ben dinliyorum) demek istiyorum böyle adamlara. bunu diyenlerde, bu akp gitsin de nasıl giderse gitsin temennisi hissediyorum. evet ben de diyorum gitsin artık, hatta hiç gelmeseydi; yerin dibine batsaydı. zira yaptıkları tahribat cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş dereceye ulaştı.

    lakin bir de şöyle bir şey var: alternatif bir güç göremedikçe insanları bu partiye oy vermekten alıkoyacak başka bir şey mevcut değil, kusura bakmayın. halihazırdaki muhalafette de şimdilik böyle bir ışık yok.

    dolayısıyla hayal gören adamlar bunlar.

    (bkz: erdoğan ölünce ak parti'nin biteceğini sanmak) biraz daha hallice sayılır.
hesabın var mı? giriş yap